Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Amadοu και Mariam στο Gazarte

Amadοu και  Mariam στο Gazarte
Μια μεγάλη έκπληξη επιφυλάσσει το Gazarte στους φίλους της world, folk και όχι μόνο μουσικής, αφού οι εκπληκτικοί Amadou και Mariam έρχονται

για δύο συναυλίες στην Ελλάδα και υπόσχονται δύο ιδιαίτερες βραδιές!


Καλώς ήρθατε στον κόσμο των Amadοu & Mariam

... μια σφαίρα που τώρα επεκτείνεται από τους σκονισμένους δρόμους του Μπαμάκο μέχρι την κεντρική σκηνή του Glastonbury και από την παράδοση του Μάλι στην έναρξη του παγκοσμίου κυπέλλου ποδόσφαιρου στο Γιοχάνεσμπουργκ.


Ο Amadou Bagayoko η Mariam Duombia γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Μάλι. Η Mariam στην πρωτεύουσα του Bamako και ο Amadou 800 χιλιόμετρα μακριά στο Mopti. Στα 6 της χρόνια η Mariam έχασε το φως της ένα μειονέκτημα που δεν τη σταμάτησε από το να γίνει η πιο διάσημη τραγουδίστρια γάμων και παραδοσιακών τελετών στην κοινότητα της.

 

Ο Amadou έχασε και αυτός το φως του σε παιδική ηλικία αλλά παρόλα αυτά η αγάπη του για την μουσική τον ώθησε να ασχοληθεί αρχικά με τα κρουστά και μετά με την κιθάρα. Οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν το 1977 στο ινστιτούτο τυφλών νέων στο Bamako.

Σχετικές ειδήσεις
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Ο Frenic live στο Roof Stage του Gazarte
10.03.2016 13:49
Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο ρυθμό! Ο Frenic, ένας από τους σημαντικότερους DJ - παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής θα ανέβει στα decks του Gazarte και θα ξεσηκώσει τα πλήθη!
Ο Al Di Meola στο Gazarte
05.02.2016 12:54
Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, ο μέγας Al Di Meola, έρχεται στο Gazarte με το ολοκαίνουριο άλμπουμ του Elysium για να μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.
Βach into myself από τον Luca Ciarla στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.01.2016 13:47
Είναι Ιταλός, παίζει βιολί, ηλεκτρονικά και μουσικά όργανα-παιχνίδια (toy instruments) και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε όσους αγαπούν τις… πειραγμένες συνθέσεις!
Οι Mο' Ηοrizons live στο Gazarte
10.11.2015 10:20
Οι Mο' Ηοrizons, το διάσημο γερμανικό μουσικό δίδυμο με τον φολκλορικό ηλεκτρονικό ήχο που συνδυάζει μοναδικά μουσικά είδη, έρχονται στο GAZARTE για μια βραδιά γεμάτη groovy, spiritual και soulful ρυθμούς.