Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τα παιδιά του Κάιν

Τα παιδιά του Κάιν
Το Θέατρο Βαφείο παρουσιάζει τη συγγραφική επιτυχία του Ανδρέα Θωμόπουλου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ασλανίδη, η οποία προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου.

Το Θέατρο Βαφείο παρουσιάζει τη συγγραφική επιτυχία του Ανδρέα Θωμόπουλου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ασλανίδη, η οποία προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου.

«Τα παιδιά του Κάιν» είναι το επιτυχημένο έργο του Ανδρέα Θωμόπουλου, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι το 1984. Φέτος, το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ασλανίδη, με μουσική υπογραφή του Γιάννη Ζουγανέλη, και τα σκηνικά-κοστούμια που επιμελήθηκε η Κατερίνα Καμπανέλλη.

Το έργο, την πρώτη φορά που ανέβηκε, συγκέντρωσε τους επαίνους και το θαυμασμό των κριτικών και του Τύπου, ενώ λίγο πριν την πρώτη του πρεμιέρα βραβεύτηκε με το Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Τα παιδιά του Κάιν» εξιστορούν τη φιλία ενός ηθοποιού, του Ηλία, και ενός συγγραφέα, του Γρηγόρη. Οι δύο ήρωες είναι αχώριστοι φίλοι και συγκάτοικοι για τέσσερα χρόνια.

Η πολύ δυνατή αυτή αντρική φιλία, όμως, διαλύεται βίαια. Τρία χρόνια περνούν για να ξανασυναντηθούν. Αφορμή, μια επαγγελματική συνεργασία.

Ο Γρηγόρης καλεί τον Ηλία στο νέο του σπίτι για την ανάγνωση του καινούργιου του έργου στο οποίο επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει ο παλιός του φίλος. Η πραγματική αιτία αυτής της πρόσκλησης είναι άλλη! Ο Ηλίας χτυπάει το κουδούνι και το έργο αρχίζει...

Πρωταγωνιστές είναι δύο νέοι ανερχόμενοι ηθοποιοί, ο Βασίλης Γιακουμάρος και ο Φάνης Κατέχος, που ο ίδιος ο συγγραφέας τους εμπιστεύτηκε το διαχρονικό και απαιτητικό αυτό έργο.

Info
Τα παιδιά του Κάιν
Από τις 25 Φεβρουαρίου
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στις 21.00
Θέατρο Βαφείο, Αγίου Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός
Κρατήσεις: 210 3425637, 6942 986821

Σχετικές ειδήσεις
Sold out η πρεμιέρα και η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
11.11.2016 17:10
Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Το «Γκιακ» επιστρέφει στη σκηνή του Skrow!
13.09.2016 17:24
Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ - που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα - του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Skrow, σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Θανάση Δόβρη, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης παρουσίασης.
Άμλετ ο Β, από τον Οκτώβρη στο Θέατρο Ζίνα
08.08.2016 15:26
Το ξεκαρδιστικό έργο του Σάμιουελ Μπόμπρικ, Άμλετ ο Β', που γνώρισε εκκωφαντική επιτυχία όταν ανέβηκε παλιότερα στο Θέατρο Νέο Ριάλτο σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, επιστρέφει αυτόν τον Χειμώνα στο Θέατρο ΖΙΝΑ.
Ένα εξοχικό παρακαλώ!, στο θέατρο Αθηνά
25.04.2016 15:06
Από 10 Ιουνίου 2016 και για όλο το καλοκαίρι, έρχεται στο θερινό Θέατρο Αθηνά η παράσταση Ένα εξοχικό παρακαλώ! σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου.
Το «Γκιακ» για πρώτη φορά στη σκηνή σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη
21.04.2016 14:22
Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ - που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα - του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Θανάση Δόβρη, με μια εκλεκτική ομάδα ηθοποιών & συνεργατών.