Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κέβιν Μακ Ντόναλντ (\”The Last King of Scotland\”, \”State of Play\”) συνεργάζεται με τα νέα ταλέντα …

Τζέιμι Μπελ (\”Billy Elliot\”) και Τσάνινγκ Τέιτουμ (\”G.I. Joe\”) σε ένα ιστορικό έπος, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ρόζμαρι Σάτκλιφ. Μια συναρπαστική περιπέτεια με θέμα το κουράγιο, την τιμή και τη φιλία στον επικίνδυνο κόσμο της ρωμαιοκρατούμενης Βρετανίας.

Άρτι αφιχθείς στη Βρετανία, ο νεαρός εκατόνταρχος Μάρκους Ακίλα υπερασπίζεται ηρωϊκά το φρούριό του από μια μαζική επίθεση Κελτών.  Όμως στη διάρκεια της μάχης τραυματίζεται κι έτσι απαλλάσσεται από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Θυμωμένος από το γεγονός, αποφασίζει να ρισκάρει τη ζωή του ξεκινώντας ένα ταξίδι στον Βορρά προκειμένου να βρει τον Αετό της Ενάτης, το θρυλικό χρυσό λάβαρο που χάθηκε πριν 15 χρόνια, όταν ο πατέρας του οδήγησε την Ένατη Λεγεώνα στη Σκοτία και δεν επέστρεψε ποτέ.

Μαζί του παίρνει τον σκλάβο του Έσκα, έναν Κέλτη του οποίου τη ζωή έσωσε σε έναν αγώνα μονομάχων. Όταν τα μέλη μιας κέλτικης φυλής τους συλλαμβάνουν, ο Έσκα ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο αρχηγός και ο Μάρκους ο Ρωμαίος σκλάβος του.

Ο Σκηνοθέτης

Κέβιν ΜακΝτόναλντ: Είναι εγγονός του θρυλικού κινηματογραφιστή Έμερικ Πρεσμπέργκερ, ο οποίος, μαζί με τον Μάικλ Πάουελ, τις δεκαετίες του \’40 & \’50 έγραψε και σκηνοθέτησε ταινίες, όπως \”Ο Μαύρος Νάρκισσος\”, \”Τα Κόκκινα Παπούτσια\”, \”Ζήτημα Ζωής και Θανάτου\”, \”Ο Δρόμος της Καρδιάς της\”.

Η πρώτη του δουλειά στον κινηματογράφο, \”One Day in September\”, μια διεισδυτική ματιά στο τρομοκρατικό επεισόδιο των Ολυμπιακών του Μονάχου, απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2000. Η δεύτερη ταινία του, \”Αγγίζοντας το Κενό\”, βασισμένη στην αληθινή ιστορία ενός ορειβάτη που προσπαθούσε να επιβιώσει κάτω από δύσκολες συνθήκες στις Περουβιανές Άνδεις, απέσπασε πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων BAFTA Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

Ο ΜακΝτόναλντ έχει επίσης ασχοληθεί με την αρθρογραφία σε αρκετά έντυπα, όπως The Guardian, The Observer, The Telegraph. Το 2006 σκηνοθέτησε τον Φόρεστ Γουίτακερ στην ταινία \”Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας\”, που απέσπασε Όσκαρ Α\’ ανδρικού ρόλου. Τελευταία του σκηνοθετική δουλειά ήταν το \”State of Play\”, με τους Ράσελ Κρόου και Μπεν Άφλεκ.

Σκηνοθεσία: Κέβιν Μακ Ντόναλντ
Σενάριο: Τζέρεμι Μπροκ – Βασισμένο στο βιβλίο \”The Eagle of the Ninth\” της Ρόζμαρι Σάτκλιφ
Παραγωγή: Ντάνκαν Κενγουόρθι
Ηθοποιοί: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Μπελ, Μαρκ Στρονγκ, Ντόναλντ Σάδερλαντ
Μοντάζ: Τζάστιν Ράιτ
Φωτογραφία: Άντονι Ντοντ Μαντλ
Σκηνικά : Μάικλ Κάρλιν
Κοστούμια: Μάικλ Ο\’Κόνορ
Μουσική: Άτλι Έρβαρσον

Το βιβλίο “Ο Αετός της Αυτοκρατορίας” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιώρα