Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το Σπίτι σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σπίτι σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Σπίτι της Κύπρου – Κυπριακή Πρεσβεία και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν το έργο του Κύπριου ποιητή,

συγγραφέα, μεταφραστή και πανεπιστημιακού Μιχάλη Πιερή «Το Σπίτι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη.

 

Πρόκειται για μια κοινωνική ψυχολογική τραγωδία , ένα δοκίμιο ποιητικής επάνω στα κεντρικά θέματα του βίου και της τέχνης, το οποίο πραγματεύεται τη διαλεκτική σχέση παλαιού–νέου μέσα από ένα δραστικό θεατρικό έργο με αφομοιωμένες αναφορές στον Πίντερ και τον Πιραντέλλο.

 

 


Ο ήρωας του έργου, συγγραφέας, αμύνεται και αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στο διαμεσολαβητή μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας που του ζητάει το πατρικό του σπίτι, το οποίο γι’ αυτόν σαν βιωμένος χώρος έχει ψυχή και αισθήματα και συμπυκνώνει όλες τις μνήμες του στη διάρκεια της ζωής του.

 

Αρνείται έτσι να δώσει αντιπαροχή το σπίτι, παρά την αντίθετη γνώμη της νεαρής γυναίκας του, η οποία δεν θέλει να μείνει εκεί έχοντας μια υποκριτική, μια συμβιβασμένη ζωή, και αισθάνεται την ανάγκη να διεκδικήσει την έξοδο.

 


Έτσι το σπίτι της «μνήμης» μεταμορφώνεται κατά την πορεία του έργου σε κιβωτό, αλλά και σε φυλακή, σε τάφο και οδηγεί ακόμα και σε θάνατο.

 

 


Η παράσταση , σε μουσική Αντώνη Μιχαηλίδη και σκηνικά και κοστούμια της Αγνής Ντούτση, ανεβαίνει στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και θα παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από τις 17 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου 2011.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θόδωρος Κατσαφάδος, Ντίνα Μιχαηλίδη, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ευαγγελία Κατσάλη, Ευαγγελία Σταματέλλου, Άννα Κολιοφώτη, Νίκος Αναστασόπουλος, Μαρία Καρακίτσου, Ξανθή Γεωργίου .

Σχετικές ειδήσεις
Οι Ευνοούμενοι του Μίδα, του Τζακ Λόντον στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 12:18
Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του φημισμένου Αμερικανού συγγραφέα των αγαπημένων έργων «Ασπροδόντης» και «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» Τζακ Λόντον, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης «Οι Ευνοούμενοι του Μίδα», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
72 Ώρες, της Αστερόπης Λαζαρίδου και του Γιώργου Χατζηπαύλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.11.2016 14:42
Ύστερα από 25 sold out παραστάσεις, 1.262 θεατές και άφθονο γέλιο, οι «72 ώρες» επιστρέφουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως και 29 Ιανουαρίου.
Οι Ευνοούμενοι του Μίδα, του Τζακ Λόντον στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.09.2016 12:29
Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του φημισμένου Αμερικανού συγγραφέα των αγαπημένων έργων «Ασπροδόντης» και «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» Τζακ Λόντον, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Οι Ευνοούμενοι του Μίδα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.