Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο δεν θα το έλεγες!

Θέατρο δεν θα το έλεγες!
Παρόλο που μία τέτοια παράσταση -σύμφωνα με τους διοργανωτές- δεν θα την έλεγες και θέατρο, εγώ πήρα το θάρρος να την καταχωρήσω εδώ. Το «Ninja TV λάιβ» ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου και η παραγωγός εταιρεία το παρουσιάζει με πολύ ντροπή!

Παρόλο που μία τέτοια παράσταση -σύμφωνα με τους διοργανωτές- δεν θα την έλεγες και θέατρο, εγώ πήρα το θάρρος να την καταχωρήσω εδώ. Το «Ninja TV λάιβ» ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου και η παραγωγός εταιρεία το παρουσιάζει με πολύ ντροπή!

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από την 1η Φεβρουαρίου το Χοροθέατρο ΡΟΕΣ δίνει συχνότητα στο «Ninja TV λάιβ», μία παράσταση για το αλαλούμ της ελληνική πραγματικότητας.

Το ερώτημα που έθεσαν οι συντελεστές στον εαυτό τους είναι: Πόσο απέχουν άραγε ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης, το ΕΣΡ (το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο) και ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια; Και φυσικά απάντησαν: « Για εμάς καθόλου».

Όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του Ninja TV, από τότε που ξεκίνησε στο Mad TV, μέχρι και τώρα που ανεβαίνει σε θεατρική σκηνή , γνωρίζουν ότι ίσως να είναι ανάρμοστο να αποκαλέσουν τους ίδιους «ηθοποιούς». Δεν είναι σίγουροι για τις υποκριτικές τους ικανότητες και γι' αυτό δεν κατηγοριοποιούν το έργο τους ως θεατρικό.

Το σίγουρο, όμως, είναι, όπως ήδη έχουν δείξει στη συχνότητα του Mad, ότι έχουν αστείρευτο χιούμορ και ταλέντο, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γελάσει και να ταυτιστεί.

Οι ίδιοι άλλωστε ισχυρίζονται και μας κάνουν να συμφωνούμε: «...Στο θέατρο υπάρχει ελευθερία να κάνουμε ό,τι θέλουμε, να λέμε ό,τι θέλουμε, να κράζουμε όποιον θέλουμε (αρκεί να το αξίζει) και να υποστηρίζουμε ό,τι και όποιον πιστεύουμε ότι αξίζει, έχοντας σαν ασπίδα το "εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι κάνουμε θέατρο"...».

Παρά τις φαινομενικές δυσκολίες, λοιπόν, το Ninja TV κάνει ένα μεγάλο άλμα και μεταφέρεται λόγω ανωτέρας βίας, από την τηλεόραση του Mad TV στο θέατρο. Ένα καυστικό Three Man Show που δεν υπάγεται σε καμία κατηγορία τέχνης!

Η παρουσίαση είναι των Guy Krief, Στέφανου Gateley και Δημήτρη Αναγνώστου, η σκηνοθεσία του Νικήτα Κλιντ, τα σκηνικά του Ηλία Λεδάκη, ο φωτισμός του Σάκη Μπιρμπίλη.

Info
Χοροθέατρο Ροές, Ιάκχου 14, Γκάζι (Σταθμός Μετρό Κεραμεικός)
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 1η Φεβρουαρίου
Ώρες έναρξης παραστάσεων: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ
Archangel Music, 210 6844379
www.archangel.gr
info@archangel.gr

Σχετικές ειδήσεις
Relax... Mynotis, το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου ξανά στο Θέατρο Τέχνης
19.01.2017 15:47
Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, μια κωμωδία σε τρεις εικόνες, με θέμα κάποιες "μορφές της ελληνικής αθανασίας" έκλεισε θριαμβευτικά τον προγραμματισμένο πρώτο κύκλο παραστάσεων στο "Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν" της οδού Φρυνίχου 14 (Πλάκα) και επανέρχεται από το Σάββατο 4 Φεβρουαριου για άλλες 8 παραστάσεις ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 μ.μ.
Άι στο διάολο – Σε λατρεύω, της Αναστασίας Κοζίμπα στο Θέατρο Σοφούλη
11.11.2016 11:04
Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την πρωτότυπη παράσταση της Αναστασίας Κοζίμπα «Άι στο διάολο-Σε λατρεύω» για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 ενώ το έργο θα παίζεται μέχρι τις 18/12 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
 Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Από Μηχανής Θέατρο
20.10.2016 16:37
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί παρουσιάζει την παράσταση «Πάρτυ Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ στο Από Μηχανής Θέατρο από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.
 Αυτός και το πανταλόνι του, του Ιάκωβου Καμπανέλλη για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Underground
02.09.2016 12:50
Στον Πολυχώρο Underground παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Mall, της Στέλλας Παπαδημητρίου από την ομάδα CASUALI στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
19.04.2016 14:25
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζει την παράσταση του έργου «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 22, 23 και 24 Απριλίου.