Το πιο διάσημο έργο της Yasmina Reza, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από τις 12 Φεβρουαρίου. Το Θέατρο των Χρωμάτων ανεβάζει το έργο, στο Θέατρο Σοφούλη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το πιο διάσημο έργο της Yasmina Reza, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από τις 12 Φεβρουαρίου. Το Θέατρο των Χρωμάτων ανεβάζει το έργο, στο Θέατρο Σοφούλη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το Art είναι μια πανέξυπνη κωμωδία ή «ένα δράμα πολύ αστεία γραμμένο» όπως προτιμάει να το αποκαλεί η ίδια η Ρεζά, που έχει μεταφραστεί σε 45 γλώσσες, έχει παιχτεί σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει καταπλήξει κοινό και κριτικούς παγκοσμίως.

Η υπόθεση του αναφέρεται σε τρεις φίλους, το Σερζ, το Μαρκ και τον Ιβάν που αρχίζουν να εξερευνούν το βάθος της δεκαπεντάχρονης φιλίας τους όταν ο Σερζ αγοράζει έναν ακριβό μοντέρνο πίνακα με λευκές γραμμές σε λευκό καμβά. Ο λευκός πίνακας γίνεται το επίκεντρο μιας αστείας και άκρως διεισδυτικής συζήτησης γύρω από την τέχνη και τη φιλία.

Η σκηνοθεσία-μετάφραση και επιμέλεια σκηνικών είναι του Γιώργου Βούρου και η μουσική του Θάνου Ρούφου. Παίζουν: Θόδωρος Συριώτης, Γιώργος Βούρος, Θανάσης Κιτσούκαλης.

Το Art έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 1994, στο θέατρο Comédie des Champs-Élysées αποσπώντας το Βραβείο Moliére Καλύτερου Συγγραφέα και Καλύτερης Εμπορικής Παραγωγής. Ακολούθησαν παραστάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Μόσχα, Μαδρίτη, Λίμα, Χονγκ-Κονγκ, Πράγα, Τόκυο, Βομβάη, Γιοχάνεσμπουργκ, Μπουένος Αιρες, Μπρατισλάβα όπου κέρδισε πολλές διακρίσεις.

Στην Ελλάδα ανέβηκε πρώτη φορά το 1999 στο Θέατρο Κάππα σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Το Θέατρο των Χρωμάτων δημιουργήθηκε το 2007 από τον σκηνοθέτη-ηθοποιό Γιώργο Βούρο, με σκοπό να παρουσιάζει σε πανελλήνιες πρεμιέρες στη Θεσσαλονίκη ό,τι πιο σύγχρονο παίζεται στις μεγάλες θεατρικές πρωτεύουσες του εξωτερικού και να περιοδεύει μετά στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα. Το Art αποτελεί την πρώτη παραγωγή του Θεάτρου των Χρωμάτων.

info

Έναρξη παραστάσεων: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008
Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη γωνία, Καλαμαριά
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Tετάρτη-Παρασκευή 21:00
Σάββατο-Κυριακή 18:30 και 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ
Πληροφορίες-Κρατήσεις: τηλ. 2310-423 925, τηλ. & fax 2310-423 976
info@theatrosofouli.gr
www.theatrosofouli.gr