Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Abbie Gale: Με νέο δίσκο και πολύ έμπνευση επί σκηνής Gagarin!

Abbie Gale: Με νέο δίσκο και πολύ έμπνευση επί σκηνής Gagarin!

Οι Abbie Gale καταφτάνουν από την Πάτρα στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου για μια μοναδική συναυλία με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου album τους No Inspiration. Λίγο πριν μας λένε λίγα λόγια για το άλμπουμ και την επκείμενη live εμφάνιση ...

τους στο Gagarin 205. Εμείς πάντως θα λέγαμε ότι οι Abbie Gale έχουν πολύ inspiration!

 

                                            

CultureNow.: Καλησπέρα παιδιά! Να ξεκινήσουμε λέγοντάς μας ποια είναι η Abbie Gale; Είναι μια γυναίκα; (μια αιθέρια ύπαρξη φαντάζομαι ακούγοντας το όνομα Abbie Gale!). Πώς βαφτίσατε με αυτό το όνομα το γκρουπ;

Abbie Gale: Καλησπέρα σας! Το όνομα του γκρουπ αναφέρεται σε μια νοητή – και θα θέλαμε να τη φανταζόμαστε αιθέρια! – γυναικεία ύπαρξη ! Προέκυψε από ένα μισοσβησμένο αθλητικό σύνθημα σ’ έναν τοίχο ~ έλεγε ΑΕΚ, φαινόταν ΑΒΚ, κάποιος το πρόφερε Α- Μπι – Κέι και γεννήθηκε αυτόματα το Abbie Gale!

 

C. N: Πώς ξεκινήσατε σαν γκρουπ; Είχατε σχέσεις μεταξύ σας και πριν σχηματιστούν οι Abbie Gale;

Α. G.: Ναι , υπήρχαν πολύ δυνατοί διαπροσωπικοί δεσμοί ανάμεσά μας προτού φτιαχτεί το γκρουπ και γνωριζόμασταν αρκετά χρόνια πριν. Επίσης, παίζαμε σε διάφορους συνδυασμούς σε άλλα συγκροτήματα παλιότερα κι όταν μ’ ένα μαγικό τρόπο όλα αυτά διαλύθηκαν πάνω – κάτω την ίδια περίοδο, άνοιξε ο δρόμος για να σχηματιστούμε ,όπερ κι εγένετο.

 

C. N.: Ο πρώτος σας δίσκος Family Life το 2005 πήρε πολύ καλές κριτικές. Περιμένατε από πριν θετική ανταπόκριση από το κοινό; Δεδομένου ότι ξεκινήσατε στην Πάτρα και στην πορεία σας απόλαυσε και το αθηναϊκό κοινό. Ξέρατε που απευθύνεστε; προϋπήρχε το ακροατήριο που θα σας ακολουθούσε;

Α. G.: Ο πρώτος μας δίσκος βγήκε – σψεδόν – ενστικτωδώς. Δεν περιμέναμε τίποτε, δεν είχαμε σχεδιάσει τίποτε. Για την ακρίβεια, δεν το κυνηγούσαμε καν για δίσκο τότε, ο δίσκος μας βρήκε! Πάντως, από την πολύ αρχή υπήρχε μια αρκετά μεγάλη μερίδα κόσμου που μας στήριζε και μας ενθάρρυνε πάρα πολύ!

 

C. N.: Οι Έλληνες πόσο στηρίζουν την indie μουσική σκηνή; τόσο από τη μεριά των ακροατών όσο και από τη μεριά των εταιρειών, των μαγαζιών κ.τ.λ.; 

Α. G: Όχι τόσο πολύ ώστε να είναι βιώσιμη ή να σου δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσεις μεγάλα πράγματα , αλλά όχι και τόσο λίγο ώστε να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις. Τα νούμερα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, αλλά το πάθος των ανθρώπων στον εν λόγω χώρο είναι.

 

C. N.: Ξεκινήσατε με ένα ήρεμο, ακουστικό δίσκο, με υπέροχα φωνητικά. Τα κομμάτια σας από αυτόν τον δίσκο μας προκάλεσαν υπέροχα συναισθήματα. Που οφείλεται η αλλαγή του ύφους σας στον δεύτερο δίσκο; Νιώσατε την ανάγκη να εκφράσετε περίσσοτερη ένταση, άρα να προκαλέσετε και πιο έντονα συναισθήματα στο κοινό;

Α. G: Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια καταρχήν! Ναι, υπήρξε μια αλλαγή στο ύφος μας απο τον πρώτο στο δεύτερο δίσκο, θέλαμε να το γκαζώσουμε αρκετά όπως κι έγινε, αν και κατά βάθος δε θεωρούμε πως χάσαμε την ταυτότητά μας κάνοντάς το. Νομίζουμε πάντως ότι τα έντονα συναισθήματα δεν προκαλούνται απαραίτητα από την πιο «γκαζωμένη» μουσική, η συγκίνηση μπορεί να έρθει με τα πιο απλά υλικά.

