Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Amadοu και Mariam στο Gazarte

Amadοu και  Mariam στο Gazarte
Μια μεγάλη έκπληξη επιφυλάσσει το Gazarte στους φίλους της world, folk και όχι μόνο μουσικής, αφού οι εκπληκτικοί Amadou και Mariam έρχονται

για δύο συναυλίες στην Ελλάδα και υπόσχονται δύο ιδιαίτερες βραδιές!


Καλώς ήρθατε στον κόσμο των Amadοu & Mariam

... μια σφαίρα που τώρα επεκτείνεται από τους σκονισμένους δρόμους του Μπαμάκο μέχρι την κεντρική σκηνή του Glastonbury και από την παράδοση του Μάλι στην έναρξη του παγκοσμίου κυπέλλου ποδόσφαιρου στο Γιοχάνεσμπουργκ.


Ο Amadou Bagayoko η Mariam Duombia γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Μάλι. Η Mariam στην πρωτεύουσα του Bamako και ο Amadou 800 χιλιόμετρα μακριά στο Mopti. Στα 6 της χρόνια η Mariam έχασε το φως της ένα μειονέκτημα που δεν τη σταμάτησε από το να γίνει η πιο διάσημη τραγουδίστρια γάμων και παραδοσιακών τελετών στην κοινότητα της.

 

Ο Amadou έχασε και αυτός το φως του σε παιδική ηλικία αλλά παρόλα αυτά η αγάπη του για την μουσική τον ώθησε να ασχοληθεί αρχικά με τα κρουστά και μετά με την κιθάρα. Οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν το 1977 στο ινστιτούτο τυφλών νέων στο Bamako.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Ο Frenic live στο Roof Stage του Gazarte
10.03.2016 13:49
Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο ρυθμό! Ο Frenic, ένας από τους σημαντικότερους DJ - παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής θα ανέβει στα decks του Gazarte και θα ξεσηκώσει τα πλήθη!
Ο Al Di Meola στο Gazarte
05.02.2016 12:54
Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, ο μέγας Al Di Meola, έρχεται στο Gazarte με το ολοκαίνουριο άλμπουμ του Elysium για να μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.
Η Katerine Duska live στο Gazarte
28.01.2016 13:23
Η Katerine Duska, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής, θα εμφανιστεί για ένα live στο Gazarte, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016.