Η ομάδα Nova Melancholia παρουσιάζει στο Booze cooperative μια ξεχωριστή παράσταση-live performance, βασισμένη στο ομώνυμο πεζογράφημα του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, τιμώντας τον έτσι για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του.

Η ομάδα Nova Melancholia, στα πλαίσια της διοργάνωσης Σύστημα Αθήνα 2008, παρουσιάζει στο Booze cooperative μια ξεχωριστή παράσταση-live performance, βασισμένη στο ομώνυμο πεζογράφημα του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, τιμώντας τον έτσι για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του.


Η διοργάνωση «Σύστημα Αθήνα 2008» πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού.


Η Performance της ομάδας Nova Melancholia «Αηδίασμα», με απώτερο στόχο την εξαγωγή της παράστασης στο εξωτερικό, που γίνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης, είναι παραγωγή της Nova Melancholia σε συνεργασία με τη Σύνθεση Εταιρεία Πολιτισμού.


Η παράσταση παρουσιάζει μία σειρά ιδιαίτερων συναισθημάτων. Αηδία, Γοητεία και πάλι Αηδία, Λαγνεία, Βλακεία και Ανία.


«Πατώντας» πάνω στο πεζογράφημα του Πεντζίκη αναλύουν τρεις διαφορετικές εκδοχές.


Συγκλίνουν και αποκλίνουν. Αρθρώνονται. Η ιλιγγιώδης σχέση του ανθρώπου με την ύλη. Δύσκολη συμφιλίωση.


«Τι είναι που κατάπια; Με εμποδίζει στο λαιμό. Ο οισοφάγος ίσια μαύρη στενή δίοδος, λαστιχένια. Σαμπρέλα αυτοκινήτου που πας να τη σκίσεις με το δάχτυλο».


Το παραπάνω και ακόμη περισσότερα σε μία εναλλακτική θεατρική παράσταση.


Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Νούλα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βίκυ Κυριακουλάκου, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου και Δέσποινα Χατζηπαυλίδου


Η ομάδα Nova Melancholia ιδρύθηκε το 2006 από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους, και ακολουθεί μία εικαστική προσέγγιση του θεάτρου. Το 2007 παρουσίασε την «Περιγραφή μάχης» στο booze cooperativa, και την «Οφηλία / Lego» στον Αδειο Χώρο του Εθνικού Θεάτρου. Αυτή είναι η τρίτη παραγωγή της.


Info
Αηδίασμα
Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Μαίου
Διάρκεια: 60\’
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Booze cooperative, Κολοκοτρώνη 57
Πληροφορίες -Κρατήσεις: 2103425335
Ώρα έναρξης: Πέμπτη 15/5: 21.00, Παρασκευή 16/5: 18.00