Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Alex Machacek και Γιώργος Φακανάς group στο Bacaro

Alex Machacek και Γιώργος Φακανάς group στο Bacaro
Ανερχόμενο αστέρι στο χώρο της διεθνούς fusion κιθάρας, ο Alex Machacek με τον ιδιαίτερο ήχο σε δύο ιδιαίτερες συναυλίες με το

group του Γιώργου Φακανά, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στο BACARO Jazz Club.


Ο Alex Machacek γεννημένος στην Αυστρία , ξεκίνησε με μαθήματα κλασσικής κιθάρας σε ηλικία 8 ετών. Στα 16 του ξεκίνησε μαθήματα Jazz κιθάρας στο “Conservatory of Vienna”.

 

Μετά τις σπουδές του στην Αυστρία, φεύγει για Αμερική όπου συνεχίζει τις σπουδές του στο Berklee College of Music.

 

Λάτρης του παιξίματος του Joe Pass αλλά και του Allan Holdsworth και του Zappa…έμαθε από αυτούς χωρίς να μιμηθεί το παίξιμό τους.

 

Το 1998 κερδίζει το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαικό διαγωνισμό, ενώ το ’99 κυκλοφορεί το  cd  με τίτλο “Featuring Ourselves”.

 

Παράλληλα ξεκινάει συνεργασία με τον Terry Bozzio και κυκλοφορεί το cd με τίτλο “Delete & Roll” καθώς επίσης και το DVD “Out Trio”.

 

Μαζί με τον Terry Bozzio και τον μπασίστα Doug Lunn περιοδεύουν και δίνουν συναυλίες σε όλη την Αμερική.

Το 2006 κυκλοφορεί το επόμενο cd του με τίτλο “Sic”, ενώ ακολουθεί το “Improvision” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Abstract Logix.

 

Με το Γιώργο Φακανά συνεργάζεται για πρώτη φορά συμμετέχοντας στο YFG και μαζί με τους: Τάκη Πατερέλη (σαξόφωνα), Αντώνη Ανδρέου (τρομπόνι), Δημήτρη Σεβδαλή (keyboards), Στέφανο Δημητρίου (drums) συμπράττουν σε δύο δυναμικές συναυλίες που θα γίνουν στο Bacaro Jazz Club στις 16 και 17 Φεβρουαρίου ’11.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος Κοντραφούρης καλεσμένος του Alex Drakos Trio στο Bios
03.01.2017 16:19
Το Alex Drakos Trio μας προσκαλεί σε μια μουσική περιπέτεια κάθε Παρασκευή στο Tesla Bar του Bios. Αυτήν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 καλεσμένος του trio o Γιώργος Κοντραφούρης μοιράζεται τη σκηνή μαζί τους σε μια μοναδική σύμπραξη.
Dimitris Tsakas Jazz Quartet, Νικόλας Αναδολής και Άννα Λινάρδου live στο Gazarte
01.12.2016 12:53
Ο Δημήτρης Τσάκας, αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, με εξαιρετικές σπουδές και συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: Μ. Φαραντούρη, Δ. Γαλάνη, Σ. Κραουνάκης, Ε. Αρβανιτάκη, Α. Πρωτοψάλτη καθώς και της ελληνικής Jazz σκηνής όπως: Τ. Πατερέλης, Γ. Τρανταλίδης, Γ. Φακανάς, Γ. Κοντραφούρης, Iasis group (Ethnic Jazz).
Ο Alex Mentis στον Πολυχώρο Αθηναΐς
09.11.2016 16:19
Ο Alex Mentis έρχεται για μια και μοναδική παράσταση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και παρουσιάζει τη δισκογραφική του δουλειά The Big Picture.
Οι Imam Baildi για δύο ακόμα εμφανίσεις στο Passport Κεραμεικός
10.03.2016 13:29
Μετά από τις δύο συναυλίες τους στο κατάμεστο Passport Κεραμεικός, οι Imam Baildi θα συνεχίσουν με δυο ακόμη live τις Παρασκευές 11 και 18 Μαρτίου, παρουσιάζοντας τα highlights μιας υπέροχης επταετίας που ξεκίνησε ως ένα ιδιαίτερο project δύο νέων ταλαντούχων δημιουργών και μετουσιώθηκε στο πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα της νέας γενιάς.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης με τη
19.02.2016 12:15
Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη συναυλία «Με τη μαγεία της κιθάρας», στην οποία συμμετέχει με τρία τραγούδια ο Γιώργος Νταλάρας, ανταποκρινόμενος με χαρά στην πρόσκληση του Παναγιώτη.