Ο 25χρονος Τρόι Αντριους, γνωστός ως Trombone Shorty, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Νέα Ορλεάνη τα  τελευταία χρόνια. Πριν

συμπληρώσει τα 7 του χρόνια έπαιζε τρομπόνι στους δρόμους της πόλης και μάγευε με τους ήχους του. Έχει αποφοιτήσει από το φημισμένο κολλέγιο τεχνών της Νέας Ορλεάνης και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως ο Eric Clapton ο Lenny Kravitz και πολλοί άλλοι.

Το New Orleans Premier magazine τον ανακήρυξε δυο συνεχόμενες χρονιές ως τον καλύτερο τρομπετίστα αλλά και  performer μόλις στα 18 του χρόνια όταν ο αμέσως επόμενος που το κατάφερε αυτό είναι ο Wynton Marsalis στα 41 του. Τα βραβεία δεν φαίνεται να τελειώνουν εκεί αφού είναι υποψήφιος για Grammy ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης για το 2011.

Μόλις στα 23 του χρόνια έχει καταφέρει να χαρακτηρίζεται μοναδικός στο είδος του και να κερδίσει το θαυμασμό όχι μόνο του κοινού αλλά και μεγάλων καλλιτεχνών. Ο Wynton Marsalis δήλωσε για αυτόν «ο Τρόι διαθέτει ένα συνδυασμό σπάνιου ταλέντου άρτιων τεχνικών γνώσεων και ψυχής. Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του» .

 

 

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 στο Gazarte