Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Αυγά μύγας… σε ιστό αράχνης στο θέατρο Άκης Δαβής

Αυγά μύγας… σε ιστό αράχνης στο θέατρο Άκης Δαβής
H θεατρική ομάδα NONSENSE παρουσιάζει στο θέατρο Άκης Δαβής (πρώην Αλκμήνη), κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τη Δευτέρα

21 Μαρτίου, τη μουσική κωμωδία  «ΑΥΓΑ ΜΥΓΑΣ … ΣΕ ΙΣΤΟ ΑΡΑΧΝΗΣ», σε κείμενο Ιουλίας Ριζοπούλου και Ζωρζίνας Τζουμάκα και σκηνοθεσία Ιουλίας Ριζοπούλου. Μια αλλοπρόσαλλη κωμωδία, που αφηγείται την περιπέτεια μιας παράστασης.

 


Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του έργου «Οι καλόπιστοι θεατρίνοι» του γάλλου συγγραφέα Μαριβώ, ο θίασος , που έχει φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας, βρίσκεται ξαφνικά χωρίς τους βασικούς πρωταγωνιστές του. Η παράσταση δεν μπορεί να αναβληθεί. Πρέπει επειγόντως να βρεθούν αντικαταστάτες!

 


Καλοπροαίρετοι καλοθελητές και απρόσμενοι επισκέπτες καλούνται να  απαρτίσουν  έναν αναπάντεχο θίασο.  Ο πληθωρικός θεατρώνης και η ταλαντούχα βοηθός του, το ερωτοχτυπημένο ζευγάρι των φερέλπιδων πλην αδέξιων ηθοποιών, η κατεργάρα ταξιθέτρια, ο ξεπεσμένος θεατρίνος και η κακομαθημένη ενζενί, και βέβαια ο ανυποψίαστος συντηρητικός μέλλων πεθερός. 

 


Στο παράλληλο σύμπαν, μεταξύ παρασκήνιων και σκηνής, θα δοκιμαστούν τα  όρια ανάμεσα σε ηθοποιούς και ρόλους, θέατρο και πραγματικότητα, ενώ η μαγεία της μεταμφίεσης και η χαρά του παιχνιδιού θα ανταμείψουν τους «καλόπιστους» θεατές .

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Ιουλία Ριζοπούλου
Κείμενο : Ιουλία Ριζοπούλου και Ζωρζίνα Τζουμάκα
Δραματουργική επιμέλεια : Ζωρζίνα Τζουμάκα
Μετάφραση στο κείμενο του Μαριβώ : Ανδρέας Στάικος
Σκηνικά : Φοίβος Παντελίδης
Κοστούμια : Σεμίραμις Μοσχοβάκη
Χορογραφίες : Κατερίνα Αλεξανδράκη και Τζένη Τοψίδου
Φωτισμοί : Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός ενδυματολόγου : Λου Μακροπούλου
Εικαστική επιμέλεια έντυπου υλικού : Δικαίος Χατζηπλής


ΠΑΙΖΟΥΝ :
Ελισσαίος Βλάχος, Γιάννης Δρακόπουλος, Σταυρούλα Θωμοπούλου, Αντώνης Ιορδάνου, Ιουλία Ριζοπούλου, Μαρία Ροβάκη, Αλκμήνη Σταθάτου, Κώστας Τζαφέρης

Σχετικές ειδήσεις
Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου στο θέατρο Αλκμήνη
29.09.2016 13:35
Από τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη η παράσταση Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου.
TAK του Αριστοτέλη Μπατιστάτου στο Θέατρο Αλκμήνη
23.02.2016 12:24
Το θέατρο Αλκμήνη φιλοξενεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο την παράσταση «ΤΑΚ» του Αριστοτέλη Μπατιστάτου σε σκηνοθεσία του Νίκου Μοναστηριώτη.
Πολύ κακές λέξεις, από την ομάδα Δέλτα στην αίθουσα «Α΄ Νευρολογική» του θεάτρου Αλκμήνη
11.02.2016 14:40
Ένα φρέσκο, ιδιόρρυθμο, βρώμικο, αναρχικού τύπου κείμενο με τίτλο Πολύ κακές λέξεις, έρχεται να μας παρουσιάσει η ομάδα «ΔΕΛΤΑ» από τις 10 Μαρτίου 2016 στο θέατρο Αλκμήνη, με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Μουτίδου.
Οιδίπους Τύραννος από το θέατρο των Vivi στο Θέατρο Αλκμήνη
04.11.2015 16:31
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ., ανοίγει και στην Ελλάδα, μετά την Avignon της Γαλλίας, η αυλαία για τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, από το θέατρο των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη, για 16 μόνο παραστάσεις.
Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους για 2ο χρόνο στο Θέατρο Αλκμήνη
29.10.2015 15:19
Το Θέατρο Αλκμήνη θα φιλοξενήσει από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 τον μονόλογο Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.