Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η ανταλλαγή

Η ανταλλαγή
Το έργο του Πωλ Κλωντέλ, παρουσιάζεται από την Παρασκευή 7 Μαρτίου, έως την Κυριακή 20 Απριλίου 2008, στο Θέατρο Μεταξουργείο, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Το έργο του Πωλ Κλωντέλ, παρουσιάζεται από την Παρασκευή 7 Μαρτίου, έως την Κυριακή 20 Απριλίου 2008, στο Θέατρο Μεταξουργείο, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Το έργο πραγματεύεται την έννοια της αγάπης και της εξαγοράς της. Εστιάζει στο παράλογο της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αγγίζει το θέμα της προδοσίας και της διαφθοράς, ενώ αναδεικνύει τα αντιφατικά στοιχεία που ενυπάρχουν στην ανθρώπινη φύση, όπως η σκληρότητα, η πίστη, η αλαζονεία, η εγκαρτέρηση.

Το κείμενο του έργου είναι μια διασκευασμένη συρραφή των δύο εκδοχών του έργου «Η Ανταλλαγή», που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι δύο εκδοχές γράφτηκαν με διαφορά 51 χρόνων, η πρώτη το 1890, όταν ο συγγραφέας ήταν 25 ετών και η δεύτερη το 1944, όταν ο Κλωντέλ ήταν 76 ετών.

Τη μετάφραση της 2ης εκδοχής έκανε ο Α. Στάικος και της 1ης εκδοχής, όπως και τη συρραφή του κειμένου, η Γαλήνη Λυμπεροπούλου. Η σκηνοθετική προσέγγιση είναι της ίδιας και της Γεωργίας Τσαγκαράκη. Τα σκηνικά είναι του Αντώνη Μιχαηλίδη, τα κοστούμια της Χαράς Λυμπεροπούλου και οι φωτισμοί του Βασίλη Καψούρου.

Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Γεωργία Τσαγκαράκη, Κώστας Παπακωσταντίνου, Γαλήνη Λυμπεροπούλου.

Info
Θέατρο Μεταξουργείο
Aκαδήμου 14, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-5234382

Σχετικές ειδήσεις
Το γράμμα μιας άγνωστης, του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο Μεταξουργείο
21.02.2017 15:55
Από τις 9 Μαρτίου η Κατερίνα Θεοχάρη ερμηνεύει το έργο “Το Γράμμα Μιας Άγνωστης” του Στέφαν Τσβάιχ στο θέατρο “Μεταξουργείο”, σε θεατρική προσαρμογή - διασκευή Άννας Βαγενά και σκηνοθεσία Άννας Βαγενά και Μαρθήλιας Σβάρνα.
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Οιδίνους, του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Σφενδόνη
19.10.2016 14:11
Μετά την ολόθερμη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ο ΟΙΔΙΝΟΥΣ, το ψυχολογικό θρίλερ του Θανάση Τριαρίδη ξεκινάει την δεύτερη χρονιά των παραστάσεων αλλάζοντας θεατρική στέγη: από τις 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Σφενδόνη.
 Αυτός και το πανταλόνι του, του Ιάκωβου Καμπανέλλη για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Underground
02.09.2016 12:50
Στον Πολυχώρο Underground παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.