Για έκτη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται η παράσταση για παιδιά, «Γιαπωνέζικοι Κήποι». Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι, θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν

την παράσταση στο θέατρο «Ακαδήμεια» από τις 27 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00. 

Οι κήποι στην Ιαπωνία, αποτελούν οι ίδιοι μια μορφή διήγησης. Ξεκινούν από τη σμίκρυνση και ανάπλαση της φύσης και μέσα από ένα κώδικα συμβόλων και μεταφορών, τα μπονζάι, οι πέτρες, οι λίμνες, μικροί καταρράκτες και κήποι του ζεν, αφηγούνται με έναν ιδιαίτεροι τρόπο, μια δική τους ιστορία.

Κατά το μύθο μας, ο Σύρο, ένας μικρός Γιαπωνέζος, ήταν ο πρώτος που έφτιαξε τέτοιους κήπους. Ο μικρός Σίρο έκανε ένα ταξίδι και στην επιστροφή του, αντί να διηγηθεί αυτά που είδε και έζησε, αποφάσισε να φτιάξει μικρούς κήπους και να προσκαλέσει τους δικούς του και τους φίλους του να τους επισκεφθούν για να δουν και να νοιώσουν κι εκείνοι όσα είδε και ένοιωσε κι ο ίδιος στο ταξίδι του ή και άλλα, ακόμη περισσότερα και διαφορετικά.

Στην παράσταση, ο Σίρο, μετά το ταξίδι του, καλεί τους φίλους του (θεατές), ατομικά ή ομαδικά, να εξερευνήσουν τους κήπους. Οι κινούμενες εικόνες που ανοίγουν πάνω στο χαλί, δημιουργούν μια interactive (διαδραστική) επαφή με τους θεατές, επιτρέποντας να βρει ο καθένας τους, το δικό του τρόπο προσέγγισης σε διαφορετικές εξερευνήσεις και διασκεδαστικά παιχνίδια. Μ\’ αυτόν τον τρόπο και μέσα από μια αυθόρμητη, ελεύθερη και διασκεδαστική συμμετοχή, αναπτύσσεται μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική δράση δημιουργώντας μια μορφή εικαστικής ποίησης που βασίζεται στη σχέση κίνησης, παιχνιδιού, εικόνας και ήχου.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Δημήτρης Σεϊτάνης, Γιάννα Ροϊλού Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σεϊτάνης, Χορογραφία: Έφη Καρακώστα, Σκηνογραφική Επιμέλεια- Κουστούμια: Ελένη Στρούλια, Μουσική-Ηχητικός συνδυασμός: Spartaco Cortesi, Χρήστος Κραβαριώτης, Διάδραση-Προγραμματισμός: Martin νοn Gunten, Γραφικά: Elsa Mersi, Davide Venturini, Μουσικός-Τεχνικός ήχου: Χρήστος Κραβαριώτης, Χειριστής προγράμματος: Θοδωρής Πεγκούσης, Ερμηνευτές: Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Ευρυδίκη Ψαλτίδου