Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ιππότα Φηρ... Κοιμάσαι;

Ιππότα Φηρ... Κοιμάσαι;
Το Θέατρο της Ανοιξης παρουσιάζει από την Παρασκευή 7 Μαρτίου την κωμική rock όπερα «Ιππότα Φηρ... Κοιμάσαι;», πάνω σε μια ιδέα και σενάριο του Γιάννη Μαργαρίτη, σε μουσική Γιώργου Φακανά και στίχους του ποιητή Δημήτρη Μπρούχου.

Το Θέατρο της Ανοιξης παρουσιάζει από την Παρασκευή 7 Μαρτίου την κωμική rock όπερα «Ιππότα Φηρ... Κοιμάσαι;», πάνω σε μια ιδέα και σενάριο του Γιάννη Μαργαρίτη, σε μουσική Γιώργου Φακανά και στίχους του ποιητή Δημήτρη Μπρούχου.

Η παράσταση ξεδιπλώνει την αναζήτηση ηρώων της Μάγισσας Αναγκρομ, τους οποίους χρειάζεται για να ψάξουν να βρουν το κρυμμένο μυστικό, που θα σώσει την ανθρωπότητα από την καταστροφή.

Στην αναζήτηση αυτή εμφανίζεται ένας χημικός που είναι και αλχημιστής, ένας προγραμματιστής υπολογιστών και ερασιτέχνης αστρονόμος, ένας ακτιβιστής rock τραγουδιστής και ένας βιβλιοθηκάριος και μελετητής αρχαίων συμβόλων.

Η παρέα για να επιτύχει το σκοπό της και να βρει το μεγάλο μυστικό, περνάει μια σειρά δοκιμασίες και περιπέτειες μέχρι το νησί Αβαλον, όπου εκεί θα λυθεί το μυστήριο.

Πρόκειται για ένα καθαρά rock άκουσμα με στοιχεία jazz και blues με ζωντανή τετραμελή rock μπάντα , η οποία έχει βάλει σκοπό να σατιρίσει την αμφιλεγόμενη, αλλά ωστόσο επιτυχημένη συνταγή μυθιστορηματικών παραλλαγών τύπου «Ο κώδικας Ντα Βίντσι».

Μέσα από αυτό πετυχαίνει να προσεγγίσει την μεταμοντέρνα θεατρική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα εισέρχεται σε ένα νέο θεατρικό κατεστημένο.

Η συνταγή για το σκοπό αυτό περιλαμβάνει τη μέθοδο της αφηγηματικής μίμας και του αυτοσχεδιασμού στην ανάπτυξη της θεατρικής πλοκής, με χιούμορ, διάθεση ειρωνική και έντονα σαρκαστική, ώστε να έρθουν σε επαφή η δύναμη της γελοιογραφίας με το μουσικό και το θεατρικό μέρος.

Το αποτέλεσμα; Ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαργαρίτη, το σκηνικό και τα κοστούμια του Δημήτρη Κακριδά, στην κιθάρα είναι ο Γιάννης Ράπτης, στα πλήκτρα ο Βασίλης Νικολόπουλος , στο μπάσο ο Τάσος Ζώης και στα ντραμς ο Βασίλης Καλλιστρίδης.

Παίζουν οι Νίκος Βασιλάκης, Χρυσάνθη Δούζη, Βίκυ Κουκούτση, Νίκος Σταθόπουλος και Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Info
Ιππότα Φηρ... Κοιμάσαι;
Θέατρο της Ανοιξης, Γερμανικού 20, Κεραμεικός
Τηλ. 210 5238870
Έναρξη: 22 Φεβρουαρίου

Σχετικές ειδήσεις
Θα σε δω στην πρεμιέρα, στο θέατρο Coronet
15.11.2016 16:38
Μετά από την πολύ επιτυχημένη πορεία της σόλο κωμωδίας «Caveman» και σε αναζήτηση της καινούργιας του παράστασης, το θέατρο CORONET επέλεξε την ανατρεπτική κωμωδία «ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ» του Δημήτρη Αλεξίου που κέρδισε το βραβείο του κειμένου στον διαγωνισμό “Ελληνικά Κείμενα 2016” του Coronet.
Στη σιωπή, του Δημήτρη Λέντζου, για 2η χρονιά στο Θέατρο Επί Κολωνώ
12.10.2016 13:13
Η παράσταση «Στη σιωπή» του Δημήτρη Λέντζου που στο πρώτο της ανέβασμα τη θεατρική σεζόν που πέρασε, αγαπήθηκε απ’ τους θεατές κι επαινέθηκε απ’ τους κριτικούς, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ από τις 22 Οκτωβρίου 2016.
Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο 2016-2017
26.08.2016 10:53
Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις.
Το Έκτο Πάτωμα του Αλφρέντ Ζερί από την ομάδα Ρεπεράζ στο θέατρο Εμπρός
07.06.2016 11:39
Στις 17 και 25 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, παίζεται η μουσικοθεατρική παράσταση "Το Έκτο Πάτωμα" του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Λινακοπούλου, από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ.
Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης, στον Τεχνοχώρο Cartel
02.03.2016 14:10
Ο Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 2 Μαρτίου την παράσταση Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης.