Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

FraMkestein!

FraMkestein!
Η θεατρική ομάδα SPLISH-SPLASH παρουσιάζει μια εναλλακτική σατυρική παράσταση , η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο κουράστηκε από την ανακύκλωση των κλασσικών έργων και αναζητά μια διαφορετική προσέγγιση στο θέατρο.

Η θεατρική ομάδα SPLISH-SPLASH παρουσιάζει μια εναλλακτική σατυρική παράσταση, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο κουράστηκε από την ανακύκλωση των κλασσικών έργων και αναζητά μια διαφορετική προσέγγιση στο θέατρο.

Φέτος, για Τρίτη χρονιά, από το 2005 μέχρι σήμερα, το Club Underworld, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεών του, φιλοξενεί την θεατρική ομάδα SPLISH-SPLASH, με το έργο FraMkestein!

Το είδος της παράστασης βασίζεται στην παντομίμα και είναι αρκετά επηρεασμένο από τον βωβό κινηματογράφο.

Ο πρωτοποριακός χώρος του Club Underworld επιλέχθηκε από τους SPLISH-SPLASH γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουν την τεχνική της παντομίμας, μέσα από θεατρικά έργα με πρωτότυπα σκηνικά, κοστούμια και έξυπνες σεναριακά ιστορίες, τις οποίες ο ηθοποιός και δημιουργός της ομάδας, Γιάννης Ν. Οικονομίδης, εμπνέεται από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου.

Από τη συγκινητική ιστορία του NoMsferatu, μέχρι τα ύπουλα παιχνίδια εξουσίας της NeMfertiti, φτάσαμε στα εγκλήματα του Jack the RiMper, για να εξιλεωθούμε με την ηρωϊκή ZaM Dark και να καταλήξουμε φέτος στην τερατογέννεση του FraMkestein.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες ενός φοιτητή ιατρικής για κοινωνική αποδοχή και καταξίωση τον φέρνουν αντιμέτωπο με μια τρομακτική αλήθεια! Ποτέ ο θάνατος δεν έμοιαζε τόσο λυτρωτικός!

Το σενάριο και η σκηνοθεσία: είναι του Γιάννη Ο., ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Ο., Βασίλης Ζαϊφίδης, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Ιωάννα Μπιλίρη, Mr D. : Αλέξης Παπαχατζής.

Τα σκηνικά είναι του Αντώνη Νομικού, τα κοστούμια της Ελένης Γκλιάτη και η μουσική επιμέλεια του Ευγένιου Αρβανιτάκη.

Info
Κάθε Δευτέρα στο Underworld, Θεμιστοκλέους και Γαμβέτα, Αθήνα
Είσοδος: 10 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21:00
www.splish-splash.gr

Σχετικές ειδήσεις
Φόρτυ ½ (μύησις), με την Ελένη Γερασιμίδου στο θέατρο Από Κοινού
21.10.2016 14:52
Η Ελένη Γερασιμίδου παρουσιάζει στο θέατρο Από Κοινού τη νέα σατυρική performance, με τίτλο Φόρτυ ½ (μύησις).
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.
Καταλόγια...δημοτικοί στίχοι περί έρωτος και θυσίας, στο Πολυχώρο Vault
21.01.2016 09:57
Ο Πολυχώρος VAULT και ο Θοδωρής Οικονομίδης (ο δημιουργός πίσω από τις θεατρικές παραστάσεις «Golfw 2.3 beta», Λιωμένο Βούτυρο, κλπ) με την θεατρική του ομάδα “Κύκλος” παρουσιάζουν την παράσταση “Καταλόγια... δημοτικοί στίχοι περί έρωτος και θυσίας”, μια τελετουργική αναπαράσταση, με βάση τους κώδικες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, πέντε κλασσικών ελληνικών δημοτικών ποιημάτων – τραγουδιών, που καταγράφηκαν για πρώτη φορά τον 8ο και 9ο αιώνα με θέμα τον έρωτα και τη θυσία.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν, σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη για μία μόνο παράσταση στη Στέγη
16.12.2015 16:05
Μια παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», η οποία απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάνει μια στάση τις ημέρες των εορτών, στο 2ο φουαγιέ της Στέγης, για μία μόνο παράσταση στις 23 Δεκεμβρίου 2015.
Αχ Μπαχ!, μια θεατρική παράσταση για τη μουσική στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
02.12.2015 10:17
Στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη παρουσιάζεται για 14 Σαββατοκύριακα μια θεατρική παράσταση για τη μουσική με τίτλο «Αχ Μπαχ!», από τις 5 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 24 Ιανουαρίου 2016.