Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος

Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος
Αγαπημένο Θέατρο Σκιών με θέμα μια αγαπημένη ιστορία. Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος «ανεβαίνουν» για τέσσερις μέρες στο θέατρο Παλλάς.

Αγαπημένο Θέατρο Σκιών με θέμα μια αγαπημένη ιστορία. Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος «ανεβαίνουν» για τέσσερις μέρες στο θέατρο Παλλάς.

Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιείται από το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το νεοσύστατο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τέχνη στη Γη της Μαστίχας - Χίος 2008 και την Ελληνική Θεαμάτων.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 7 έως και τις 10 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Παλλάς η θεατρική παράσταση Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, θα αποτελέσει το επίκεντρο και την μιας νέας προσέγγισης των περιφερειακών πολιτιστικών θεσμών.

Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σπουδαία θεατρική παράδοση, η οποία τιμά με περηφάνια, το Θέατρο Σκιών, ένα σημαντικό είδος παραδοσιακού θεάτρου που εξακολουθεί να μας γοητεύει και να μας συγκινεί.

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Πέρη Ιερεμιάδη και του Χένγκ Βαν Λούνεν.

Η μουσική σύνθεση και οι στίχοι τραγουδιών είναι του Βαγγέλη Γιαννάκη. Διανομή: Καραγκιόζης: Αρης Mπινιάρης, Χατζηαβάτης: Θανάσης Zέρβας, Γοργόνα - Βεζυροπούλα: Μαρκέλλα Γεωργαλά, Υπασπιστής - Μεγαλέξανδρος: Φένια Mάγιου, Βεληγκέκας - Μπαρμπαγιώργος: Αντώνης Δημητροκάλης, Πετεινάρια: Φένια Μάγιου, Μαρκέλλα Γεωργαλά, Αντώνης Δημητροκάλης και Βατράχια: Θανάσης Ζέρβας, Μαρκέλλα Γεωργαλά, Φένια Μάγιου.

Info
Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
7,8,9 και 10 Φεβρουαρίου 2008, στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 20, 25, 30, 35, 40 ευρώ, παιδικό 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 32 13 100
Με πιστωτική κάρτα στο 210 8108181 και το www.ellthea.gr
Fnac, Μαρούσι (The Mall)

Σχετικές ειδήσεις
Σμύρνη μου αγαπημένη: για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
10.11.2016 11:18
Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει για τρίτη(!) συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 3 Νοεμβρίου για λίγες μόνο παραστάσεις και από 25 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Σμύρνη μου αγαπημένη: 3ος χρόνος επιτυχίας στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου
20.10.2016 13:29
Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει για τρίτη(!) συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 3 Νοεμβρίου για λίγες μόνο παραστάσεις και από 25 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Σμύρνη μου αγαπημένη: 3ος χρόνος επιτυχίας στον Ελληνικό Κόσμο
27.07.2016 10:00
Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει για τρίτη(!) συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και στη συνέχεια ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη.
Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 17:10
Είκοσι τέσσερις αθλητές και αθλήτριες συναντώνται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, «κολυμπούν» στα νερά της λογοτεχνίας και «καταδύονται» στις σελίδες ενός ναυτικού διηγήματος με ιστορία 115 ετών.
Ο Δράκος του Ευγκένι Σβαρτς στο Black Box
11.04.2016 13:37
Το θέατρο εΦ παρουσιάζει στο Black Box στη Θεσσαλονίκη το έργο του Ευγκένι Σβαρτς, Ο Δράκος, για δύο μόνο παραστάσεις στις 18 και 19 Απριλίου 2016.