Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

FraMkestein!

FraMkestein!
Η θεατρική ομάδα SPLISH-SPLASH παρουσιάζει μια εναλλακτική σατυρική παράσταση , η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο κουράστηκε από την ανακύκλωση των κλασσικών έργων και αναζητά μια διαφορετική προσέγγιση στο θέατρο.

Η θεατρική ομάδα SPLISH-SPLASH παρουσιάζει μια εναλλακτική σατυρική παράσταση, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο κουράστηκε από την ανακύκλωση των κλασσικών έργων και αναζητά μια διαφορετική προσέγγιση στο θέατρο.

Φέτος, για Τρίτη χρονιά, από το 2005 μέχρι σήμερα, το Club Underworld, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεών του, φιλοξενεί την θεατρική ομάδα SPLISH-SPLASH, με το έργο FraMkestein!

Το είδος της παράστασης βασίζεται στην παντομίμα και είναι αρκετά επηρεασμένο από τον βωβό κινηματογράφο.

Ο πρωτοποριακός χώρος του Club Underworld επιλέχθηκε από τους SPLISH-SPLASH γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουν την τεχνική της παντομίμας, μέσα από θεατρικά έργα με πρωτότυπα σκηνικά, κοστούμια και έξυπνες σεναριακά ιστορίες, τις οποίες ο ηθοποιός και δημιουργός της ομάδας, Γιάννης Ν. Οικονομίδης, εμπνέεται από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου.

Από τη συγκινητική ιστορία του NoMsferatu, μέχρι τα ύπουλα παιχνίδια εξουσίας της NeMfertiti, φτάσαμε στα εγκλήματα του Jack the RiMper, για να εξιλεωθούμε με την ηρωϊκή ZaM Dark και να καταλήξουμε φέτος στην τερατογέννεση του FraMkestein.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες ενός φοιτητή ιατρικής για κοινωνική αποδοχή και καταξίωση τον φέρνουν αντιμέτωπο με μια τρομακτική αλήθεια! Ποτέ ο θάνατος δεν έμοιαζε τόσο λυτρωτικός!

Το σενάριο και η σκηνοθεσία: είναι του Γιάννη Ο., ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Ο., Βασίλης Ζαϊφίδης, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Ιωάννα Μπιλίρη, Mr D. : Αλέξης Παπαχατζής.

Τα σκηνικά είναι του Αντώνη Νομικού, τα κοστούμια της Ελένης Γκλιάτη και η μουσική επιμέλεια του Ευγένιου Αρβανιτάκη.

Info
Κάθε Δευτέρα στο Underworld, Θεμιστοκλέους και Γαμβέτα, Αθήνα
Είσοδος: 10 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21:00
www.splish-splash.gr

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης Ζουγανέλης
10.01.2017 12:19
Ο Γιάννης Ζουγανέλης εμφανίζεται για λίγες εβδομάδες στον Πολυχώρο Αθηναΐς με μια μουσική, διαδραστική και άκρως εξομολογητική παράσταση.
Οι Κυνικοί στον Άδη επιστρέφουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή
15.11.2016 15:46
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Έλληνες κουκλοπαίκτες», παρουσιάζεται φέτος η παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Κυνικοί στον Άδη» του Δημήτρη Μικιού, που απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό, διασκευή από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού.
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Φόρτυ ½ (μύησις), με την Ελένη Γερασιμίδου στο θέατρο Από Κοινού
21.10.2016 14:52
Η Ελένη Γερασιμίδου παρουσιάζει στο θέατρο Από Κοινού τη νέα σατυρική performance, με τίτλο Φόρτυ ½ (μύησις).
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.