Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Απόψε η έκπληξη

Απόψε η έκπληξη
Μία ανατρεπτική κωμωδία , μία αληθινή σάτιρα επί σκηνής κάνει την έκπληξη. Η Θεατρομάθεια παρουσιάζει το πρωτοποριακό έργο του Τάκη Χρυσούλη στον Πολυχώρο Αγκυρα από τις 14 Μαρτίου έως και τις 18 Απριλίου, κάθε Παρασκευή.

Μία ανατρεπτική κωμωδία, μία αληθινή σάτιρα επί σκηνής κάνει την έκπληξη. Η Θεατρομάθεια παρουσιάζει το πρωτοποριακό έργο του Τάκη Χρυσούλη στον Πολυχώρο Αγκυρα από τις 14 Μαρτίου έως και τις 18 Απριλίου, κάθε Παρασκευή.

Το έργο του Τάκη Χρυσούλη, «Απόψε η έκπληξη», κινείται εύστοχα μεταξύ ανατρεπτικής κωμωδίας και σάτιρας, διατηρώντας ζωντανά τα στοιχεία της κλασικής μορφής τους, ενώ καταφέρνει να τα προβάλει και σε νέες διαστάσεις, μέσα από μια σύγχρονη δροσερή ματιά.

Πρόκειται για ένα θίασος που ξεκινάει μέσα από απρόοπτα και ανατροπές την παρουσίαση μιας παράστασης βαριετέ (θέατρο ποικιλιών).

Σκοπός των ηθοποιών είναι να οδηγήσουν ψύχραιμα τα πράγματα στη συνηθισμένη τους διαδρομή. Όμως, στη πορεία αυτά ξεφεύγουν...

Η τροπή των πραγμάτων τόσο «δυνατή», που γεμίζουν με αμφιβολίες το θεατή αν αυτό το θέαμα που βλέπει, είναι τυχαίο ή οργανωμένο.

Το τέλος μοιραία οδηγεί στην έκπληξη και το ξάφνιασμα. Για το λόγο αυτό ο θίασος παρακαλεί όσοι από το κοινό γνωρίσουν το τέλος του έργου να μην το ανακοινώσουν!

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσούλη. Τα κοστούμια και τα σκηνικά είναι του Μιχάλη Σδούγκου και παίζουν αλφαβητικά: Αλίκη Κατσαβού, Νατάσσα Κρητικού, Έλενα Ρουμελιώτη, Ζωή Σαντά και Τζούλη Τσόλκα. Στο πιάνο η Μάρω Χασιώτη.

Info
Απόψε η έκπληξη
Από τις 14 Μαρτίου έως τις 18 Απριλίου
Πολυχώρος Αγκυρα, Σόλωνος 124 και Εμ. Μπενάκη
Κάθε Παρασκευή στις 21.15
Είσοδος: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό), πρώτο ποτό: 5 ευρώ
http://www.theatromathia.gr/ekplixi.html

Σχετικές ειδήσεις
Κωμωδία μιας άλλης εποχής, του Αλεξέι Αρμπούζωφ, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Διέλευσις
29.09.2016 16:23
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
Holy Beat στο Bios: Party πριν την πρεμιέρα!
18.03.2016 15:15
Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, λίγο πριν την πρεμιέρα του Holy Beat, ελάτε στο Bios.Tesla να χορέψουμε σε ρυθμούς swing, jazz & rock ‘n’ roll. Το μπαρ θα σερβίρει το μοναδικό cocktail Holy Spirit, φτιαγμένο ειδικά για την περίσταση σε τιμή έκπληξη!
Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε, των Παπαθανασίου-Ρέππα στο θέατρο Ράδιο Σίτυ
09.03.2016 15:09
Μετά την μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά, το έργο «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε», έρχεται για 2η φορά στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, από τις 6 Απριλίου 2016.
Κωμωδία μιας άλλης εποχής του Αλεξέι Αρμπούζωφ στον πολυχώρο Διέλευσις
08.12.2015 14:50
Από τις 13 Δεκεμβρίου 2015 έρχεται στο Πολυχώρο πολιτισμού – Διέλευσις η παράσταση “Κωμωδία μιας άλλης εποχής” του Αλεξέι Αρμπούζωφ.
Απόψε στο Στράτφορντ, της Μάρας Γαβριηλίδου στο Θέατρο Αυλαία: Επανάληψη παραστάσεων
27.11.2015 16:38
Οι NoVanTheatreGroup επιστρέφουν για πέντε τελευταίες παραστάσεις, 2 - 6 Δεκεμβρίου 2015, για να παρουσιάσουν ξανά την ανατρεπτική κωμωδία ‘‘Απόψε στο Στράτφορντ‘’ στο Θέατρο Αυλαία μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε η παράσταση στο κοινό κατά την πρώτη της παρουσίαση.