Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σωτηρία με λένε

Σωτηρία με λένε
Είναι το πρώτο θεατρικό έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου και βασίζεται στο βιβλίο της ίδιας για τη Σωτηρία Μπέλλου. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Στοά.

Είναι το πρώτο θεατρικό έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου και βασίζεται στο βιβλίο της ίδιας για τη Σωτηρία Μπέλλου. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Στοά.

Στο ρόλο της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας η Λήδα Πρωτοψάλτη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου. Η παράσταση συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατο της Σωτηρίας Μπέλλου και η δράση του εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο λίγες μέρες πριν την σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να χάσει τη φωνή της.

«Είναι ένα έργο-πορτρέτο. Που θα μπορούσε να είναι το πορτρέτο και κάθε μεγάλου καλλιτέχνη, μιας και πίσω από κάθε μεγάλη καλλιτεχνική επωνυμία, κρύβεται συνήθως μια μεγάλη τραγωδία . Είναι ένα έργο - διάλογος. Διάλογος με τον εαυτό της. Εκείνη τη νύχτα στο «Σωτηρία», πριν την μοιραία επέμβαση, που Η ΦΩΝΗ έχασε τη φωνή της!» λέει ο σκηνοθέτης περιγράφοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την παράσταση.

Τα σκηνικά και κοστούμια της παράστασης είναι της Κούλας Γαλιώνη, το οπτικό υλικό της Λουκίας Ρικάκη. Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Εύα Καμινάρη

Info
Πρεμιέρα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, ώρα 9.30 μ.μ.
Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου, τηλ. 210 7702830
Παραστάσεις: Τρίτη, Πέμπτη 9.30 μ.μ, Τετάρτη (λαϊκή) 7.00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ, 15 ευρώ λαϊκή, φοιτητικό, παιδικό

Σχετικές ειδήσεις
«Σωτηρία με λένε» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
24.10.2016 14:35
Η Σωτηρία, η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει το Νοέμβριο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. «Σωτηρία με λένε», της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου με την καθηλωτική ερμηνεία της Έφης Σταμούλη στο ρόλο της Μπέλλου.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Σωτηρία με λένε, για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη
26.09.2016 15:57
Η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου: Περιοδεία σε επιλεγμένα φεστιβάλ
22.07.2016 15:28
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου σε μεγάλα, επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας, λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Επτά επί Θήβας: Πρεμιέρα με πλήθος κόσμου στο Θέατρο Δάσους
08.07.2016 09:58
Σε ένα γεμάτο Θέατρο Δάσους, με πάνω από 2.000 θεατές, και με το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, δόθηκε η πρεμιέρα της παράστασης του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας», στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.