 

C. N.: Ξεκινήσατε το 2003 λοιπόν, 2 χρόνια μετά, το 2005 κυκλοφορεί το πρώτο σας άλμπουμ Family Life από την  Vacant Records, και επίσης 2 χρόνια μετά το 2007 κυκλοφορεί και το δεύτερο με τον τίτλο \"2\" από την Inner Ear. και΄τώρα έρχεται το Inspiration. Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο άλμπουμ (τους συντελεστές, τη μουσική, τους στίχους...).

Α. G: Καταρχήν στο No Inspiration έχουμε νέο μέλος, το Nick στο μπάσο κι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιαυτό! Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Inner Ear, η παραγωγή έγινε από το Sak στο NoiseBox Studio στην Πάτρα ενώ η φωτογραφία είναι του Γιώργου Δογάνη και το artwork του db! Τώρα, τι να πρωτοπούμε για τη μουσική και τους στίχους, νομίζουμε ότι θα το αφήσουμε στην κρίση και τη φαντασία όποιου ακούει το δίσκο, είναι καλύτερα έτσι!

 

C. N.: Θα ακούσουμε δείγματα του νέου δίσκου στο live σας στις 24 Φεβρουαρίου στο Gagarin; Και τι να περιμένουμε από τη μουσική σας συνάντηση με την Μαριέττα Φαφούτη;

Α. G: Φυσικά, για την ακρίβεια θα παίξουμε όλο το No Inspiration και κάτι που αξίζει να σημειωθεί για το live είναι πως θα έχουμε πολλά και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα guests! Χμμ, να περιμένετε και μια ωραία έκπληξη από τη μουσική μας συνάντηση με τη Μαριέττα, η οποία μας αρέσει πάρα πολύ!

Σχετικές ειδήσεις
Μύρων Μιχαηλίδης: Η Λυρική πρέπει να έχει παλέτα συνολικής προσφοράς στην κοινωνία
27.01.2017 13:59
Το όνομα του Μύρωνα Μιχαηλίδη έχει συνδεθεί με την μεγάλη περίοδο της εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εκατοντάδες Έλληνες θεατές που μέχρι πρότινος δεν είχαν επαφή με το λυρικό τραγούδι, προσήλθαν στο Ολύμπια, το Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο για να απολαύσουν διαχρονικές όπερες. Αποδείχθηκε ένας από τους πιο παραγωγικούς καλλιτεχνικούς διευθυντές και συνέπεσε η δική του θητεία με την προετοιμασία και τη μεταφορά του οργανισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η ευθύνη μεγάλη και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Είναι ο αγώνας μας συνεχώς. Να συνεργαζόμαστε ώστε να βρίσκουμε λύσεις μέσα στην κρίση και να απομακρύνουμε τις δυσκολίες. Κάνουμε το ωραιότερο πράγμα που υπάρχει, τη μουσική και θέλουμε να φέρνουμε τον κόσμο σε επαφή μαζί της».
Λάργκο: Είναι πολύ όμορφο και δημιουργικό να
22.12.2016 13:55
Οι Λάργκο θα παρουσιάσουν σε δύο βραδιές στο Σταυρό του Νότου τον πρώτο τους δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, με τίτλο Λάργκο. Με αφορμή τα δύο αυτά live οι Λάργκο μας (ξανά)συστήνονται, μιλώντας για τη μουσική τους και την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά.
Sissi Rada: Το
16.12.2016 14:49
H Sissi Rada επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει, παρέα με την τετραμελή μπάντα της, τον πρώτο ολοκληρωμένο της δίσκο “Pragma“, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, και ο οποίος δημιουργήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια, έχοντας στο πλευρό της τον παραγωγό Max Trieder, με τον οποίο το 2013 είχαν κυκλοφορήσει επίσης το πρώτο self-released EP τους, με τίτλο “Personae“.
Momo Trio: Η ελληνική συμμετοχή στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival!
20.05.2016 13:37
H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, έπειτα από την επιτυχημένη περσινή επετειακή διοργάνωσή του. To Momo Trio, ένα μοναδικό σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών που ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες και επιλέχθηκε από την τριμελή κριτική επιτροπή για να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν από τη ζωντανή του εμφάνιση στην Τεχνόπολη, μας μίλησε αναφορικά με τη συμμετοχή του σ’ αυτό το «πολύ σημαντικό γεγονός για τη Jazz σκηνή», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην μουσική του «ταυτότητα» και στην «στάση» που διατηρεί.
Μελίνα Κανά: Η μουσική είναι για μένα έκφραση, απόλαυση αλλά και η μεγάλη μου αγωνία
12.04.2016 16:10
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» θα βρεθούν στον Σταυρό του Νότου Plus για ένα ακόμη live, στις 17 Απριλίου, για να μας “ταξιδέψουν” μουσικά με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και με απροσδόκητες διασκευές. Αυτή ήταν μόνο η αφορμή για να απευθύνουμε τις ερωτήσεις μας στην σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία βρήκε λίγο χρόνο και μας μίλησε για την μουσική, τη δημιουργική συνύπαρξή της με τον «Γόη του Θησείου», και το παρόν, καθώς σε αυτή την φάση που βρίσκεται δεν κάνει σχέδια για το μέλλον.