Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σταύρος Ξαρχάκος και Κ.Ο.Ε.Μ. – Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στο Gazarte

Σταύρος Ξαρχάκος και Κ.Ο.Ε.Μ. – Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στο Gazarte
O Σταύρος Ξαρχάκος θα δώσει στα τραγούδια του «Μεγάλου Ερωτικού» μια νέα διάσταση, μέσω μιας διαφορετικής ανάγνωσής τους - στο πρώτο

μέρος του προγράμματος που θα παρουσιάζει από τις 27 Φεβρουαρίου στο Gazarte. Στο δεύτερο μέρος, θα ακουστεί μια επιλογή τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η «συνάντηση» των δύο συνθετών...

 


Μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο θα είναι, και σ’ αυτόν τον κύκλο παραστάσεων, η 12μελής Κ.Ο.Ε.Μ.

Ερμηνεύουν: H πολυτάλαντη -ηθοποιός, σκηνοθέτις, τραγουδίστρια- Mάρθα Φριντζήλα , που εξισορροπεί ιδανικά τη δωρικότητα και τη θεατρικότητα στην ερμηνεία της, η Ηρώ Σαΐα, μια σπουδαία φωνή που μάς σύστησε ο Σταμάτης Κραουνάκης μέσα από την ομάδα Σπείρα-Σπείρα και πρόσφατα μας «κατέθεσε» το μεγάλο ταλέντο της στην παράσταση «Γυναίκα Τριαντάφυλλο», και ο Γιάννης Παλαμίδας, o εμβληματικός ερμηνευτής του «Σαμποτάζ» της Λένας Πλάτωνος , που εδώ και χρόνια επιμένει να βρίσκεται εκτός συστήματος αλλά εντός μουσικής...

 

Τα τραγούδια είναι μνήμη. Προσωπική και συλλογική. Κι έχουν τη δύναμη να στοχεύουν κατ’ ευθείαν στην καρδιά. Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι έχει αυτή την επίδραση πάνω μας• η γοητεία της είναι άπλετη και ακατάπαυστη. Λειτουργεί ως ένας πνευματικός, βιωματικός, ιδεολογικός κρίκος ανθρώπων και καιρών και είναι ισχυρό αντίδοτο σε εποχές κατά πολύ «βυθισμένες» στις εύκολες μουσικές.

 

Για πολλά ευγνωμονούμε, ως ακροατές, τον Μάνο Χατζιδάκι. Ανάμεσά τους και για το ότι κατάφερε, όσο ελάχιστοι, να συμβιβάσει στο έργο του τη μουσική και την ποίηση έτσι ώστε ούτε η μία ούτε η άλλη να χάσουν κάτι από το ουσιαστικό τους περιεχόμενο στα τραγούδια του – κι έτσι, ιδανικά εναρμονισμένες να φτάνουν ώς εμάς. Αυτή η «μαγική» διαδικασία συνέβη και στον «Μεγάλο Ερωτικό», με την ποίηση των Οδ. Ελύτη, Κ. Καβάφη, Γ. Σαραντάρη, Ν. Γκάτσου (μτφ. Λόρκα), Δ. Σολωμού, Σαπφούς, Ευριπίδη, Γ. Χορτάτζη, Σολομώντα και Μυρτιώτισσας.

ΕΡΜΗΜΕΥΤΕΣ: ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΙΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΜΗΔΑΣ

Σχετικές ειδήσεις
Η Κατερίνα Κουρεντζή και ο Μάνος Αθανασιάδης στον Ειλισσό
16.11.2016 13:19
Η Κατερίνα Κουρεντζή επιστρέφει με τον Μάνο Αθανασιάδη στον χώρο του Ειλισσού για να παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια των γαλλικών bistrot.
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην Τεχνόπολη
03.08.2016 17:22
Με μια συναυλία αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, τα 50 χρόνια έργου του μεγάλου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου.
Σταύρος Ξαρχάκος - Το Ταξίδι: Καλοκαιρινές Συναυλίες 2016
25.07.2016 16:38
Σταύρος Ξαρχάκος - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και όχι μόνο.
Heroes - Tribute to David Bowie στο Gazarte
13.04.2016 15:53
Το Gazarte φιλοξενεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 ένα αφιέρωμα στον David Bowie.