Με τη φιλοδοξία να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της τέχνης, προσφέροντάς τους έμπνευση και όραμα, η ROLEX HELLAS Α.Ε. χρηματοδοτεί για το

έτος 2011 το πρόγραμμα “ROLEX Ταξίδι στον Kόσμο της Tέχνης” που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη. Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 50 τάξεις σχολείων από υποβαθμισμένες περιοχές, να συμμετέχουν στις περιοδικές εκθέσεις του Ιδρύματος.

Επιπλέον, επιδοτεί 60 θέσεις για παιδιά οικογενειών χαμηλών εισοδημάτων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν την αισθητική τους αντίληψη, μέσα από την ένταξή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος, με θέμα τις πλαστικές τέχνες, τη μουσική και τη φιλοσοφία. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να υπογραμμίσει πως η ενασχόληση με την Τέχνη αποτελεί ανάγκη – και όχι πολυτέλεια – που οδηγεί στην πρόοδο και την ανάπτυξη της κοινωνίας.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Rolex, κυρία Ηρώ Βαχάρη- Καμπάνη ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του προγράμματος τα εξής:

Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι, 

Εκ μέρους της  Rolex Hellas θα ήθελα να σας καλωσορίσω στη σημερινή εκδήλωση και να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας. Είναι ιδιαίτερη η χαρά να σας έχουμε σήμερα κοντά μας για να σας παρουσιάσουμε την έναρξη του χορηγικού προγράμματος ROLEX Ταξίδι στον Κόσμο της Τέχνης
το οποίο δημιουργήθηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.

Το «Ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και νέους 2-18 ετών και φιλοδοξεί να τους μυήσει στον υπέροχο κόσμο της Τέχνης. Εκφράζει, τη φιλοσοφία της Rolex που – εδώ και δεκαετίες – στηρίζει παγκοσμίως τις Τέχνες και τις Επιστήμες. Αναφορικά, καθιερωμένοι θεσμοί όπως  των Rolex Mentors et Protégé και το Rolex Awards for Enterprise, βοηθούν νέους, καλλιτέχνες και επιστήμονες να τελειοποιήσουν το ταλέντο τους και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, αναβαθμίζοντας την κοινωνία και προάγοντας τον πολιτισμό μας.

Το «ROLEX Ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης» που αρχίζει σήμερα, επιδοτεί 60 θέσεις για παιδιά οικογενειών χαμηλών εισοδημάτων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν την αισθητική τους αντίληψη, μέσα από την ένταξή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος, με θέμα τις πλαστικές τέχνες, τη μουσική και τη φιλοσοφία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα σε 50 τάξεις σχολείων από υποβαθμισμένες περιοχές, να συμμετέχουν στις περιοδικές εκθέσεις του Ιδρύματος.

Πεποίθησή μας είναι ότι με την ανακοίνωση της έναρξης του χορηγικού προγράμματος μεταφέρουμε σ’ εσάς και (μέσα από εσάς) στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ένα μήνυμα αισιοδοξίας:
Αισιοδοξία που δημιουργεί η τέχνη καθαυτή, καθώς μας υπενθυμίζει τον αληθινό σκοπό και την πραγματική μας ουσία : την διαρκή αναζήτηση του ωραίου, την κατάκτηση του ιδανικού.

Αισιοδοξία που γεννά αυθόρμητα η σκέψη ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και νέους προσφέροντάς τους όραμα και έμπνευση, ώστε πέρα από ένα δύσκολο παρόν να μπορούν να προσβλέπουν σε ένα πιο ευοίωνο μέλλον και εμείς σε μια καλύτερη κοινωνία.

Αισιοδοξία, τέλος,  γεννά και η αναφορά στο  «ταξίδι στον κόσμο της τέχνης», καθώς εμπεριέχει μια υπόσχεση : η επαφή με την τέχνη – όταν δοθεί το αρχικό ερέθισμα – γίνεται μια συνεχής επιθυμία, μια διαρκής εμπειρία του ανθρώπου, αναπόσπαστο μέρος της εξελικτικής του πορείας.

Για το ταξίδι λοιπόν αυτό, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε  το  Βασίλη και τη Μαρίνα Θεοχαράκη, που με την κοινωνική τους ευαισθησία και την αγάπη τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό δημιούργησαν το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής, προσφέροντας  την απαραίτητη πολιτιστική υποδομή και το υπόβαθρο για να επιτευχθεί το όραμά μας.

Σας ευχαριστώ