Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Σύλβια και Τεντ της Άσπας Τομπούλη στο θέατρο Olvio

Σύλβια και Τεντ  της Άσπας Τομπούλη στο θέατρο Olvio
«Σύλβια και Τεντ» είναι μια performance για τη σχέση της Σύλβια Πλαθ με τον Τεντ Χιουζ σε κείμενα και σκηνοθεσία της Άσπας Τομπούλη

που θα παρουσιάζεται από τις 26 Μαρτίου 2011 στο θέατρο Olvio .

 

Ένας συγγραφέας παρουσιάζει στο κοινό το βιβλίο του για τον Τεντ Χιουζ και την σχέση του με την Σύλβια Πλαθ. Μέσα από την έρευνα για τους δύο cult ποιητές του εικοστού αιώνα, ο συγγραφέας πλάθει την δική του εικόνα για την προσωπικότητα τους καθώς και για γεγονότα από τη ζωή και την σχέση πάθους που ένωσε και χώρισε τον Χιουζ με την Πλαθ.

 

Η ιστορία τους, η υψηλή δημοφιλία της ποίησής τους (από τις σπάνιες περιπτώσεις ποιητών που τα έργα τους έγιναν best sellers), η αυτοκτονία της Πλαθ σε ηλικία 30 ετών το 1963, η αινιγματική προσωπικότητα του Χιουζ, καθώς και η έκδοση των 88 αυτοβιογραφικών ποιημάτων του λίγο πριν τον θάνατό του (1998) είναι τα υλικά που έπλασαν τον μύθο τους: ένα μύθο που συνεχίζει να ασκεί σπάνια γοητεία και γίνεται αντικείμενο μελέτης, φαντασίωσης και μυθοπλασίας.

 

Το Σύλβια και Τεντ είναι μια διαδραστική performance που στηρίζεται πάνω σε πρωτότυπα κείμενα και σε κείμενα των δύο ποιητών. Τα video και η μουσική είναι σημαντικοί πόλοι της αφήγησης.

 

 

Μετά την επιτυχία που σημειώνει η performance, παρατείνεται για 4 παραστάσεις. Οι τελευταίες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 5,6,7 και 8 Μαΐου 2011.

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-κείμενα: Άσπα Τομπούλη
Σκηνικός χώρος – κοστούμια: Κλερ Μπρέϊσγουελ
Σύνθεση ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος

 

Δ Ι Α Ν Ο Μ Η

Σύλβια Πλαθ: Μαρία Ζορμπά
Συγγραφέας: Νέστορας Κοψιδάς

Σχετικές ειδήσεις
Το βασίλειο της γης, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο θέατρο OLVIO
11.11.2016 14:37
Η ANDRODELY p.c παρουσιάζει το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Τεννεσσί Ουίλλιαμς “Το βασίλειο της γης” (Kingdom of Earth) στο θέατρο OLVIO σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη. Έναρξη παραστάσεων 14 Νοεμβρίου 2016.
Ο Συγγραφέας σου Πέθανε, της Άσπας Καλλιάνη στο Θέατρο Αλκμήνη
09.11.2016 10:43
Στις αρχές του 2017, το θέατρο Αλκμήνη θα υποδεχτεί στη σκηνή του τρεις σπουδαίους χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας υπό τις συγγραφικές και σκηνοθετικές οδηγίες της Άσπας Καλλιάνη. Ο Γιάννης Βούρος ως Γκοντό (Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ), η Ζέτα Δούκα ως Μπλανς (Λεωφορείον ο Πόθος, Ουίλιαμς) και ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του Φιρς (Βυσσινόκηπος, Τσέχωφ) θα συναντηθούν στην ίδια σκηνή και στο ίδιο πρωτότυπο έργο.
Μα.θυμα, σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου στο Θέατρο Olvio
10.10.2016 10:42
Το «Μάθημα» του Ιονέσκο, που γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα το 1951, ανεβαίνει με τον τίτλο ‘‘Μα.θυμα’’ σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου με τους Νίκο Παντελίδη και Δανάη Ρούσσου στους κεντρικούς ρόλους, στο Θέατρο OLVIO, από 10 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 7:30 μ.μ.
«Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Olvio
08.09.2016 10:42
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Olvio, από 24 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή , με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Το «Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Olvio
25.07.2016 13:39
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεση Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» θα ανέβει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.