Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ανταλλάσσονται οι ψυχές;

Ανταλλάσσονται οι ψυχές;
Από την Παρασκευή 7 Μαρτίου έως και την Κυριακή 20 Απριλίου το Θέατρο Μεταξουργείο φιλοξενεί το έργο του Πωλ Κλωντέλ, η Ανταλλαγή, σε επιμέλεια της Γαλήνης Λυμπεροπούλου, από την ομάδα Θεάτρου και τεχνών Κυανούς Λέων.

Από την Παρασκευή 7 Μαρτίου έως και την Κυριακή 20 Απριλίου το Θέατρο Μεταξουργείο φιλοξενεί το έργο του Πωλ Κλωντέλ, η Ανταλλαγή, σε επιμέλεια της Γαλήνης Λυμπεροπούλου, από την ομάδα Θεάτρου και τεχνών Κυανούς Λέων.

Ο Πωλ Κλωντέλ στο έργο πραγματεύεται την έννοια της αγάπης και της εξαγοράς της. Με ιδιαίτερο ποιητικό λόγο μιλάει, αγγίζει, ερευνά και επεξεργάζεται το θέμα της αγάπης, της προδοσίας και της διαφθοράς.

Το έργο μοιάζει να ανεβαίνει «επίτηδες» αυτή την εποχή με όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Το ερώτημα που θέτει είναι άκρως επίκαιρο και στις μέρες μας. Ποια μπορεί να είναι η σχέση της εξουσίας, με την ανάγκη του ατόμου για ελευθερία;

Αυτό το ερώτημα μας αφορά, σήμερα, τώρα, και σαν πρόκληση οδήγησε σε μία μοιραία σχέση με το κείμενο .

Το κείμενο του έργου είναι μια διασκευασμένη συρραφή των δύο εκδοχών του έργου «Η Ανταλλαγή», που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η έρευνα και η ανάλυση που έγινε από την ομάδα στο κείμενο της δεύτερης έκδοσης, οδήγησε στην ανακάλυψη της πρώτης γραφής του έργου και στην πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα έργο αυτοβιογραφικό.

Η επαφή της ομάδας με το υλικό της πρώτης εκδοχής οδήγησε στην απόφαση να προσθέσουν κάποια στοιχεία που κρίθηκαν αναγκαία, καθώς αποκαλύπτουν μία πληρέστερη διάσταση των χαρακτήρων μέσα στο έργο.

Τη μετάφραση του αρχικού υλικού και τη συρραφή του κειμένου έκανε η Γαλήνη Λυμπεροπούλου με τη βοήθεια της ομάδας. Η σκηνοθετική προσέγγιση της Γαλήνης Λυμπεροπούλου και της Γεωργίας Τσαγκαράκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί Γρηγόρης Γαλάτης, Γαλήνη Λυμπεροπούλου, Κώστας Παπακωσταντίνου και Γεωργία Τσαγκαράκη.

Info
Η Ανταλλαγή, του Πωλ Κλωντέλ
Από τις 7 Μαρτίου έως και τις 20 Απριλίου
Θέατρο Μεταξουργείο
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Γενική Είσοδος: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Το γράμμα μιας άγνωστης, του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο Μεταξουργείο
21.02.2017 15:55
Από τις 9 Μαρτίου η Κατερίνα Θεοχάρη ερμηνεύει το έργο “Το Γράμμα Μιας Άγνωστης” του Στέφαν Τσβάιχ στο θέατρο “Μεταξουργείο”, σε θεατρική προσαρμογή - διασκευή Άννας Βαγενά και σκηνοθεσία Άννας Βαγενά και Μαρθήλιας Σβάρνα.
Άι στο διάολο – Σε λατρεύω, της Αναστασίας Κοζίμπα στο Θέατρο Σοφούλη
11.11.2016 11:04
Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την πρωτότυπη παράσταση της Αναστασίας Κοζίμπα «Άι στο διάολο-Σε λατρεύω» για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 ενώ το έργο θα παίζεται μέχρι τις 18/12 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Λυσιστράτη: Διαβάστε ελεύθερα το κείμενο την ώρα της παράστασης!
04.08.2016 17:13
Ο Δημήτρης Δημητριάδης και οι Εκδόσεις Νεφέλη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016, προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στο μεταφρασμένο κείμενο της Λυσιστράτης, για ανάγνωση σε κινητά, tablet ή υπολογιστές μέσω του βιβλιομάτ, κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Παρασκευή και Σάββατο, από τις 19:00 μέχρι τις 24:00).
Τούνδρα Τάιγκα Στέπα, του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου στο Passport Κεραμεικός
28.03.2016 16:22
To Passport Κεραμεικός φιλοξενεί και παρουσιάζει έναν από τους καλύτερους stand up κωμικούς της νέας γενιάς για μία μοναδική επετειακή βραδιά, την Κυριακή 17 Απριλίου!
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.