Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Η Nalyssa Green στο An Club

Η Nalyssa Green στο An Club
Η Nalyssa Green, μια νέα αξιόλογη παρουσία στο χώρο της μουσικής καλεί όσους «ψάχνονται» μουσικά και δεν «αρκούνται» στα

συνηθισμένα, σε μια γιορτή στο An Club στις 31 Μαρτίου 2011


Η Nalyssa Green εξέδωσε το φθινόπωρο που μας πέρασε μια συλλογή τραγουδιών υπό τον τίτλο Barock. Το Barock αποτελεί μια νέα υβριδική έννοια η οποία σηματοδοτείται από μνήμες άλλων εποχών: το κλασσικά ωραίο μεταφρασμένο σε μια γλώσσα σύγχρονη. Πρόκειται για μια σταχυολόγηση ερεθισμάτων μέσα από τα κατάστιχα του πριν.

 


Η Nalyssa σήμερα νιώθει έτοιμη να προχωρήσει από το πριν στο μετά. Σ' αυτό το μεταίχμιο του θεωρητικού (πάντα) χρόνου θέλει να διοργανώσει μια γιορτή. Μια γιορτή που ως άλλη πανάρχαια τελετή δε θα εξυμνεί την αρχή, ούτε το τέλος, αλλά την συνέχεια. Γιατί άλλωστε όλα είναι κύκλος.

 


Έτσι η Nalyssa με μια υποψία χαμόγελου υπαρξιακής αισιοδοξίας στα χείλη, σας προσκαλεί όλους στη συναυλία που θα δώσει στο An club την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 21.30 η ώρα το βράδυ.

 


Εκεί και τότε η Nalyssa Green και το αξιολάτρευτο κουαρτέτο της - που απαρτίζεται από την ίδια στη φωνή , τα πλήκτρα, την κιθάρα και το θέρεμιν, τον Bagg στα τύμπανα, τα κρουστά, το μπαγλαμαδάκι και το sampler, τον Spir στο μπάσο , τα πλήκτρα, τα κρουστά και την κιθάρα και τον Stam στην κιθάρα και το μπάσο - θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα ηχητικών συνθέσεων που θα ξεκινάει από τα όρια της ακουστικής φολκ προσέγγισης και περνώντας μέσα από μελαγχολικούς ψυχεδελικούς λαβυρίνθους, και συνθ ποπ εξάρσεις, θα φτάνει ως τους πρόποδες του μέταλ(εκείνους τους πρόποδες απ' όπου το μέταλ αχνοφαίνεται σαν μια κουκίδα στον ορίζοντα).

 


Στο χορταστικό, ετερογενές, μα και αναβλύζον συνοχή πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνονται τραγούδια από τον δίσκο Barock, κάποια νέα τραγούδια, καθώς και ιδιαίτερες διασκευές τραγουδιών που έχουν συνθέσει άλλοι καλλιτέχναι, συνήθως πολύ γνωστοί και συμπαθείς στο ευρύ κοινό.

 


Στην ίδια γιορτή για να σας υποδεχτούν θα βρείτε δύο από τα πιο αγαπημένα αθηναϊκά acts της οικοδέσποινας: τον μοναχικό αστικό τροβαδούρο LogOut και τα ηλεκτρικά φορτισμένα νεραϊδάκια Τhe Medusas.

 


Σταθερές αξίες που διέπουν όλο αυτό το εγχείρημα θα είναι ο οργανικός μινιμαλισμός, η στυγνή ειλικρίνεια, η θρησκευτική ανάγκη για γνήσιο κάλλος μα πάνω απ' όλα η αγάπη.

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/interviews/Nalyssa_Green:_Το_Baroque_σε_συνδιάλλεξη_με_το_rock!.html

Σχετικές ειδήσεις
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Egypt live @ An Club
12.04.2016 14:00
Οι Evacuate prods & Events, An club & Eclipse Productions παρουσιάζουν live τους EGYPT στις 6 Μαΐου 2016. Special act: GREEN YETI.
Το Plaza Ensemble μεταφράζει μουσικά το σύμπαν του Φερνάντο Πεσσόα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
23.03.2016 12:13
Το Plaza Ensemble θα ερμηνεύσει, επί της σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια σειρά συνθέσεων και τραγουδιών που συμπλέκονται με ποιήματα και κείμενα του Φερνάντο Πεσσόα, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.