Υστερα από 17 χρόνια βάζει λουκέτο ένα θέατρο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας. Στις 31 Μαΐου το Θέατρο του Νότου ολοκληρώνει τη λειτουργία του στο Αμόρε.

Υστερα από 17 χρόνια κλείνει ένα θέατρο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας. Στις 31 Μαΐου το Θέατρο του Νότου ολοκληρώνει τη λειτουργία του στο Αμόρε.


Oπως σημειώνεται σε επιστολή που συνυπογράφουν ο ιδρυτής του Θεάτρου του Νότου Γιάννης Χουβαρδάς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Θωμάς Μοσχόπουλος: \”Το θέατρο Αμόρε από την ανάληψη των καθηκόντων του Γιάννη Χουβαρδά ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στερείται σήμερα της φυσικής και καλλιτεχνικής του παρουσίας και της προσφοράς του ιδρυτή του. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αβέβαιη και ασταθή τα τελευταία χρόνια κρατική επιχορήγηση, δημιουργεί ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για τη συνέχιση της λειτουργίας του» αναφέρει το κείμενο της ανακοίνωσης.


Αφορμή για την απόφαση να κλείσει το θέατρο στάθηκε η λήξη του συμβολαίου του Θεάτρου του Νότου με την ιδιοκτησία του κτιρίου.


Μέσα στα 17 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου Αμόρε ανέβηκαν στη σκηνή του 130 παραγωγές, στις οποίες έπαιξαν συνολικά 500 ηθοποιοί. Κρίμα…