Ίσως μιλάμε για ένα από τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα project που παρουσιάζονται στο μουσικό κόσμο αυτή τη χρονιά. Ο David Murray …

χαρακτήρισε αυτό το project ένα πολύ ειλικρινές γράμμα αγάπης σε μια από της μεγαλύτερες προσωπικότητες της μουσικής ιστορίας, τον Nat king Cole.

Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, με την ρομαντική φωνή και την παγκόσμια καριέρα έγραψε δυο από τα πιο γοητευτικά του album το 1958 και το 1962 το «Cole Español» και το «more Cole en Español» αντίστοιχα.

50 χρόνια μετά την δημιουργία τους ο σπουδαίος σαξοφωνίστας της Jazz David Murray, παρουσιάζει τα δυο αυτά album παρέα με την Cuban Ensemble μια δεκαμελή μπάντα από τους καλυτέρους μουσικούς της Κουβάς ξαναδίνοντας πνοή σε ιστορικά κομμάτια με το δικό του μοναδικά αισθησιακό τρόπο.

Λίγοι μουσικοί της Jazz έχουν αποδειχθεί τόσο παραγωγικά ενεργοί άσο ο David Murray. Τα τελευταία 35 χρόνια έχει ηχογραφήσει πάνω από 250 album και δεν έχει φοβηθεί να εξερευνήσει καινούργια μουσικά μονοπάτια αποδεικνύοντας ότι είναι πάντα έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Επίσης έχει συνθέσει κινηματογραφικά soundtrack, μουσική για το θέατρο αλλά και δυο όπερες.