Οι παραστάσεις του έργου «No Body Else», σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αναβάλλονται και πάλι

Σύντομα θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες.

Θυμίζουμε ότι οι παραστάσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει με επιτυχία στις 31 Ιανουαρίου, ανεστάλησαν μετά από τις απειλές που δέχθηκε η σκηνοθέτης και το σύνολο των συντελεστών της παράστασης, από ορισμένους που ισχυρίστηκαν, χωρίς να έχουν δει την παράσταση, ότι σκηνές του έργου προσβάλουν το θρησκευτικό συναίσθημα των θεατών.

Η ομάδα και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με ανακοίνωσή τους είχαν επισημάνει ότι «οι πληροφορίες και τα σχόλια που διατυπώθηκαν σε ορισμένες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και sites του διαδικτύου αναφορικά με το περιεχόμενο της παράστασης και τα κείμενα, δεν ανταποκρίνονται επ\’ ουδενί στην πραγματικότητα και αποτελούν προϊόν διαστρέβλωσης», ενώ η σκηνοθέτης Κίρκη Καραλή είχε εκφράσει την κατάπληξή της για τις αντιδράσεις από άτομα «που δεν είδαν καν την παράσταση», τονίζοντας ότι τόσο εκείνη «όσο και όλοι οι συντελεστές της παράστασης ούτε πρόθεση είχαμε, ούτε πράξαμε οτιδήποτε για να θίξουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών».

Ως προς το θέμα της παράστασης, οι συντελεστές της, σημειώνουν, μεταξύ άλλων:

«Έξι μηχανές κατασκευής ιστοριών διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σ\’ ένα σώμα που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια. Ένα σώμα που γεννήθηκε το 1985, που είναι Υδροχόος ή Σκορπιός ή Ταύρος, που μεγαλώνει μέσα από τις εμπειρίες του και αναγνωρίζει-γνωρίζει τον πόνο, την αγάπη, την αγωνία της εφηβείας, έναν κόμπο στο λαιμό ή κρυοπαγήματα στα πόδια από μία πορεία στα χιόνια. Σπαράγματα κειμένων και εικόνων, σε καταιγιστικούς ρυθμούς, με χιούμορ και \”αγωνία\”, όπως ταιριάζει στην εποχή και στους νέους ανθρώπους της ομάδας. Ή αλλιώς: ένα μικρό κόρπους με τις οδηγίες χρήσης του… Το σε κατάσταση μηδενικής απόστασης και εξαιρετικής οικειότητας σώμα: Μεταφέρει μνήμη κυτταρική. Μνήμη συλλογική. Ένστικτα. Απορίες. Και είναι σε θέση να πει -ερήμην του- , αφηγήσεις ασήμαντες ή και ιστορικές. Καμία ιστορία, μέχρι σήμερα, δε γράφτηκε ως το τέλος».

Η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

Συντελεστές
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Σκηνικά – Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Εικαστική παρέμβαση στο χώρο: Κωνσταντίνος Πάτσιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Λητώ Τριανταφυλλίδου

Παίζουν (αλφαβητικά): Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη – Καραλέκα, Χρήστος Τανταλάκης,  Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης,  Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου