Ο Τεχνοχώρος παρουσίαζει την πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου με τίτλο \”Pearls\” από τις

2 έως 26 Μαρτίου 2011.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., με δάσκαλο τον Γιώργο Γκολφίνο το 2007. Μετά από 4 χρόνια παρουσίας του στα εικαστικά με συμμετοχή του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις αποφασίζει να εκθέσει τα νέα του έργα  στην πρώτη του ατομική έκθεση.

\”Με τη προσωπική του γλώσσα και τις μαργαριταρένιες του διατομές, συνθέτει τον προσωπικό μικρόκοσμο-μακρόκοσμό του, μορφοποιώντας τον με την ποιητικά ωμή αμεσότητα του εκτιθέμενου υλικού, μέσα από τη συνύπαρξη και την όσμωση προσωπικών γλωσσοπλαστικών στοιχείων, ως όχημα πολυσημίας ή και αμφισημίας, συνθέτοντας ένα μοναδικό σύστημα αναφορών σημαινόντων.

Τα έργα του αποτελούν την οργανική συνέχεια και εξέλιξη της προηγούμενης δουλειάς του, με μία τάση «ζουμαρίσματος», στηριζόμενου στη διαπίστωση ότι για την κατανόηση του απείρως μεγάλου, έχουμε ανάγκη τις θεωρητικές και πειραματικές κατακτήσεις της έρευνας του απείρως μικρού, με μία εικαστική προσπάθεια τιθάσευσης και εκλογίκευσής τους.

Φυλακίζοντας τη στιγμή δημιουργεί ψυχογραφήματα ως απεικονίσεις γραφημάτων συναισθηματικών εκρήξεων και εντάσεων και μέσα από την τελική συνθετική εικόνα, ανάμεσα στην γραφή και την εξάπλωσή της πάνω στην λεία και αφιλόξενη επιφάνεια του πλέξι γκλας, καθιστά προκλητικότερη την ανάγνωση των διαδοχών και επαναλήψεων των ανθρώπινων ιχνών και συναισθημάτων.\”

Μαρία Κενανίδου

Ιστορικός τέχνης – curator