Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Κυψέλη: Η συμμετοχή του ΠΟΔΑ στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Κυψέλη: Η συμμετοχή του ΠΟΔΑ στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει με το Ντοκιμαντέρ  

«Κυψέλη» στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ελληνικό Πανόραμα.
 

Το ντοκιμαντέρ «KΥΨΕΛΗ» 29, σε ομαδική σκηνοθεσία της Ομάδας Ντοκιμαντέρ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ασχολείται τη γνωστή γειτονιά της Αθήνας μέσα από τις αφηγήσεις και τον κόσμο 4 κατοίκων της και δίνει έμφαση στη σχέση του ιδιωτικού με το δημόσιο χώρο.

 


 
Η ταινία εκτός από τη πρεμιέρα της στο 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «ΑΘΗΝΑ», προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικές κριτικές στο  Διεθνές Φεστιβάλ Ecofilms 2010 της Ρόδου και στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ΔΡΑΜΑΣ (διαγωνιστικό  digi 2010)

 


 
Η ταινία είναι το αποτέλεσμα ενός κοινού πάθους, χάρη στο οποίο ενώθηκαν δημότες από διαφορετικούς ορίζοντες, κατευθύνσεις, ηλικίες και προσανατολισμούς, μέσα από το Πρόγραμμα Λαϊκής Επιμόρφωσης «Κοντά στο Μαγικό Κόσμο του Σινεμά» του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

 


 
Το πάθος αυτό ώθησε τους συμμετέχοντες δημότες να αφιερώσουν επί 9 μήνες το μεγαλύτερο κομμάτι από τον ελεύθερο χρόνο τους προκειμένου να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τα τεχνικά και εκφραστικά μέσα του Κινηματογράφου  για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

 


 
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων προσέφερε το πολιτιστικό και υλικό υπόβαθρο, οι  κινηματογραφιστές – εισηγητές τον επαγγελματισμό, την καθοδήγηση και την υπομονή τους και οι δημότες – φοιτητές το ταλέντο, τις ιδέες, τις ικανότητες, την υπομονή και τη δυνατότητά  τους να λειτουργήσουν σαν ομάδα.

 


Η σκηνοθετική επιμέλεια και ο συντονισμός είναι του Άγγελου Κοβότσου (Σκηνοθέτη) και η εκτέλεση παραγωγής του Γιώργου Πουλίδη (Διευθ. Φωτογραφίας-Παραγωγός)


 
Ας σημειωθεί ότι η ταινία είναι δημιουργία σ’ όλα τα επίπεδα (σενάριο, σκηνοθεσία,  φωτογραφία, οργάνωση παραγωγής ) δημοτών που είναι ερασιτέχνες κινηματογραφιστές .


Ντοκιμαντέρ «ΚΥΨΕΛΗ»

26 ΜΑΘΗΤΕΣ
4 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
100 ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
9 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
2 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΤΑΖ και ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

 

Παραγωγή: ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Σενάριο, Σκηνοθεσία , Φωτογραφία: ΟΜΑΔΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Μοντάζ : Ξενοφών ΛΑΤΙΝΑΚΗΣ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αγγ. Κοβότσος     

 

Όλα τα μέλη της Κινηματογραφικής Ομάδας ντοκιμαντέρ του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 2009 που συμμετείχαν στη δημιουργία τη ταινία «ΚΥΨΕΛΗ» είναι οι:

 

Αλέξανδρος Παπαχριστόπουλος, Νατάσσα Ξύδη, Λαμπρινή Μίχου, Άννα Αντωνοπούλου
Marie-Noelle Moreigne, Δημήτρης Μπάλλιος και οι

 

Φωτεινή Ζαχαροπούλου, Πένυ Ζήση, Αριστέα Καββαδία, Κυριάκος Μαρίνης, Ελένη Μεσσήνη, Ηρώ Μητρούτσικου, Κώστας Τζοβάρας, Αναστασία Τσαρούχα, Έλενα Χαραλάμπους, Θάλεια Αναστοπούλου, Ρόζα Θεοφυλακτοπούλου, Εμμανουήλ Θεοχάρης, Μαριέττα Καλιμάνη, Γιώργος Κουρβάς, Μαρία Μπάκα , Σωτηρία Παπαγιάννη , Θωμάς Παππάς , Κατερίνα Πρεσβέλου, Σίλια Ράντου, Μαίρη Τηνιακό

Σχετικές ειδήσεις
Προβολή του ντοκιμαντέρ AsiaQuest στο Booze Cooperativa
07.02.2017 10:37
Ταξίδια και εθελοντισμός αποτυπωμένα σε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ! Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ‘’AsiaQuest : Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο’’.
Aπό το Καστελλόριζο στην Τένεδο: Προβολές ντοκιμαντέρ στο Νέο Πύργο
26.07.2016 12:38
Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2016 "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" έχει την τιμή να φιλοξενεί το ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ στο Νέο Πύργο για την παρουσίαση δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ από την κα Ειρήνη Σαρίογλου.
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες, του Τάσου Γιαπουτζή στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
10.03.2016 13:44
Ο Τάσος Γιαπουτζής, ξεκίνησε την προώθηση του νέου του καλλιτεχνικού εγχειρήματος, με τίτλο Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες (When Dahlias Bend Down) η οποία πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.