Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ορθόδοξη Χορωδία Ανδρών της Αγίας Πετρούπολης στο Μέγαρο Μουσικής

Ορθόδοξη Χορωδία Ανδρών της Αγίας Πετρούπολης στο Μέγαρο Μουσικής
Ρωσική θρησκευτική μουσική , έργα μεγάλων Ρώσων συνθετών, καθώς και γνωστά ρωσικά λαϊκά τραγούδια θα μας παρουσιάσει στις

7 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής η μοναδική «Ορθόδοξη Χορωδία Ανδρών της Αγίας Πετρούπολης».

Η Χορωδία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1993 από το διάσημο Ρώσο διευθυντή ορχήστρας Βαντίμ Αφανάσιεφ, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της μέχρι σήμερα, αναβιώνει και συνεχίζει την παράδοση της Χορωδίας των Διακόνων που είχε ιδρυθεί από τον τσάρο Ιβάν τον Τρομερό τον 15ο αιώνα.

 

Η αναβίωση αυτή είναι που κάνει τη χορωδία περιζήτητη σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς τη θεωρούν άμεσο συνδετικό κρίκο με τις μεγάλες στιγμές της ρωσικής ιστορίας.

 


Η σύνθεση της Χορωδίας είναι μοναδική και αποτελείται από δύο τενόρους, πέντε βαρύτονους, τέσσερις μπάσους και τέσσερις μπάσους-προφόντο, που δίνουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικά ρωσικό τόνο στον ήχο της χορωδίας και μια πλούσια χαρακτηριστική φωνητική γκάμα που την κάνει να ξεχωρίζει διεθνώς.

 

 

Όλα τα μέλη της χορωδίας πέρασαν από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής, στην πλειοψηφία τους αποφοίτησαν από το Τμήμα Φωνητικής του Ωδείου της Χορωδίας και έχουν πολλές εμφανίσεις σε παραστάσεις όπερας με αποτέλεσμα να προκαλούν πάντα ενθουσιώδεις εκδηλώσεις του κοινού όπου και αν τραγουδούν, εντός και εκτός Ρωσίας.

 


Ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Βαντίμ Αφανάσιεφ, που παράλληλα είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Προστασίας και Ανάπτυξης της Παραδοσιακής Ορθόδοξης Χορωδιακής Μουσικής, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη ρωσική παράδοση και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η χορωδία του, την οποία διευθύνει ο Αλεξάντρ Ράντεφ, θεωρείται ιδανική για έργα μεγάλων Ρώσων συνθετών όπως του Τσαϊκόφσκι, του Ραχμάνινοφ, του Τσεσνόκοφ, του Αρχαγκέλσκι.

 


Συνδυάζοντας την έντονη εκφραστικότητα της σύγχρονης ερμηνείας με την αυστηρή φόρμα της ρωσικής χορωδιακής παράδοσης η «Ορθόδοξη Χορωδία Ανδρών της Αγίας Πετρούπολης», θεωρείται δικαίως από πολλούς ως μια από τις πιο ιδιαίτερες και μοναδικές στον κόσμο Χορωδίες, ιδανική για τη Ρωσική θρησκευτική μουσική παράδοση και τα έργα μεγάλων συνθετών.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου

Σχετικές ειδήσεις
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Έργα πολυφωνικής μουσικής σε 1η πανελλήνια εκτέλεση από τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Μέγαρο
01.12.2016 11:53
Ο νέος ετήσιος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Η ανθρώπινη φωνή διευρύνεται με μια ακόμη συναυλία αφιερωμένη στην πολυφωνική μουσική. Έτσι, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τη Χορωδία της ΕΡΤ που, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, προτείνει στο κοινό ένα πρόγραμμα με θρησκευτικά αλλά και κοσμικά έργα, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου στο Gazarte
30.03.2016 16:35
Η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου γιορτάζει τα 21 χρόνια στη δισκογραφία με μια μεγάλη συναυλία για πρώτη φορά στο Gazarte.