Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Μαύρο πάνω σε άσπρο

Μαύρο πάνω σε άσπρο
Η πρωτοποριακή παράσταση του Χάινερ Γκαίμπελς παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του αφιερώματος Αθήνα-Βερολίνο, διαδρομές ήχου και κίνησης της Σειράς Γέφυρες το Σάββατο 26 Ιανουαρίου.

Η πρωτοποριακή παράσταση του Χάινερ Γκαίμπελς παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του αφιερώματος Αθήνα-Βερολίνο, διαδρομές ήχου και κίνησης της Σειράς Γέφυρες το Σάββατο 26 Ιανουαρίου.

Η σύλληψη της παράστασης ανήκει στον Χάινερ Γκαίμπελς, που υπογράφει επίσης τη σκηνοθεσία και τη μουσική σύνθεση . Η σκηνική επιμέλεια και ο σχεδιασμός των φωτισμών έγιναν από τον Ζαν Καλμάν. Τα ενδύματα είναι της Γιάσμιν Αντρέαε και ο ηχητικός σχεδιασμός του Νόρμπερτ Όμμερ. Το έργο θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1996 στην Φρανκφούρτη από τους 18 μουσικούς του Ensemble Modern, και με αυτό ο Χάινερ Γκαίμπελς έχει ταξιδέψει, τα τελευταία 15 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες. Εχει παιχτεί στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, τη Λισσαβόνα, το Εδιμβούργο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και αλλού.

Πρόκειται για μία ρηξικέλευθη απόπειρα συνδυασμού των μουσικών και υποκριτικών ικανοτήτων των σολίστ, οι οποίοι λειτουργούν επάνω στη σκηνή και ως ηθοποιοί. Είναι ένα είδος «ρέκβιεμ» αφιερωμένο στον Χάινερ Μύλλερ, το οποίο γράφτηκε από τον Χάινερ Γκαίμπελς με αφορμή το θάνατο του διάσημου γερμανού συγγραφέα.

Βασίζεται σε κείμενα των Μπλανσό, Eλιοτ, Γουέμπστερ και Πόε. Eχει κινηματογραφηθεί από το γαλλογερμανικό κανάλι Αrte και έχει ηχογραφηθεί για τη δισκογραφική εταιρεία ΒΜG και τη Ραδιοφωνία της Νοτιοδυτικής Γερμανίας.

\"Με ενδιαφέρει να επινοήσω ένα θέατρο, όπου όλα τα χρησιμοποιούμενα μέσα δεν θα εικονογραφούν το ένα το άλλο, ούτε και θα πολλαπλασιάζονται απλώς μεταξύ τους, αλλά θα κρατούν όλα τις δικές τους δυνάμεις και θα ενεργούν μαζί∙ ένα θέατρο όπου κανείς δεν θα στηρίζεται πλέον στη συμβατική ιεραρχία των μέσων\", σημειώνει ο συνθέτης και σκηνοθέτης Χάινερ Γκαίμπελς.

info
Σάββατο 26 Iανουαρίου, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής, ώρα 8.30μ.μ.

Σχετικές ειδήσεις
Μαύρο Χιόνι - Το ημερολόγιο ενός μακαρίτη, στο θέατρο Πόρτα
17.11.2016 16:34
Το ΠΟΡΤΑ παρουσιάζει από τις 6 Δεκεμβρίου την παράσταση “Μαύρο Χιόνι- το ημερολόγιο ενός μακαρίτη” σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό Θεατρικό Μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, που έγραφε παράλληλα με το Μαιτρ και Μαργαρίτα και άφησε λόγω του θανάτου του ημιτελές (1936-1939).
Οι από πάνω στο Θέατρο Πειραιώς 131
14.10.2016 14:20
Το Θέατρο Πειραιώς 131 υποδέχεται από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 τους Από πάνω!
Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Ρεματιάς
30.08.2016 14:40
Την επιτυχημένη παράσταση Η πόρνη από πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.
Σε μαύρο πλαίσιο, για λίγες παραστάσεις στο Casablanca Music Hall
09.02.2016 14:25
Το Casablanca Music Hall παρουσιάζει για τέσσερις μόνο παραστάσεις από τις 15 Φεβρουαρίου 2016, την διαδραστική παράσταση «Σε μαύρο πλαίσιο».
Μαύρο Γιασεμί, της Μαρίας Μαραγκουδάκη στο Βρυσάκι
02.02.2016 09:58
Το Βρυσάκι φιλοξενεί το έργο της Μαρίας Μαραγκουδάκη, με τίτλο Μαύρο Γιασεμί, για λίγες παραστάσεις από τις 6 Φεβρουαρίου 2016.