Η ταινία Χθες το βράδυ (Last Night) θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη

17 Φεβρουαρίου 2011. Να σημειώσουμε πως την πρώτη εβδομάδα (17/2 με 23/2), η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά στον κινηματογράφο Embassy Nova Odeon ενώ από τη δεύτερη εβδομάδα προβολής της, η ταινία θα ανοίξει και στους υπόλοιπους κινηματογράφους.

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της, η σεναριογράφος του \”The Jacket\” Μάσι Ταντζεντίν παρουσιάζει ένα αισθηματικό δράμα με πρωταγωνιστές την υποψήφια για Όσκαρ Κίρα Νάιτλι (\”Atonement\”), την  Εύα Μέντες (\”Bad Lieutenant\”), τον Σαμ Γουόρθινγκτον (\”Avatar\”) και τον Γκιγιόμ Κανέ.

Ένα παντρεμένο ζευγάρι περνάει χωριστά ένα βράδυ, όταν ο σύζυγος φεύγει για ένα επαγγελματικό ταξίδι με μια συνάδερφό του, η οποία τον ελκύει ερωτικά. Όμως όσο αυτός βρίσκεται μακριά, η σύζυγός του συναντά τον πρώην της. Μέσα σε μια νύχτα, οι ζωές των τεσσάρων αυτών ανθρώπων περνάνε από διάφορες δοκιμασίες, από τις οποίες δεν θα βγουν αλώβητοι.

Η Σκηνοθέτιδα

Η Μάσι Ταντζεντίν είναι Ιρανοαμερικανίδα σεναριογράφος, σκηνοθέτιδα και παραγωγός. Μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Χάρβαρντ. Το 2004 έγραψε το πρώτο της σενάριο, για την ταινία \”Leo\”, με πρωταγωνιστές τους Τζόζεφ Φάινς, Ελίζαμπεθ Σου, Ντένις Χόπερ και Σαμ Σέπαρντ. Το 2005 έγραψε το σενάριο του ψυχολογικού θρίλερ \”The Jacket\” με τους Έιντριεν Μπρόντι και Κίρα Νάιτλι. Το \”Last Night\” είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της.

Οι Ηθοποιοί


Κίρα Νάιτλι: Γεννήθηκε το 1985 στη Μ.Βρετανία. Ο πατέρας της είναι θεατρικός ηθοποιός και η μητέρα της θεατρική συγγραφέας.  Μεγαλωμένη σε οικογένεια από τον κόσμο του θεάματος, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γυαλί στα τρία της χρόνια και τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων τα περνούσε δουλεύοντας με διάφορους θιάσους.  Μια από τις σημαντικότερες ανερχόμενες σταρ, η Νάιτλι έκανε την πρώτη της  σημαντική κινηματογραφική εμφάνιση, η οποία  την έκανε γνωστή, το 2002 στο \”Kάντο όπως ο Μπέκαμ\” της Γκούριντερ Τσάντα και στη συνέχεια στο \”Πειρατές της Καραϊβικής\” στο πλευρό του Τζόνι Ντεπ. Το 2004 πρωταγωνίστησε στο \”Βασιλιάς Αρθούρος\” του Αντουάν Φουκουά πλάι στον Κλάιβ Όουεν.

Το 2005 πρωταγωνίστησε στο φιλμ \”Περηφάνια και Προκατάληψη\”, για το οποίο προτάθηκε για Όσκαρ Α\’ Γυναικείου Ρόλου. Στη συνέχεια πήρε μέρος στις ταινίες \”Domino\”, \”Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού\”, \”Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου\”, \”Εξιλέωση\”, \”Αγάπη στα Άκρα\”, \”Η Δούκισσα\”. Προσεχώς θα τη δούμε στα φιλμ \”London Boulevard\” με τον Κόλιν Φάρελ και \”A Dangerous Method\” με τον Βίγκο Μόρτενσεν.

Σαμ Γουόρθινγκτον: Γεννήθηκε το 1976 στην Αυστραλία. Σπούδασε στο Εθνικό Ινστιτούτο Θεάτρου του Σίδνεϊ το 1998. Μετά την αποφοίτησή του, συμμετείχε στη θεατρική παράσταση \”Judas Kiss\” σε σκηνοθεσία Νιλ Άρμφιλντ.

Με μικρούς ρόλους στις ταινίες \”Hart\’s War\”, \”The Great Raid\”, \”Rogue\”, ο ηθοποιός πέρασε από οντισιόν για το ρόλο του Τζέιμς Μποντ στην ταινία \”Casino Royale\”, που τελικά τον πήρε ο Ντάνιελ Κρεγκ. Ύστερα από εξαντλητικό κάστινγκ για την επιλογή του βασικού πρωταγωνιστή του, ο Τζέιμς Κάμερον τον επέλεξε για το \”Avatar\”.

Επίσης πρωταγωνίστησε πλάι στον Κρίστιαν Μπέιλ στο \”Terminator Salvation\”, που έκανε εισπράξεις 370 εκατομ. δολαρίων παγκοσμίως. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 2000 με την ταινία \”Bootmen\” και ακολούθησαν οι ταινίες \”Dirty Deeds\”, \”Gettin\’ Square\”, \”Macbeth\”, \”Somersault\”. \’Ηταν ο πρωταγωνιστής στην περιπέτεια \”Clash of the Titans\” του Λουί Λετεριέ. Προσεχώς θα τον δούμε στα φιλμ \”The Fields\” με τον Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, \”Man on a Ledge\” με τον Τζέιμι Μπελ και \”Wrath of the Titans\” με τον Λίαμ Νίσον.

