Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το αγόρι που κλώτσαγε στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Το αγόρι που κλώτσαγε στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη
Η θεατρική ομάδα CHEEK-BONES παρουσιάζει το έργο Το αγόρι που κλώτσαγε για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Σοφούλη

στη Θεσσαλονίκη από  14-16 Μαρτίου 2011. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο προηγούμενο Bob Theatre Festival στην Αθήνα όπου και απέσπασε το πρώτο βραβείο επιτροπής και κοινού.

 

Η παράσταση


Πρόκειται για ένα γκροτέσκο παραμύθι που διαπραγματεύεται την ακόρεστη φαντασία ενός μοχθηρού 13χρονου αγοριού. Η απέχθειά του για το ανθρώπινο είδος τον οδηγεί σε μια ξέφρενη εκδίκηση, όπου ακόμα και ο θάνατός του τροφοδοτεί τη ματαιοδοξία του.

 

 

Η ομάδα

Ελένη Ευταξοπούλου – Εύη Δόβελου – Αγγέλικα Σταυροπούλου

Αποφοίτησαν από τη δραματική σχολή \'\'Αρχή\'\' της Νέλλης Καρρά το 2009. Στις 21 Απριλίου 2010 συνέστησαν την Αστική μή κερδοσκοπική Εταιρεία, με διακριτικό τίτλο \'\'CHEEK-BONES\'\' με σκοπό τη διοργάνωση και παραγωγή παραστάσεων θεάτρου. Το Μάιο του 2010 συμμετείχαν στο Bob Theatre Festival, στο Scratch Night, στο Θέατρο Χώρα, όπου κέρδισαν το πρώτο βραβείο επιτροπής και κοινού.

 

 

Το έπαθλο ήταν η πρεμιέρα τους στο Θέατρο Χώρα το Σεπτέμβριο του 2010, της παράστασης \'\'Το Αγόρι που κλώτσαγε\'\' σε δική τους παραγωγή, σκηνοθεσία και ερμηνεία. Το Νοέμβριο του 2010 παρουσίασαν την παράστασή του στο Θέατρο ΑCT στην Πάτρα και το Δεκέμβριο του 2010 στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Κορινθίων. Τον Ιανουάριο του 2010 τους φιλοξένησε ο χώρος πολιτισμού @Ρουφ για 8 παραστάσεις.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Εύη Δόβελου, Ελένη Ευταξοπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Τάσος Καραχάλιος
Σκηνικά: Αλέξανδρος Κουφαδάκης
Κοστούμια: Έλλη Ταβλαρίδου
Φωτισμοί: Ανδριάνα Δακανάλη

Ερμηνεύουν
Εύη Δόβελου, Ελένη Ευταξοπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου

Σχετικές ειδήσεις
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα, από την ομάδα Ευ(φ)ορία στο θέατρο Σοφούλη
11.05.2016 11:02
Η Θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής παρουσιάζει από τις 20 Μαΐου 2016 στο θέατρο Σοφούλη, την εξαιρετική κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεϋντώ στο Θέατρο Σοφούλη
14.04.2016 17:02
Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις!
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου στο Θέατρο Σοφούλη
07.03.2016 15:07
H No Land Theatre Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη το έργο Οι Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου, που κέρδισε το Β΄Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010.