Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Αυγά μύγας… σε ιστό αράχνης στο θέατρο Άκης Δαβής

Αυγά μύγας… σε ιστό αράχνης στο θέατρο Άκης Δαβής
H θεατρική ομάδα NONSENSE παρουσιάζει στο θέατρο Άκης Δαβής (πρώην Αλκμήνη), κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τη Δευτέρα

21 Μαρτίου, τη μουσική κωμωδία  «ΑΥΓΑ ΜΥΓΑΣ … ΣΕ ΙΣΤΟ ΑΡΑΧΝΗΣ», σε κείμενο Ιουλίας Ριζοπούλου και Ζωρζίνας Τζουμάκα και σκηνοθεσία Ιουλίας Ριζοπούλου. Μια αλλοπρόσαλλη κωμωδία, που αφηγείται την περιπέτεια μιας παράστασης.

 


Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του έργου «Οι καλόπιστοι θεατρίνοι» του γάλλου συγγραφέα Μαριβώ, ο θίασος , που έχει φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας, βρίσκεται ξαφνικά χωρίς τους βασικούς πρωταγωνιστές του. Η παράσταση δεν μπορεί να αναβληθεί. Πρέπει επειγόντως να βρεθούν αντικαταστάτες!

 


Καλοπροαίρετοι καλοθελητές και απρόσμενοι επισκέπτες καλούνται να  απαρτίσουν  έναν αναπάντεχο θίασο.  Ο πληθωρικός θεατρώνης και η ταλαντούχα βοηθός του, το ερωτοχτυπημένο ζευγάρι των φερέλπιδων πλην αδέξιων ηθοποιών, η κατεργάρα ταξιθέτρια, ο ξεπεσμένος θεατρίνος και η κακομαθημένη ενζενί, και βέβαια ο ανυποψίαστος συντηρητικός μέλλων πεθερός. 

 


Στο παράλληλο σύμπαν, μεταξύ παρασκήνιων και σκηνής, θα δοκιμαστούν τα  όρια ανάμεσα σε ηθοποιούς και ρόλους, θέατρο και πραγματικότητα, ενώ η μαγεία της μεταμφίεσης και η χαρά του παιχνιδιού θα ανταμείψουν τους «καλόπιστους» θεατές .

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Ιουλία Ριζοπούλου
Κείμενο : Ιουλία Ριζοπούλου και Ζωρζίνα Τζουμάκα
Δραματουργική επιμέλεια : Ζωρζίνα Τζουμάκα
Μετάφραση στο κείμενο του Μαριβώ : Ανδρέας Στάικος
Σκηνικά : Φοίβος Παντελίδης
Κοστούμια : Σεμίραμις Μοσχοβάκη
Χορογραφίες : Κατερίνα Αλεξανδράκη και Τζένη Τοψίδου
Φωτισμοί : Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός ενδυματολόγου : Λου Μακροπούλου
Εικαστική επιμέλεια έντυπου υλικού : Δικαίος Χατζηπλής


ΠΑΙΖΟΥΝ :
Ελισσαίος Βλάχος, Γιάννης Δρακόπουλος, Σταυρούλα Θωμοπούλου, Αντώνης Ιορδάνου, Ιουλία Ριζοπούλου, Μαρία Ροβάκη, Αλκμήνη Σταθάτου, Κώστας Τζαφέρης

Σχετικές ειδήσεις
At home at the zoo, του Edward Albee στο Θέατρο Αλκμήνη
05.01.2017 12:26
Το Θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει από τις 21 Ιανουαρίου 2017 το έργο του Edward Albee, At home at the zoo, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου στο θέατρο Αλκμήνη
29.09.2016 13:35
Από τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη η παράσταση Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου.
Αστροφεγγιά, του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου: τον Οκτώβριο στο Θέατρο Χώρα
19.08.2016 17:33
Η θεατρική μεταφορά της «Αστροφεγγιάς» του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΧΩΡΑ, στις 12 Νοεμβρίου 2016 σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.
Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου, με τον Γ. Σκιαδαρέση το φθινόπωρο στο θέατρο Αλκμήνη
03.06.2016 15:53
Ο βραβευμένος από την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών μονόλογος του Κώστα Λεϊμονή «Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου» θα ανέβει, την προσεχή σεζόν, στο θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.