Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

O Mulatu Astatke σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

O Mulatu Astatke σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
O Mulatu Astatke, ένας από τους σημαντικότερους Αφρικανούς μουσικούς και “Πατέρας της Ethio-Jazz” έρχεται με τη νέα του μπάντα για να

παρουσιάσει τον τελευταίο του δίσκο“Mulatu Steps Ahead

 

Την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Principal Club της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 16 Απριλίου στο Fuzz club της Αθήνας, ο 68χρονος μουσικός από την Αιθιοπία, Mulatu Astatke, θα δώσει δύο συναυλίες έχοντας στο πλευρό του μερικούς από τους σημαντικότερους τζαζ μουσικούς από Αφρική και Ευρώπη.

 

 

Μετά από δύο sold out show, την περασμένη χρονιά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαζί με τους Heliocentrics, o Mulatu Astatke θα βρεθεί και πάλι κοντά στο ελληνικό κοινό, αυτή τη φορά μαζί με την δική του μπάντα, για να παρουσιάσει τον τελευταίο του, μετά από πολλά χρόνια, προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Mulatu Steps Ahead”.

 

 

Ένα άλμπουμ που, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, εξερευνά νέες κατευθύνσεις στον fusion ήχο και στην μείξη Δυτικής jazz και παραδοσιακής μουσικής από την Αιθιοπία, ένα είδος που πρώτος ο Mulatu δημιούργησε τη δεκαετία του ’60. Τα τραγούδια του δίσκου ηχογραφήθηκαν με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Βοστόνης, με τη συμβολή παραδοσιακών μουσικών από την Αιθιοπία, ενώ συνεργάστηκαν μέλη των Heliocentrics και μερικοί από τους κορυφαίους μουσικούς της jazz και του αφρικανικού ήχου που εδρεύουν στο Λονδίνο.

H προπώληση των εισιτηρίων για το σόου της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει!

H προπώληση των εισιτηρίων για το σόου της Θεσσαλονίκης ξεκινάει την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Σχετικές ειδήσεις
Το φαινόμενο LP live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
04.08.2016 13:40
Το απόλυτο μουσικό viral LP έρχεται live το Σεπτέμβριο 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Tcha Limberger and Friends live στο Άλικο
06.05.2016 12:31
Ο Tcha Limberger, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της jazz manuche και της βαλκανικής τσιγγάνικης μουσικής παγκοσμίως, εμφανίζεται τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στο Άλικο.
Spring is here: Ο Δημήτρης Καλαντζής συναντά τον Γιώτη Σαμαρά στο Τρένο στο Ρουφ
04.03.2016 17:08
Η μουσική βραδιά με τον "ανυπόμονο" τίτλο «spring is here» θα είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να ακούσει κανείς μαζί, δύο απ’ τους σημαντικότερους και παλαιότερους μουσικούς εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής, που ενώνουν συγγενικές καταβολές και πορείες.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Stage Live στη Θεσσαλονίκη
18.01.2016 14:40
Ύστερα από τις sold out εμφανίσεις τους στην Αθήνα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μια από τις κορυφαίες μας ερμηνεύτριες κι ο Νίκος Πορτοκάλογλου, από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι και συναντώνται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στην σκηνή του Stage Live.
Οι God Is An Astronaut live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
24.12.2015 15:51
Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί post-rockers θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα!