Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εθνικότητα μου: το χρώμα του ανέμου

Εθνικότητα μου: το χρώμα του ανέμου
To έργο του Ματέι Βίσνιεκ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Πολιτεία, είναι η απάντηση στα αυτονόητα ερωτήματα, που δημιουργεί σε όλους μας ο σύγχρονος τρόπος ζωής , ακόμα κι αν δεν έχουμε προλάβει να τα διατυπώσουμε.

To έργο του Ματέι Βίσνιεκ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Πολιτεία, είναι η απάντηση στα αυτονόητα ερωτήματα, που δημιουργεί σε όλους μας ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ακόμα κι αν δεν έχουμε προλάβει να τα διατυπώσουμε.

Τι συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο με το διαρκή βομβαρδισμό τηλεοπτικών σκουπιδιών, διαφημίσεων; Πού μας οδηγεί το life style; Τι συμβαίνει στα μέτωπα του πολέμου;

Το έργο του «Εθνικότητα μου: το χρώμα του ανέμου», είναι μια μαύρη κωμωδία , σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Ερσης Βασιλικιώτη, που μεταφέρει στη σκηνή με ποιητική και χιουμοριστική ματιά, την αγωνία του συγγραφέα για τον άνθρωπο, στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Βλάχος, Νίκος Γκεσούλης, Γιάννης Γλυμακόπουλος, Μαρία Κοσκινά, Γιώργος Μελισσάρης, Θοδωρής Προκοπίου, Μάρκος Στεφάνου .Tα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ανθής Σοφοκλέους,τα ζωγραφικά έργα που προβάλλονται είναι του Γιάννη Λεκκού και το video art της Μαρίας Λεωνίδα.

Ο σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα, Ρουμάνος συγγραφέας Ματέι Βίσνιεκ, το 1987 εγκατέλειψε τη Ρουμανία ως πολιτικός πρόσφυγας και από τότε μένει μόνιμα στο Παρίσι.

Αν και τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο, στη χώρα μας για πρώτη φορά παρουσιάστηκε έργο του πέρσι στη Θεσσαλονίκη.

info

Θέατρο Πολιτεία
Σαρρή 40, Ψυρρή
Τηλ: 210 3310665

Σχετικές ειδήσεις
Κοντέινερ: Μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με τον Δήμο Αθηναίων
29.11.2016 10:48
Μπορεί να χωρά μια λογοτεχνική αφήγηση σε ένα κοντέινερ; Τι συμβαίνει όταν το θέατρο βγαίνει στον δρόμο;
07.11.2016 13:30
Το έργο του Juan Carlos Rubio “Οι Πληγές του Ανέμου” έρχεται στο Θέατρο Σταθμός με πρωταγωνιστές τον Θοδωρή Ανθόπουλο και τον Κωνσταντίνο Ρόδη, σε σκηνοθεσία του τελευταίου και μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.
Η Θαυμαστή Μπαλωματού, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από τη Πολιτεία Θεάτρου
15.09.2016 14:31
Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» παρουσιάζει, κατόπιν επιθυμίας των φίλων της και για 4 μόνον παραστάσεις, τις Κυριακές 2- 9-16 & 23 Οκτωβρίου 2016, τη μεγάλη επιτυχία της θεατρικής περιόδου 2015-2016, Η Θαυμαστή Μπαλωματού, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Επιστροφή στο Σπίτι του Matei Visniec στο Vis Motrix Performance Studio
13.09.2016 12:26
Η παράσταση "Επιστροφή στο Σπίτι" του Ματέι Βίσνιεκ ανεβαίνει στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Vis Motrix στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία Πασχάλη Αραμπατζή.
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη από την ομάδα Χρώμα σε Αθήνα και Πάτρα
10.06.2016 13:25
Η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, παρουσιάζεται ξανά από την ομάδα Χρώμα και το σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Χατζή, μετά το ανέβασμά της ως μέρος της «Τριλογίας της Πόλης» στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014.