Εύα Μέντες: Η Κουβανέζα – Αμερικανίδα ηθοποιός γεννήθηκε το 1974 στο Μαϊάμι και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Τράβηξε την προσοχή του κοινού, αλλά και του Χόλιγουντ, ως η κοπέλα του Ντενζέλ Ουάσινγκτον στην ταινία \”Ημέρα Εκπαίδευσης\”. Στη συνέχεια συμμετείχε στις ταινίες \”Μαχητές των Δρόμων\”, \”Κάποτε στο Μεξικό\” και \”Οι Κολλητοί\”, ενώ υποδύθηκε για άλλη μια φορά την κοπέλα του Ντενζέλ Ουάσινγκτον στην ταινία \”Εκτός Χρόνου\”. Η πρώτη της μεγάλη εμπορική επιτυχία ήρθε το 2005, όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Ουίλ Σμιθ στην ταινία \”Hitch\”.

Η καριέρα της Μέντες εξελίσσεται ραγδαία και το βιογραφικό της περιλαμβάνει τις ταινίες \”Κατάδικος του Έρωτα\”, \”Απατημένες Σύζυγοι\”, \”Ghost Rider\”, \”We Own the Night\”, \”Cleaner\”, \”The Women\”, \”The Spirit\”, \”Διαφθορά στη Νέα Ορλεάνη\”, \”The Other Guys\”. Προσεχώς θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία \”Ansiedad\”.
Γκιγιόμ Κανέ: Γεννήθηκε το 1973 στη Γαλλία. Είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους ηθοποιούς, περισσότερο γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες \”Καλά Χριστούγεννα\” και \”Αγάπα Με Αν Τολμάς\”. Έχει όμως αναλάβει και ρόλο σκηνοθέτη, έχοντας σκηνοθετήσει μικρού μήκους και τα φιλμ \”Έρωτας Αλά Γαλλικά\”, \”Μην Το Πεις σε Κανέναν\” και το επερχόμενο \”Μικρά Αθώα Ψέματα\”.

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή

Η Κίρα Νάιτλι και η Εύα Μέντες ενώνουν τις \”υποκριτικές τους δυνάμεις\” σε αυτή την προκλητική και συναισθηματικά ισχυρή ιστορία με θέμα την πίστη, τον σεξουαλικό πόθο και την απάτη. Το \”Last Night\” είναι μια λαμπρή απόδειξη όλων των γκρίζων ζωνών της αφοσίωσης και της πίστης- του πώς μια επιλογή που παίρνεται αστραπιαία μπορεί να έχει αξιολύπητες και οριστικές συνέπειες.

Ο Μάικλ και η Τζοάνα Ριντ (Σαμ Γουόρθινγκτον και Κίρα Νάιτλι) μοιάζουν να τα έχουν όλα. Νέοι, ελκυστικοί και επιτυχημένοι, είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχουν ευτυχήσει σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο, έχοντας μια άνετη και φαινομενικά τέλεια ζωή στο μοντέρνο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν.

Όταν όμως θα παραστούν σε ένα από τα εργασιακά πάρτι του Μάικλ, η Τζοάνα θα γίνει μάρτυρας μιας ύποπτης στιγμής ανάμεσα στον σύζυγό της και την όμορφη νέα συνάδερφό του, Λόρα (Εύα Μέντες). Το περιστατικό αυτό είναι γρήγορο και αμφιλεγόμενο- η Τζοάνα δεν μπορεί να είναι σίγουρη για το τι είδε- όμως \”σπέρνει\” έναν ύπουλο \”καρπό\” αμφιβολίας που διεισδύει στη σχέση τους.

Στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο, η Μάσι Ταντζεντίν εμβαθύνει στις ψυχολογίες των πρωταγωνιστών της: κάθε σκέψη, συναίσθημα και ένστικτο έχει έντονη δύναμη. Ενώ τα εγωιστικά κίνητρα των ηρώων πιέζονται και έλκονται από τις δυνάμεις του σεξουαλικού πόθου και της πίστης, εγείρεται ένα βασικό ερώτημα: μπορεί η υποψία από μόνη της να δικαιολογήσει την απιστία;

Η Ταντζεντίν αποσπά έξοχες ερμηνείες από τους ηθοποιούς της και η Κίρα Νάιτλι, ιδιαίτερα, υποδύεται έναν από τους καλύτερους ρόλους της μέχρι σήμερα, διαποτίζοντας τη Τζοάνα με ωριμότητα, συμπόνια και ανεξέλεγκτη σαρκική επιθυμία. Όταν η Τζοάνα ξανασμίγει με την πρώην σχέση της, τον Άλεξ (Γκιγιόμ Κανέ), η χημεία τους απειλεί να ανατρέψει τα δικά της αισθήματα πίστης απέναντι στον Μάικλ.

Toronto International Film Festival

Σκηνοθεσία: Μάσι Ταντζεντίν
Σενάριο: Μάσι Ταντζεντίν
Παραγωγή: Μάσι Ταντζεντίν, Κριστόφ Ριαντί, Νικ Γουέσλερ
Ηθοποιοί: Κίρα Νάιτλι, Σαμ Γουόρθινγκτον, Εύα Μέντες, Γκιγιόμ Κανέ, Γκρίφιν Νταν
Μοντάζ:  Σούζαν Ε. Μορς
Φωτογραφία: Πίτερ Ντέμινγκ
Σκηνικά : Τιμ Γκριμς
Κοστούμια: Αν Ροθ
Μουσική: Κλιντ Μανσέλ