Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Nijinsky… σκιά στο σκοτάδι της Maura Del Serra στο θέατρο Ειλισσός

Nijinsky… σκιά στο σκοτάδι της Maura Del Serra στο θέατρο Ειλισσός
Έξι χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου με τον τίτλο «Nijinsky…ο παλιάτσος του θεού»… η ομάδα των Γιάννη Τραμπίδη και Τερέζας

Λουίζου επανέρχεται με τη «σκιά στο σκοτάδι» που θα παρουσιάζεται από την Παρασκευή 11 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

 

Αυτή η δεύτερη ανάγνωση του έργου της Maura Del Serra φωτίζει νέες πτυχές του χαρακτήρα του Nijinsky, ρισκάρει, πειραματίζεται, προκαλεί… και μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το δρόμο της λύτρωσης και  της κάθαρσης. Το δρόμο προς το φως!

 

 

Ο «θεός του χορού» πίσω από τα φώτα, το χειροκρότημα και τη διασημότητα. Ο άνθρωπος Nijinsky, κλεισμένος στο προσωπικό του σκοτάδι, μας παροτρύνει  να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στη ζεστή καρδιά του, το κομματιασμένο μυαλό του και την ματωμένη ψυχή του.

 


Εξομολογείται… αναπολεί και αναβιώνει μαζί μας το παρελθόν χαμογελώντας πονηρά στο μέλλον.

 

Vaslav Nijinsky. Mεγαλοφυής ή τρελός;

 

Λίγα λόγια για το χώρο


Το θέατρο «Ειλισσόs» που θα φιλοξενήσει τον Nijinsky βρίσκεται σ’ ένα παλιό σπίτι – στο κέντρο της Αθήνας κοντά στη παλιά κοίτη του ομώνυμου ποταμού - που μετατρέπεται σε «θέατρο τσέπης», μουσική σκηνή η  εκθεσιακό χώρο ανάλογα με τις ανάγκες της εκδήλωσης, διανύει δε την 5Η περίοδο έχοντας ήδη παρουσιάσει ερευνητικό αλλά και κλασσικό θέατρο, μουσικές παραστάσεις και εκθέσεις.


Συντελεστές
Μετάφραση: Μαρία Μαλαθράκη
Σκηνοθεσία: Τερέζα Λουίζου
Μουσική επιμέλεια: Μελίσσα Κωτσάκη
Σκηνική επιμέλεια: Θέατρο Ειλισσός
Επιμέλεια κοστουμιού: Νίκος Καλαιτζίδης
Εικαστική φωτιστική παρέμβαση: Αργυρή Μπεζάτη Ορλώφ
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Κλούβα
Σχεδιασμός φωτισμών: Τερέζα Λουίζου, Βασίλης Κρητικός
Φωτογραφίες: Βασίλης Κρητικός

Στο ρόλο του Nijinsky ο Γιάννης Τραμπίδης
Στο video ως Romola Nijinsky η Τερέζα Λουίζου


Ακούγονται οι ηθοποιοί
Ελεάνα Απέργη, Τέλης Ζώτος, Γιάννης Κατσάμπας, Χρύσα Κλούβα, Αναστασία Κούτσικου, Τερέζα Λουίζου, Μελίσσα Κωτσάκη, Βασίλης Κρητικός

Σχετικές ειδήσεις
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Τυφλόμυγα, από το Θέατρο του Άλλοτε στο Black Box
26.04.2016 16:49
Το Black Box στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Θέατρο του Άλλοτε και την παράσταση Τυφλόμυγα. Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι.
Αντιγόνη: με μορφή μουσικο-θεατρικού αναλογίου στο Θέατρο Ειλισσός
19.04.2016 11:23
Το Θέατρο Ειλισσός παρουσιάζει από τις 10 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2016, μια μουσική προσέγγιση στο πρωτότυπο των χορικών & κομμού της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή βασισμένη στην μετρική του κειμένου.
Τυφλόμυγα από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο θέατρο Αλκμήνη
17.03.2016 15:28
Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο Τυφλόμυγα, παρουσιάζεται από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο Θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.