Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το παράδοξο πνεύμα του Ντανταϊσμού

Το παράδοξο πνεύμα του Ντανταϊσμού
Η ομάδα Per-Theater-Formance παρουσιάζει την performance «Στους Dada θα άρεσε μια νύχτα σαν κι αυτή», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη. Η performance είναι το αποτέλεσμα της «συνάντησης» της ομάδας με το παράλογο, πρωτόγονο, μυστικό και παράδοξo πνεύμα του Dada.

Η ομάδα Per-Theater-Formance παρουσιάζει την performance «Στους Dada θα άρεσε μια νύχτα σαν κι αυτή», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη. Η performance είναι το αποτέλεσμα της «συνάντησης» της ομάδας με το παράλογο, πρωτόγονο, μυστικό και παράδοξo πνεύμα του Dada.

Η παράσταση που ετοίμασε η Per-Theater-Formance αποτελεί ένα δρώμενο που διαπραγματεύεται τα προσφιλή στους Dada θέματα, «Ταυτότητα» και «Χάος» στη σημερινή εποχή.

Εικαστικά έργα, μανιφέστα, ποιήματα , διάλογοι των Dada και των ηθοποιών συνθέτουν ένα μείγμα κουζίνας και θεάτρου, όπου «Τα Πάντα είναι Τίποτε και το Χάος είναι Φως».

Το Dada, το πιο ανατρεπτικό και αντιφατικό κίνημα στην ιστορία της τέχνης, γίνεται πηγή έμπνευσης για την Per-Theater-Formance.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της αρκετές devised theatre παραστάσεις (Το Χορικό του Χρόνου, Questions, T.R.as.H.-Think Rubbish As hope) επιχειρεί μια επιστροφή στις ρίζες της performance, του happening και των μικτών θεαμάτων, λίγο πριν το τέλος αυτών των εκφράσεων.

Παίζουν οι Γιώργος Βρόντος, Βάσω Πολυμένη, Θοδωρής Σμέρος και Αντζελα Χριστοφίλου.

Info
Θύρα Τέχνης , Σαρρή 14, Ψυρρή
Τηλ.: 210 3314422
Από 7 Φεβρουαρίου έως 30 Μαρτίου
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή στις 21.30
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό)

Σχετικές ειδήσεις
Hayali - Sans toi, je tombe: performance στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 11:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 την performance Hayali - Sans toi, je tombe (Χωρίς εσένα, πέφτω…) των Mélissa Guex και Emre Yildizlar.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.