Οι Saxon μετά από απουσιά δύο ετών επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη συναυλία της Αθήνας support band οι θρυλικοί Spitfire!

Οι Saxon έγιναν γνωστοί με τραγούδια για σταυροφόρους, για τροχούς από ατσάλι και για ένα Boeing 747. Yπήρξαν η πρώτη και ίσως η μόνη heavy metal μπάντα που έγραψε τραγούδι για ένα τρένο (Princess Of The Night). Οι συναυλίες τους αποτελούν εγγύηση για καλοπαιγμένο ατόφιο heavy metal.

Οι Saxon αν και αποτελούν ιστορικό σχήμα του metal, επ\’ ουδενί δε χαρακτηρίζονται ως μουσιακό συγκρότημα. Η καριέρα τους μπορεί να ξεκίνησε από το 1976, όταν οι Graham Oliver και Steve Dawson ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Biff Byford και Paul Quinn, αλλά 25 χρόνια αργότερα οι Saxon συνεχίζουν να αποτελούν δύναμη στο μεταλλικό στερέωμα και οι συναυλίες τους είναι ακόμα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεότερους μουσικούς.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 18 studio albums (το 19ο αναμένεται το Μάρτιο του 2011), 7 live albums και πάνω από 19 singles.

Στην συναυλία της Αθήνας έχει δωθεί ένα ιστορικό ραντεβού, αφού οι Saxon θα μοιραστούν την σκηνή με τους θρυλικούς Spitfire, το σχήμα που άνοιξε την πρώτη συναυλία των Βρετανών στην Ελλάδα το 1986.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά και τα δύο σχήματα παραμένουν το ίδιο δυναμικά και προετοιμάζονται να μας ισοπεδώσουν.