Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

O Mulatu Astatke σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

O Mulatu Astatke σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
O Mulatu Astatke, ένας από τους σημαντικότερους Αφρικανούς μουσικούς και “Πατέρας της Ethio-Jazz” έρχεται με τη νέα του μπάντα για να

παρουσιάσει τον τελευταίο του δίσκο“Mulatu Steps Ahead

 

Την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Principal Club της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 16 Απριλίου στο Fuzz club της Αθήνας, ο 68χρονος μουσικός από την Αιθιοπία, Mulatu Astatke, θα δώσει δύο συναυλίες έχοντας στο πλευρό του μερικούς από τους σημαντικότερους τζαζ μουσικούς από Αφρική και Ευρώπη.

 

 

Μετά από δύο sold out show, την περασμένη χρονιά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαζί με τους Heliocentrics, o Mulatu Astatke θα βρεθεί και πάλι κοντά στο ελληνικό κοινό, αυτή τη φορά μαζί με την δική του μπάντα, για να παρουσιάσει τον τελευταίο του, μετά από πολλά χρόνια, προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Mulatu Steps Ahead”.

 

 

Ένα άλμπουμ που, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, εξερευνά νέες κατευθύνσεις στον fusion ήχο και στην μείξη Δυτικής jazz και παραδοσιακής μουσικής από την Αιθιοπία, ένα είδος που πρώτος ο Mulatu δημιούργησε τη δεκαετία του ’60. Τα τραγούδια του δίσκου ηχογραφήθηκαν με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Βοστόνης, με τη συμβολή παραδοσιακών μουσικών από την Αιθιοπία, ενώ συνεργάστηκαν μέλη των Heliocentrics και μερικοί από τους κορυφαίους μουσικούς της jazz και του αφρικανικού ήχου που εδρεύουν στο Λονδίνο.

H προπώληση των εισιτηρίων για το σόου της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει!

H προπώληση των εισιτηρίων για το σόου της Θεσσαλονίκης ξεκινάει την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
O Wax Tailor επιστρέφει για δύο live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
04.11.2016 10:20
O Wax Tailor - o διάσημος Γάλλος μουσικός / παραγωγός της downtempo / electro hip-hop σκηνής και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών όπως το “Que Sera”, το “Say Yes” (feat. ASM) και το “The Games You Play” - επιστρέφει στην Ελλάδα, μαζί με την μπάντα του και με ένα ολοκαίνουριο album στις αποσκευές του (“By Any Beats Necessary”), για δύο μοναδικές συναυλίες, την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).
Το φαινόμενο LP live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
04.08.2016 13:40
Το απόλυτο μουσικό viral LP έρχεται live το Σεπτέμβριο 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Tcha Limberger and Friends live στο Άλικο
06.05.2016 12:31
Ο Tcha Limberger, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της jazz manuche και της βαλκανικής τσιγγάνικης μουσικής παγκοσμίως, εμφανίζεται τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στο Άλικο.
Spring is here: Ο Δημήτρης Καλαντζής συναντά τον Γιώτη Σαμαρά στο Τρένο στο Ρουφ
04.03.2016 17:08
Η μουσική βραδιά με τον "ανυπόμονο" τίτλο «spring is here» θα είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να ακούσει κανείς μαζί, δύο απ’ τους σημαντικότερους και παλαιότερους μουσικούς εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής, που ενώνουν συγγενικές καταβολές και πορείες.