Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Νούμερο 17

Νούμερο 17
Η ιστορία ενός αγοριού. Οι ανησυχίες, η μοναξιά, η ζωή, ο θάνατος και οι αναμνήσεις ... Και η προσπάθεια του να βρει τη λύτρωση μέσα από την παράσταση Νούμερο 17 στο Bios.

Η ιστορία ενός αγοριού. Οι ανησυχίες, η μοναξιά, η ζωή, ο θάνατος και οι αναμνήσεις... Και η προσπάθεια του να βρει τη λύτρωση μέσα από την παράσταση Νούμερο 17 στο Bios.

Από τις 27 Φεβρουαρίου και για εννέα μόνο παραστάσεις η παράσταση Νούμερο 17 του Κωνσταντίνου Σακκά ανεβαίνει στο Bios.

Η παράσταση, που είχε ανέβει τον Απρίλιο του 2007 στα πλαίσια του Going Youth Festival, αφηγείται - με φόντο ένα πράσινο γκαζόν - την ιστορία ενός αγοριού που περιεργάζεται μνήμες και εικόνες της ζωής του με σκοπό τη λύτρωση και την κάθαρση της ψυχής του.

Ένας μόνο ηθοποιός επί σκηνής, ένα αγόρι το οποίο ψάχνει να βρει την αλήθεια του σε σχέση με τους ανθρώπους, τα ιδανικά του, τις αναμνήσεις του, καθισμένος σ\' ένα καταπράσινο γκαζόν, που μόνο σκέψεις φέρνει.

Αναβιώνοντας σκληρές πτυχές της ιστορίας της σύντομης ζωής του, παλεύει με τον εαυτό του και με τους γύρω του, στην ουσία για να επιβιώσει σ\' έναν κόσμο που -μάλλον- δεν του ταιριάζει.

Η κατάληξη της αναπόλησης στα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα της ζωής του είναι αυτό που ο θεατής καλείται να αναζητήσει πλέον μόνος του με το τέλος του έργου. Τότε θα συνειδητοποιήσει το κρύβει κι αυτός μέσα στην ψυχή του.

Το κείμενο , η σύλληψη, η σκηνοθεσία και η μουσική είναι του Κωνσταντίνου Σακκά, οι φωτισμοί της Χριστίνα Θανάσουλα και τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Κυπριωτάκη. Τη φωνή τους δανείζουν η Αμαλία Μουτούση και ο Κωνσταντίνος Σακκάς, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει η Λιζέτα Καλημέρη . Οι φωτογραφίες είναι του Μιχαήλ Καρακούση. Τον ρόλο του αγοριού ερμηνεύει ο Δημήτρης Μακαλιάς και συμμετέχει η Ρένα Ξαγοράρη.

Info
Νούμερο 17
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ.: 210 3425335
Έναρξη παραστάσεων: 27 Φεβρουαρίου 2008, για εννέα μόνο παραστάσεις
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ
Προπώληση: Δισκοπωλεία METROPOLIS
Παραγωγή: Διαδρομές Πολιτισμού
Artache
info@artache.gr
www.artache.gr

Σχετικές ειδήσεις
Άνεμος, του Κωνσταντίνου Ρήγου: τελευταίες παραστάσεις στο Εθνικό
18.01.2017 12:50
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου Άνεμος ένα μουσικό θέαμα του Κωνσταντίνου Ρήγου, στη σκηνή Rex - Μαρίκα Κοτοπούλη, του Εθνικού Θεάτρου.
Εξηνταβελόνης, του Κωνσταντίνου Οικονόμου στο Εθνικό Θέατρο
05.12.2016 17:19
Η κωμωδία του Κωνσταντίνου Οικονόμου Εξηνταβελόνης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με τον Χρήστο Βαλαβανίδη στον ομώνυμο ρόλο, από τις 22 Δεκεμβρίου.
«Άνεμος»: Μία ματιά στις πρόβες της νέας παράστασης του Κωνσταντίνου Ρήγου
01.12.2016 13:09
Δείτε μία backstage ματιά από τις πρόβες του μουσικού θεάματος «Άνεμος» σε σύλληψη και δημιουργία του Κωνσταντίνου Ρήγου, που θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» στις 9 Δεκεμβρίου.
Άνεμος, το μουσικό θέαμα του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Θέατρο Rex
16.11.2016 16:51
Η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στο Θέατρο Rex - Σκηνή « Μαρίκα Κοτοπούλη», είναι το μουσικό θέαμα "Άνεμος" σε σύλληψη και δημιουργία Κωνσταντίνου Ρήγου.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».