Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Νίκος Ξανθούλης με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων

Ο Νίκος Ξανθούλης με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το συνθέτη Νίκο Ξανθούλη στον 

Πολυχώρο «Αννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων, σε δύο κοντσέρτα και διασκευές από μουσική Θεάτρου, που έχει γράψει ειδικά για την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 20.00.


Το κουαρτέτο των κόρνων της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χρήστος Καλούδης, Διονύσης Μοντσενίγος, Τάσος Μπακούρης και Σπύρος Μπάκος, θα παίξουν το Κοντσέρτο για τέσσερα κόρνα και μπάντα .

 

Ο Κορυφαίος Α΄ τρομπετίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Γιάννης Καραμπέτσος θα ερμηνεύσει το «Ιδιό - ρυθμο», κοντσέρτο για τρομπέτα και ορχήστρα , έργο που ο ίδιος ο συνθέτης, ως σολίστ, έχει παρουσιάσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

 

Η μουσική που έγραψε για το έργο του Μολιέρου «Αρχοντοχωριάτης» που παίζεται φέτος στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας,  καθώς και η μουσική για τον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα» (κυκλοφορεί σε βιβλίο και CD από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ με αφηγήτρια την Άννα Συνοδινού) παρουσιάζονται με αφήγηση από το γνωστό τρομπετίστα  Γεράσιμο Ιωαννίδη.


Ο Γεράσιμος Ιωαννίδης και ο Νίκος Ξανθούλης, τέλος, θα παίξουν το Duo Australiano ala Greca, έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο συνέδριο τρομπετιστών που έγινε τον Ιούλιο στην Αυστραλία.

Σχετικές ειδήσεις
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
27.01.2017 17:26
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Giuseppe Verdi - Ernani: όπερα σε τέσσερις πράξεις από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
09.09.2016 16:58
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην όπερα του Giuseppe Verdi «Ernani», σε συναυλιακή μορφή με ελληνικούς υπέρτιτλους, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 στο Αίθριο Μουσείου Μπενάκη.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Ελλήνων συνθετών στο Μουσείο Μπενάκη
27.06.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
02.06.2016 11:53
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη τους καλοκαιρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.