Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Design Lab: Πρόσκληση της έκθεσης σε νέους καλλιτέχνες - παράταση προθεσμίας

Design Lab: Πρόσκληση της έκθεσης σε νέους καλλιτέχνες - παράταση προθεσμίας
Η έκθεση Design Lab που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 6,7 και 8 Μαΐου 2011 προσκαλεί νέους καλλιτέχνες

να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό για τον χώρο της αρχιτεκτονικής και του design, γεγονός.

 

Art Design
Στα πλαίσια του Design Lab, κάθε μορφή του σύγχρονου design θα παρουσιάζεται στην αντίστοιχη ‘γειτονιά’, με τους τρόπους που περιγράφονται στις προηγούμενες σελίδες. Το κομμάτι του Art Design, όμως, ανήκει αποκλειστικά στους καλλιτέχνες! Στόχος των διοργανωτών είναι να παρουσιαστούν στα πλαίσια του event έργα νέων, δημιουργικών καλλιτεχνών και να τους δοθεί η ευκαιρία μέσα από την προβολή αυτή να γίνουν ευρύτερα γνωστοί στο κοινό, για τη δουλειά και το έργο τους.

 

 

Δραστηριότητες

Το Art Design, θα παρουσιαστεί μέσα από δύο δραστηριότητες:

 

Γίνε εσύ ο Δημιουργός: Στους  ‘δρόμους’, στις ‘πλατείες’ και στις ‘γειτονιές’ του design ‘χωριού’, θα βρίσκονται διάσπαρτα έργα καλλιτεχνών, τα οποία θα απεικονίζουν στοιχεία της φύσης: ζώα, φυτά, αντικείμενα. Τα στοιχεία όμως αυτά, δεν θα έχουν τη γνωστή, συμβατική τους μορφή. Θα αντιπροσωπεύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του κάθε καλλιτέχνη και θα απαντούν στο ερώτημα: ‘πώς θα έμοιαζαν τα στοιχεία αυτά της φύσης, αν την είχε σχεδιάσει ο άνθρωπος; Θα μπορούσε μία γάτα να ήταν τριγωνική;

 

Ή ένα δέντρο σφαιρικό; Τα σχέδια, τα υλικά και οι τεχνοτροπίες που θα χρησιμοποιηθούν, είναι καθαρά επιλογή του κάθε καλλιτέχνη! Οι προτάσεις και τα προσχέδια που θα θεωρηθούν ότι ανταποκρίνονται πλήρως στο γενικό concept του event, θα επιλεγούν και θα δοθεί άμεσα ανάθεση στους καλλιτέχνες για να    προχωρήσουν στην κατασκευή των έργων.


 

Design Museum: Στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης, θα στηθεί ένα ξεχωριστό Design Museum, το οποίο θα αποτελεί, ουσιαστικά, το μουσείο του design ‘χωριού’. Το μουσείο αυτό, θα φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών με ενιαίο concept: Η εταιρεία Indeco παραχωρεί στη διοργάνωση 10 μπούστα κατασκευασμένα από πολυεστέρα σε λευκό χρώμα, πάνω σε μεταλλική βάση. Οι καλλιτέχνες, καλούνται να διακοσμήσουν και να επεξεργαστούν τα μπούστα αυτά, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε υλικά θέλουν, με τρόπο ώστε να εκφράζεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους!


 

Αφού μελετηθούν από τους διοργανωτές τα προσχέδια που θα κατατεθούν, θα γίνει η επιλογή των 10 καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν, στους οποίους θα αποσταλεί και το μπούστο το οποίο θα επεξεργαστούν.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος - Παράταση προθεσμίας υποβολής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011

 


Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διοργάνωση, μπορούν να αποστέλλουν τα προσχέδια και τις προτάσεις τους στο e-mail kakiams1@gmail.com, αναγράφοντας τη δραστηριότητα στην οποία θα ήθελαν να συμμετέχουν. Τα προσχέδια θα πρέπει να συνοδεύονται με σύντομη περιγραφή της ιδέας γύρω από το κάθε έργο, καθώς και με αναλυτική λίστα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρεται ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή του έργου.

Σχετικές ειδήσεις
Perception: η εγκατάσταση τεχνολογικού design του Γιάννη Βογδάνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.09.2016 11:29
Η διαδραστική εγκατάσταση τεχνολογικού design του 25χρονου καλλιτέχνη Γιάννη Βογδάνη, που δίνει ζωή και κίνηση στα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης:
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.
8η εικαστική έκθεση Ελευσίνας «ΞενοΔοχείο»: Πρόσκληση συμμετοχής
07.03.2016 15:09
Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε ομάδες που δρουν με τη δυναμική τους εν τη ενώσει και ζουν, κατάγονται ή εμπνέονται από την Ελευσίνα.
Energy Athens 2016 στο Contemporary Space Athens
12.01.2016 14:34
Το Chicago Athenaeum, museum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζουν για 6η συνεχή χρονιά τριάντα δύο καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα .