Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Νούμερο 17

Νούμερο 17
Η ιστορία ενός αγοριού. Οι ανησυχίες, η μοναξιά, η ζωή, ο θάνατος και οι αναμνήσεις ... Και η προσπάθεια του να βρει τη λύτρωση μέσα από την παράσταση Νούμερο 17 στο Bios.

Η ιστορία ενός αγοριού. Οι ανησυχίες, η μοναξιά, η ζωή, ο θάνατος και οι αναμνήσεις... Και η προσπάθεια του να βρει τη λύτρωση μέσα από την παράσταση Νούμερο 17 στο Bios.

Από τις 27 Φεβρουαρίου και για εννέα μόνο παραστάσεις η παράσταση Νούμερο 17 του Κωνσταντίνου Σακκά ανεβαίνει στο Bios.

Η παράσταση, που είχε ανέβει τον Απρίλιο του 2007 στα πλαίσια του Going Youth Festival, αφηγείται - με φόντο ένα πράσινο γκαζόν - την ιστορία ενός αγοριού που περιεργάζεται μνήμες και εικόνες της ζωής του με σκοπό τη λύτρωση και την κάθαρση της ψυχής του.

Ένας μόνο ηθοποιός επί σκηνής, ένα αγόρι το οποίο ψάχνει να βρει την αλήθεια του σε σχέση με τους ανθρώπους, τα ιδανικά του, τις αναμνήσεις του, καθισμένος σ\' ένα καταπράσινο γκαζόν, που μόνο σκέψεις φέρνει.

Αναβιώνοντας σκληρές πτυχές της ιστορίας της σύντομης ζωής του, παλεύει με τον εαυτό του και με τους γύρω του, στην ουσία για να επιβιώσει σ\' έναν κόσμο που -μάλλον- δεν του ταιριάζει.

Η κατάληξη της αναπόλησης στα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα της ζωής του είναι αυτό που ο θεατής καλείται να αναζητήσει πλέον μόνος του με το τέλος του έργου. Τότε θα συνειδητοποιήσει το κρύβει κι αυτός μέσα στην ψυχή του.

Το κείμενο , η σύλληψη, η σκηνοθεσία και η μουσική είναι του Κωνσταντίνου Σακκά, οι φωτισμοί της Χριστίνα Θανάσουλα και τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Κυπριωτάκη. Τη φωνή τους δανείζουν η Αμαλία Μουτούση και ο Κωνσταντίνος Σακκάς, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει η Λιζέτα Καλημέρη . Οι φωτογραφίες είναι του Μιχαήλ Καρακούση. Τον ρόλο του αγοριού ερμηνεύει ο Δημήτρης Μακαλιάς και συμμετέχει η Ρένα Ξαγοράρη.

Info
Νούμερο 17
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ.: 210 3425335
Έναρξη παραστάσεων: 27 Φεβρουαρίου 2008, για εννέα μόνο παραστάσεις
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ
Προπώληση: Δισκοπωλεία METROPOLIS
Παραγωγή: Διαδρομές Πολιτισμού
Artache
info@artache.gr
www.artache.gr

Σχετικές ειδήσεις
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Το ρολόι: επιπλέον παραστάσεις στο Σχολείον
25.04.2016 15:41
Το Εθνικό Θέατρο λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού θα επαναλάβει στο «Σχολείον», στις 6, 7, 8, 13 και 14 Μαϊου την επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μπιμπή «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη.
Η Ιστορία θα είναι πάντα η ίδια, τίποτα δε θα την απογοητεύει.. στο Aniline.DanceTheater
17.02.2016 13:19
Έπειτα από 12 επιτυχημένες παραστάσεις στο bios.tesla basement στην Αθήνα η παράσταση «Η Ιστορία θα είναι πάντα η ίδια, τίποτα δε θα την απογοητεύει..» της ομάδας Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι έρχεται και στην Θεσσαλονίκη από τις 5 Μαρτίου 2016 στο Aniline.DanceTheater.
Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια
17.12.2015 13:50
Η παράσταση του έργου «Μέχρι να μας Χωρίσει ο Θάνατος», του Ρεμί Ντε Βος, θα παρουσιάζεται στο θέατρο "Μικρό Γκλόρια", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.