Η ομάδα «Κακές παρές» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον Καναδό Alain Lefevre στις

24 και στις 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 21.00.

Συγκεκριμένα…

Έρχεται η ώρα και η μουσική να ‘’κάνει παρέα’’ με τις υπόλοιπες τέχνες. Μετά τα εικαστικά, το σινεμά, το θέατρο, το χορό, η μουσική παίρνει τη σκυτάλη και προκαλεί αναπάντεχα δημιουργικές συναντήσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι και το τέλος της συνάντησης στις 26 του μήνα, η αίθουσα του θεάτρου στο Ιδρυμα ‘’Μιχάλης Κακογιάννης’’ θα γεμίσει νότες, μελωδίες ακόμα και…εικόνες από διάφορα είδη μουσικής.

Πρώτος στη σκηνή θα ανέβει ο διεθνούς φήμης Καναδός πιανίστας Alain Lefevre, στου οποίου τη ζωή αναφέρεται η ταινία ‘’Child Prodigy’’ που προβάλλεται στις ‘’Κακές παρέες’’. Ο Αlain Lefevre θα δώσει δύο συναυλίες στο θέατρο του Ιδρύματος ‘’Μιχάλης Κακογιάννης’’ στις 24 και 26 Φεβρουαρίου στις 21.00.

Λίγα λόγια για τον Alain Lefevre

Παιδί-θαύμα της μουσικής όπως και ο Αndre Mathieu, στου οποίου τη ζωή αναφέρεται η ταινία Child Prodigy που θα παρουσιαστεί στις ‘’Κακές παρέες’’, ο Alain Lefevre, θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους πιανίστες στον κόσμο.

Οι Ταιμς του Λος Αντζελες τον έχουν χαρακτηρίσει \’\’ήρωα\’\’, η Ουάσιγκτον Ποστ \’\’εκπληκτικό ερμηνευτή\’\’.

Ο διάσημος συνθέτης μυήθηκε στη μουσική από τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 4 ετών και το ταλέντο του σύντομα τον έφερε στις πλέον αναγνωρισμένες μουσικές σχολές του κόσμου και στη μαθητεία μεγάλων δασκάλων όπως οι Jean Marie Darre και Lucette Descaves στο πιάνο και οι Pierre Max Dubois και Gevevieve Joy στη σύνθεση.

Ο Lefevre έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις (7 βραβεία Felix αλλά και τον τίτλο του \’\’Ιππότη\’\’ ) και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να δίνει συναυλίες ανά τον κόσμο. Εχει, δε, εμφανιστεί σε κονσέρτα σε παραπάνω από 40 χώρες  και έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους πιο διάσημους μαέστρους όπως ο Matthias Bamert, Franz Paul Decker, o Lawrence Foster, o George Hanson κ.α.

Όταν δεν βρίσκεται στη σκηνή, ασχολείται με τη σύνθεση, ενώ σημαντική θέση στις δραστηριότητές του κατέχει η προσπάθεια να φέρει τους νέους ανθρώπους κοντά στην κλασική μουσική.

Iδιαίτερη δραστηριότητά του συνιστά επίσης η εκπομπή του στο ραδιόφωνο κάθε Σάββατο για την οποία μάλιστα το 2010 έχει κερδίσει το βραβείο της \’\’Διεθνούς ραδιοφωνικής προσωπικότητας της χρονιάς\’\’.

Ανάμεσα στις συνθέσεις του είναι και η τριλογία ‘’Ηλιος, Θάλασσα, Άνεμος”, εμπνευσμένη από την Ελλάδα καθώς και το κομμάτι ‘’La Callas’’ αφιερωμένο στον Χρήστο Λαμπράκη. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και στην Επίδαυρο. Η επιμονή και η προσήλωσή του στην ξεχασμένη μουσική του Andre Mathieu, με την αναβίωση της οποίας ασχολήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια, ήταν το έναυσμα που οδήγησε στη δημιουργία της ταινίας ‘’Child Prodigy’’ του Luc Dionne που παρουσιάζεται στις «Κακές παρέες».