To BIOS παρουσιάζει το 3 days w/ Synthia, ένα τριήμερο μουσικό αφιέρωμα με αφετηρία τον ηλεκτρονικό ήχο της δεκαετίας του 80, όπου κυριαρχούσαν

τα αναλογικά συνθεσάιζερ, τα drum machines και οι minimal μουσικές δομές. Προβολές ταινιών, μουσική και εκλεκτοί καλεσμένοι σε ένα τριήμερο- καταγραφή της εξέλιξης του πρώιμου ηλεκτρονικού ήχου τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, η Veronika Vasicka, η δημιουργική δύναμη της Minimal Wave Records,της δισκογραφικής εταιρείας που επανέφερε το new wave της δεκαετίας του 80 στο προσκήνιο, σε μια πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα σε ένα μοναδικό DJ σετ. Mαζί της οι In Trance 95 σε ένα live set όπου θα παρουσιάσουν κομμάτια από τον δίσκο τους Cities of Steel And Neon που κυκλοφορεί από την Minimal Wave.

Veronica Vasicka

H Veronica Vasicka είναι το κορίτσι πίσω από το  ανεξάρτητο label Minimal Wave με έδρα την Νέα Υόρκη, το οποίο ξεκίνησε το 2005 με σκοπό να μαζέψει όλα τα  διαμάντια της πρώιμης ηλεκτρονικής μουσικής από τα τέλη του ’70 και όλη την δεκαετία του ’80 και να τα φέρει στο φως της δημοσιότητας.

Δημιουργώντας ένα ψηφιακό αρχείο στο διαδίκτυο με ακυκλοφόρητο υλικό και επανεκδίδοντας σπάνια κομμάτια σε βινύλιο, με βασική πηγή κασέτες από την δεκαετία του 80, η ιδέα του Minimal Wave ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλλά και ένα όνομα που να εμπεριέχει όλα τα μουσικά είδη όπως το new wave, το minimal synth, το post-punk, το coldwave και το synthpop. Οι κυκλοφορίες της Minimal Wave είναι πάντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας και ο αριθμός των αντιτύπων περιορισμένος.

Η Veronica Vasicka εξέφρασε το πάθος της για την μουσική και την φωτογραφία από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Απέκτησε το πρώτο της παιχνίδι- συνθεσάιζερ, ένα Casio SK-1, στην ηλικία των 11 και σύντομα ήρθε σε επαφή με το new wave παίζοντας με τις κασέτες του αδερφού της. Σπούδασε φωτογραφία και ασχολήθηκε με αυτήν για αρκετά χρόνια, όταν άρχισε να στρέφεται περισσότερο στην μουσική και το 2003 ξεκινά ως ιδρυτικό μέλος του μεγαλύτερου διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού της Νέας Υόρκης, East Village Radio, και επιμελείται μία δίωρη εκπομπή, η οποία έγινε και η αφορμή και  γεννήθηκε η ετικέττα της Μinimal Wave και στην συνέχεια το θυγατρικό label Cititrax, από το οποίο προωθούνται καινούριες house παραγωγές ή επανεκδόσεις κλασικών house θεμάτων.

Tα dj set  της Veronica ποικίλουν  από minimal electro  μέχρι σκοτεινή italo disco και από house μέχρι new wave. Οι μουσικές της επιρροές και προτιμήσεις μιξάρονται στα decks με την μοναδική προσωπική της αίσθηση, κάνοντας πάντα το κοινό να χορεύει. Το 2010 η Veronica έπαιξε μουσική στο ΜοΜΑ στην έκθεση με τίτλο New Typography και σε πολλές άλλες θεματικές βραδιές στην Νέα Υόρκη, επίσης στο PS1 Contemporary Center του MoMA, στο κατάστημα  Miu Miu 57th Street store,στο  OAK NYC,στο Tribeca Grand αλλά και στην Γερμανία στο Cynetart Festival.

Προβολές ντοκιμαντέρ(bios main/21.00)
New Wave Romantics (VH1)
Electropop (VH1)

Προβολές wave ταινιών (bios cinematheque/21.00)
The Adventures of Buckaroo Bonzai (1984)
Liquid Sky (1982)