Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Λάμπρος Καρελάς και Τα παιδιά από την Πάτρα συνεχίζουν στις Διαδρομές

Ο Λάμπρος Καρελάς και Τα παιδιά από την Πάτρα συνεχίζουν στις Διαδρομές

30 χρόνια μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος «Τα παιδιά από την Πάτρα» ο Λάμπρος Καρελάς ξανασυναντά τον Χρήστο Παπαδόπουλο

και τον Αργύρη Παπαγεωργίου στη λαϊκή μουσική σκηνή «Διαδρομές» για να μας θυμίσουν τις μεγάλες επιτυχίες καθώς και το μοναδικό στυλ, αυτό που, στις δεκαετίες ‘80 και ’90, τους χαρακτήριζε ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα.


«Τα παιδιά από την Πάτρα» ξεκίνησαν το 1981 με εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο Χάραμα. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα.

 


Το άλμπουμ αυτό παραμένει μέχρι σήμερα το πιο εμπορικό δισκογραφικό ντεμπούτο Έλληνα καλλιτέχνη ή συγκροτήματος όλων των εποχών. Το τραγούδι Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός, με τη φωνή του Λάμπρου Καρελά, έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους.

 

Ακολούθησαν πολλοί δίσκοι και δεκάδες επιτυχίες (Και πίνω μπύρες, Λαϊκό τσα τσα, Αλέφαντος, Μου λένε να μην κλαίω, Όμως εγώ είμαι τρελλός, Θα φύγω και θα με ζητάς, Χρόνια τώρα μακριά σου λιώνω, Αλήτης, Στην Κυψέλη στο Παγκράτι, Δεν έχω δρόμο να διαβώ, Πίκρανες τον φαντάρο, Έτσι γουστάρω εγώ).

 


Το 1995 οι δρόμοι του Λάμπρου Καρελά και των Παιδιών από την Πάτρα χώρισαν -μέχρι φέτος, που οι θαυμαστές τους έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν ξανά μαζί, πάνω στη σκηνή, να αναβιώνουν τις διαχρονικές τους επιτυχίες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του Λάμπρου Καρελά στο culturenow.gr

http://www.culturenow.gr/interviews/Λάμπρος_Καρελάς:_Αυτόφωτοι_είναι_αυτοί_που_μένουν_στην_συνείδηση_του_κόσμου.html

Σχετικές ειδήσεις
MADAME PIAF: Tiger Lillies in Concert σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη
11.07.2016 14:36
Το λατρεμένο λονδρέζικο τρίο των Tiger Lillies θα παρουσιάσει στις καλοκαιρινές του συναυλίες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη όλες του τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά και ολοκαίνουριες συνθέσεις από το νέο CD του συγκροτήματος MADAME PIAF.
Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες... των Θεμελίων και Johnie Thin Trio live στο Ίλιον plus
28.04.2016 13:24
Το Merlin’s Music Box παρουσιάζει τους Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες... των Θεμελίων και τους Johnie Thin Trio στο ΙΛΙΟΝ plus την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016. Στα decks ο Chris B.I.
Η Μαρία Λατσίνου live στο Τρένο στο Ρουφ
26.02.2016 13:47
Επόμενος «σταθμός» στις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις της Μαρίας Λατσίνου και του συγκροτήματός της είναι η εμφάνισή τους στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.
Ο Λάμπρος Παπαλέξης, Χτισμένες των Θεμελίων και Mickey Pantelous live στο Ρομάντσο
26.02.2016 12:27
Ένα rock μουσικό συνονθύλευμα με μερικές blues πινελιές και αρκετή ποίηση, υπόσχονται δύο από τις πιο γνωστές rock φιγούρες της εγχώριας μουσικής σκηνής
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στα Αστέρια στην Πάτρα
13.01.2016 10:21
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση Σήκω Ψυχή μου Δώσε Ρεύμα, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, στα Αστέρια στην Πάτρα.