Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο David Murray στο Gazarte

Ο David Murray στο Gazarte
Ίσως μιλάμε για ένα από τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα project που παρουσιάζονται στο μουσικό κόσμο αυτή τη χρονιά. Ο David Murray …

χαρακτήρισε αυτό το project ένα πολύ ειλικρινές γράμμα αγάπης σε μια από της μεγαλύτερες προσωπικότητες της μουσικής ιστορίας, τον Nat king Cole.


Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, με την ρομαντική φωνή και την παγκόσμια καριέρα έγραψε δυο από τα πιο γοητευτικά του album το 1958 και το 1962 το «Cole Español» και το «more Cole en Español» αντίστοιχα.

 

 

50 χρόνια μετά την δημιουργία τους ο σπουδαίος σαξοφωνίστας της Jazz David Murray, παρουσιάζει τα δυο αυτά album παρέα με την Cuban Ensemble μια δεκαμελή μπάντα από τους καλυτέρους μουσικούς της Κουβάς ξαναδίνοντας πνοή σε ιστορικά κομμάτια με το δικό του μοναδικά αισθησιακό τρόπο.

 

Λίγοι μουσικοί της Jazz έχουν αποδειχθεί τόσο παραγωγικά ενεργοί άσο ο David Murray. Τα τελευταία 35 χρόνια έχει ηχογραφήσει πάνω από 250 album και δεν έχει φοβηθεί να εξερευνήσει καινούργια μουσικά μονοπάτια αποδεικνύοντας ότι είναι πάντα έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Επίσης έχει συνθέσει κινηματογραφικά soundtrack, μουσική για το θέατρο αλλά και δυο όπερες.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Αναβολή - David Murray, Geri Allen & Terri Lyne Carrington live στο Gazarte
22.04.2016 09:57
Το Power Trio των David Murray, Geri Allen και Terri Lyne Carrington, έρχεται στο Gazarte για ένα live που θα μας μαγέψει! - Η συναυλία αναβάλλεται
Heroes - Tribute to David Bowie στο Gazarte
13.04.2016 15:53
Το Gazarte φιλοξενεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 ένα αφιέρωμα στον David Bowie.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».