Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Poetry: έκθεση γλυπτικής και φωτογραφίας στο Booze Cooperativa

Poetry: έκθεση γλυπτικής και φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
Η ομάδα «paraLLaxis» και σπουδαστές του εκπαιδευτικού ομίλου ΞΥΝΗ, παρουσιάζουν την καλλιτεχνική πρόταση με τίτλο «poetry,» στον Πολυχώρο

Booze Cooperativa την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30.

 

Η ομάδα «paraLLaxis» δημιουργήθηκε από την συνάντηση δύο εικαστικών και ενός φωτογράφου, των Χρήστου Ταβουξόγλου, Νίκου Κριτσωτάκη και Νίκου Λύρα τον Ιούνιο του 2010. Παρά τις διαφορετικές τους αφετηρίες στην τέχνη η πίστη τους στην ποίηση και στην δυναμική των εικόνων αποτέλεσε την κοινή συνισταμένη για να σχηματιστεί η ιδέα της συγκεκριμένης έκθεσης.

 


Η πρόταση αυτή προέκυψε με αφορμή την σκληρή πραγματικότητα των καιρών μας, και χωρίς να την καλύπτει ή να την εξωραϊζει, προτείνει ως διέξοδο το Φως και το Χρώμα.

 


Η έκθεση θα φιλοξενείται σε τρία σημεία του κτιρίου της Κοπερατίβα, στο πατάρι της κεντρικής σάλας, στο αίθριο και τέλος στον εσωτερικό χώρο της στοάς.

 


Η χαρτογράφηση της έκθεσης έχει ως εξής:

 

 

Την ημέρα των εγκαινίων ένα μικρό μουσικό σύνολο, που αποτελείται από τους Χριστίνα Τηλιγάδα (αναγεννησιακό λάουτο), τον Βαγγέλη Λούτα (βιολί) και την Ωραία Πάτκου (φαγκότο), θα προλογίζει την έναρξη της έκθεσης στο πρώτο σημείο της έκθεσης που είναι το πατάρι της κεντρικής σάλας και θα φιλοξενεί το γλυπτό του κ. Χρήστου Ταβουξόγλου καθώς και το έργο του κ. Νίκου Λύρα.

 

 

Στην συνέχεια το κοινό θα οδηγείται στον υπαίθριο χώρο του booze, όπου θα συναντήσουμε το γλυπτό  κ. Νίκου Κριτσωτάκη και δύο ηθοποιούς, την Ειρήνη Μαργαρίτη και τον Σταμάτη Ζακολίκο υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μάνου Κανναβού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα ολιγόλεπτο performance  εμπνευσμένο από την ιδέα «poetry».

 

 

Οι ίδιοι θα οδηγήσουν το κοινό στην τελική αίθουσα της έκθεσης όπου θα φιλοξενείται η υπόλοιπη σειρά έργων του κ. Νίκου Λύρα και τα έργα των σπουδαστών του εκπαιδευτικού ομίλου ΞΥΝΗ.

Σχετικές ειδήσεις
Photography Never Lies: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
30.11.2016 12:23
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Photography Never Lies.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Ζήτημα Φωτός: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
23.06.2016 16:31
18 φωτογράφοι συστήνουν στο κοινό τη φωτογραφική ομάδα 443 Photographica την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Booze Cooperativa.
Visual: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
28.04.2016 11:41
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Visual.
Αναζητώντας τον θάνατο: έκθεση φωτογραφίας / αρθρογραφίας στο Booze
24.03.2016 17:05
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας / αρθρογραφίας, των Δημήτρη Θεοδόση και Ζαχαρία Στουφή, με τίτλο Αναζητώντας τον θάνατο.