Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ο Daniel Melingo στο Half Note

Ο Daniel Melingo στο Half Note
O αγαπημένος και ζεστός χώρος του Half Note, παρουσιάζει τον Daniel Melingo, μια ιδιόμορφη και ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που αγαπάει και, …

παράλληλα, ανατρέπει την ερωτική ιεροτελεστία του τάνγκο , μετατρέποντάς την σε αισθητική κωμωδία .

 

Μένει απόλυτα πιστός στη μορφολογία του τάνγκο, όμως εμποτίζει (και εμπλουτίζει) τα πάντα με το ανατρεπτικό του χιούμορ και με αρκετή δόση… τρέλας! Ο Daniel Melingo έχει πλούσιο καλλιτεχνικό παρελθόν ως μουσικός αλλά και ως θεατρίνος στην urban και pop κουλτούρα της Αργεντινής ήδη από εποχές δύσκολες, όταν η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση στην πατρίδα του ήταν υπό διωγμό. Κινήθηκε ως ηθοποιός στο ανεξάρτητο θέατρο του Μπουένος Άιρες στις αρχές των eighties και ως κιθαρίστας στο ροκ γκρουπ Los Twist ενώ, μετά, έγινε σαξοφωνίστας στο γκρουπ Abuelos de la Nada.

 

Η ανησυχία του τον οδήγησε στην Ισπανία – όπου έφτιαξε το γκρουπ Lions of Love – και, μετά, επέστρεψε στην πατρίδα του για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο τάνγκο. Σ’ αυτό τον τομέα έδειξε το πλήρες πολύμορφο ταλέντο του (υποκριτικό, χιουμοριστικό, μουσικό , δημιουργικό κ.λπ.) «παίζοντας» ένα ρόλο που συγγενεύει με αυτόν του Tom Waits, του Nick Cave ή του Tonino Carotone! Ένας σύγχρονος  και αυθεντικά μποέμ καλλιτέχνης που μετατρέπει σε μοναδικό τάνγκο συναίσθημα την κάθε ειρωνική καυστική του ματιά στην ζωή μας...


Από τις 18 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2011 στο Half Note Jazz Club!

 

Daniel Melingo: φωνή , κιθάρα, κλαρινέτο
Rodrigo Guerra: κιθάρα, τρομπόνι, laud, μουσικό πριόνι, φωνητικά
Diego Trossman: κιθάρα, φωνητικά

Σχετικές ειδήσεις
Power Quintet All Star live στο Half Note
26.02.2016 16:34
Ο μεγάλος τρομπετίστας της νέας jazz γενιάς Jeremy Pelt παρουσιάζει στο Half Note το Power Quintet, ένα σούπερ γκρουπ στο οποίο συμμετέχει η αφρόκρεμα της post-bop Νεοϋορκέζικης jazz.
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Intro: Η Κατερίνα Μακαβού live στο Half Note
09.12.2015 15:31
Η ξεχωριστή δημιουργός και ερμηνεύτρια Κατερίνα Μακαβού ετοίμασε με την συνεργασία της Μαργαρίτας Μυτιληναίου δύο παραστάσεις που θα παρουσιάσει στο Half Note την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.
Μουσικά φεγγάρια με τον Γιώργο Κατσαρό στο Half Note
18.11.2015 17:09
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εμφάνισή του στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο εξαιρετικός σαξοφωνίστας Γιώργος Κατσαρός, έρχεται στο Half Note.
Στιγμές με τον Μίμη Πλέσσα και τον Δάκη στο Half Note
06.11.2015 13:49
Μετά την τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία των εμφανίσεών τους στη λίμνη Βουλιαγμένης και στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ο Μίμης Πλέσσας και ο Δάκης έρχονται στο Half Note.