Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Alex Machacek και Γιώργος Φακανάς group στο Bacaro

Alex Machacek και Γιώργος Φακανάς group στο Bacaro
Ανερχόμενο αστέρι στο χώρο της διεθνούς fusion κιθάρας, ο Alex Machacek με τον ιδιαίτερο ήχο σε δύο ιδιαίτερες συναυλίες με το

group του Γιώργου Φακανά, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στο BACARO Jazz Club.


Ο Alex Machacek γεννημένος στην Αυστρία , ξεκίνησε με μαθήματα κλασσικής κιθάρας σε ηλικία 8 ετών. Στα 16 του ξεκίνησε μαθήματα Jazz κιθάρας στο “Conservatory of Vienna”.

 

Μετά τις σπουδές του στην Αυστρία, φεύγει για Αμερική όπου συνεχίζει τις σπουδές του στο Berklee College of Music.

 

Λάτρης του παιξίματος του Joe Pass αλλά και του Allan Holdsworth και του Zappa…έμαθε από αυτούς χωρίς να μιμηθεί το παίξιμό τους.

 

Το 1998 κερδίζει το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαικό διαγωνισμό, ενώ το ’99 κυκλοφορεί το  cd  με τίτλο “Featuring Ourselves”.

 

Παράλληλα ξεκινάει συνεργασία με τον Terry Bozzio και κυκλοφορεί το cd με τίτλο “Delete & Roll” καθώς επίσης και το DVD “Out Trio”.

 

Μαζί με τον Terry Bozzio και τον μπασίστα Doug Lunn περιοδεύουν και δίνουν συναυλίες σε όλη την Αμερική.

Το 2006 κυκλοφορεί το επόμενο cd του με τίτλο “Sic”, ενώ ακολουθεί το “Improvision” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Abstract Logix.

 

Με το Γιώργο Φακανά συνεργάζεται για πρώτη φορά συμμετέχοντας στο YFG και μαζί με τους: Τάκη Πατερέλη (σαξόφωνα), Αντώνη Ανδρέου (τρομπόνι), Δημήτρη Σεβδαλή (keyboards), Στέφανο Δημητρίου (drums) συμπράττουν σε δύο δυναμικές συναυλίες που θα γίνουν στο Bacaro Jazz Club στις 16 και 17 Φεβρουαρίου ’11.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Imam Baildi για δύο ακόμα εμφανίσεις στο Passport Κεραμεικός
10.03.2016 13:29
Μετά από τις δύο συναυλίες τους στο κατάμεστο Passport Κεραμεικός, οι Imam Baildi θα συνεχίσουν με δυο ακόμη live τις Παρασκευές 11 και 18 Μαρτίου, παρουσιάζοντας τα highlights μιας υπέροχης επταετίας που ξεκίνησε ως ένα ιδιαίτερο project δύο νέων ταλαντούχων δημιουργών και μετουσιώθηκε στο πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα της νέας γενιάς.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης με τη
19.02.2016 12:15
Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη συναυλία «Με τη μαγεία της κιθάρας», στην οποία συμμετέχει με τρία τραγούδια ο Γιώργος Νταλάρας, ανταποκρινόμενος με χαρά στην πρόσκληση του Παναγιώτη.
Η Σύλβια Ευθυμίου και ο Alex Papadiamantis στο Faust
11.02.2016 13:58
Η Σύλβια Ευθυμίου και ο Alex Papadiamantis θα εμφανιστούν στο Faust σε μια μοναδική μουσική παράσταση, με Χρώματα Μεσογείου.
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Half Note
13.01.2016 11:55
O Γιώργος Χατζηνάσιος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης εμφανίζεται στην ιστορική σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο ξεχωριστές παραστάσεις με τίτλο «Ένα πιάνο δύο φωνές», την Πέμπτη 21 και τη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.
Tora: Alex Drakos Trio live στο Gazarte
10.12.2015 16:31
Στις 28 Δεκεμβρίου 2015 ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες Έλληνες drummer, ο Alex Drakos Ktistakis (Αλέξανδρος Κτιστάκης), παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική δουλειά στο Theater Stage του GAZARTE με το γνωστό του σχήμα, το Alex Drakos Trio.