Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico στο Μετρό

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico στο Μετρό
Δύο χρόνια μετά την τελευταία κοινή τους εμφάνιση στις αθηναϊκές μουσικές σκηνές, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico, οι

εξαιρετικοί μουσικοί που τη συνοδεύουν μόνιμα στα ταξίδια της στον κόσμο, εμφανίζονται ξανά μαζί για μία και μοναδική βραδιά στη σκηνή του ΜΕΤΡΟ.

 

Την Πέμπτη 7 Απριλίου η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico μας προσκαλούν στο ΜΕΤΡΟ για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι σε τόπο και χρόνο, με όχημα τα τραγούδια και τις μουσικές του κόσμου αλλά και την αφοπλιστική, «μαγική» ερμηνεία μίας κορυφαίας ερμηνεύτριας.

 

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα , ρεπερτόριο  ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.

 

Μαζί με τους Primavera en Salonico έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα world festivals, δισκογραφεί για την ECM και λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως.

 

 

Το πρόγραμμα της συναυλίας στο ΜΕΤΡΟ αποτελείται από ειδικά επιλεγμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο, έτσι όπως παρουσιάζονται στους δίσκους της Παναγίες του Κόσμου, Τραγούδια της Μεσογείου, Άνοιξη στη Σαλονίκη, Terra Nostra, Sumiglia, Tutti baci, Songs of an Other κα, ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο. Φυσικά δεν θα λείψει και το στοιχείο του παραδοσιακού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στη φωνή και τα όργανα , καθώς και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός της Σαβίνας Γιαννάτου.

 

 

Και, για πρώτη φορά, θα δοκιμαστούν στη σκηνή και ολοκαίνουργια τραγούδια από την επερχόμενη συνεργασία της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico με την ECM.

 

 

Η μοναδική ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου, οι εξαιρετικοί συνεργάτες της αλλά και το εύρος του ρεπερτορίου, με πρώτο υλικό τραγούδια-διαμάντια από ολόκληρο τον κόσμο, υπόσχονται μία   συναυλιακή βραδιά μοναδικής αισθητικής και ποιότητας, ανοιχτή σε εκπλήξεις, που δίκαια έχει κερδίσει την εκτίμηση αλλά και τη διεθνή αναγνώριση.

 

Primavera en Salonico είναι οι:
Γιάννης Αλεξανδρής – κιθάρα, Κώστας Βόμβολος-κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς, Κυριάκος Γκουβέντας βιολί , Κώστας Θεοδώρου – κρουστά, Χάρης Λαμπράκης: νέι, φλογέρα, Μιχάλης Σιγανίδης-κοντραμπάσο.

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/interviews/Σαβίνα_Γιαννάτου:_Με_τους_Primavera_En_Salonico_η_συνεργασία_είναι_πάντα_σε_εξέλιξη_.html

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Color: Ο Γιάννης Αναστασάκης και Deniz Angelaki υποδέχονται τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο ΚΕΤ
08.11.2016 16:37
Ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσιάζει το project Elektronik Meditation με την Deniz Αγγελάκη στο live-painting και με καλεσμένη τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τα πλήκτρα.
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico στο ΚΠΙΣΝ
04.10.2016 13:33
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico θα εμφανιστούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.
Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui στην Πειραιώς 260
02.06.2016 16:16
​Τα τραγούδια του «άλλου» θα τραγουδήσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui σε μία συναυλία στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Μουσείο Μπενάκη
19.05.2016 16:17
Η Σαβίνα Γιαννάτου θα α τραγουδήσει για τους Φίλους του Μουσείου Μπενάκη, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ώρα 20.00.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο… Μετρό!
25.02.2016 10:28
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει κατά καιρούς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) μετατρέποντας κεντρικούς σταθμούς του δικτύου Σταθερών Συγκοινωνιών σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού.