Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο Manu Dibango στο Gazarte... ένα χρόνο μετά

Ο Manu Dibango στο Gazarte... ένα χρόνο μετά
Ο Manu Dibango, το λιοντάρι της Αφρικής επιστρέφει 365 ημέρες μετά στο Gazarte, αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο

11 και 12 Φεβρουαρίου 2011. Ο Manu Dibango δεν είναι ένας διάσημος μουσικός, είναι ένας Κορυφαίος μουσικός. Λέγεται ότι είναι ο τελευταίος ζωντανός θρύλος της Afro beat μουσικής μαζί με τον Femi Kuti. Ο καλύτερος τρόπος να διασκεδάσει κανείς είναι να βιώσει την μοναδική εμπειρία που θα του προσφέρει η απίστευτη ενέργεια και το πάθος του Manu Dibango. Mια σπουδαία μορφή του σαξοφώνου δημιουργεί ήχους γεμάτους afrobeat-jazz-funk ρυθμούς και «Soul Makossa» («Χορός της Ψυχής»).

 

Είναι δύσκολο να περιορίσει κανείς σε μια μόνο μουσική κατηγορία μια ιστορική μορφή σαν τον Manu Dibango. Από τα μέσα της δεκαετίας του 50 μέχρι και τις μέρες μας, ο Dibango άφησε και αφήνει την προσωπική του μουσική σφραγίδα και δίκαια χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που πέρασε στο χώρο της soul, της reggae και της fusing jazz μουσικής σκηνής.

 


Στη μέχρι τώρα μουσική του πορεία, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως τη Myriam Makeba, την Angelique Kidjo, τον Fela Futi, τον Mori Kante, τον Richard Bona, τον Tony Allen και πλειάδα άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων.

 


Πριν από χρόνια είχε πει πως, εάν δεν είχε ηχογραφήσει το Soul Makossa, απλά, ο κόσμος θα τον ήξερε λιγότερο.


Η ουσία είναι ότι ο Manu Dibango με τις σαξοφωνικές του εκρήξεις και το ρυθμολογικό παιχνίδι που κάνει εντός και εκτός σκηνής, δημιουργεί την αίσθηση ότι εάν δεν έπαιζε σαξόφωνο τότε ο μουσικός κόσμος θα ήταν φτωχότερος.

Σχετικές ειδήσεις
O Jose Feliciano live στο gazarte
15.11.2016 15:54
Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος μουσικός Jose Feliciano, έρχεται για ένα live στο main stage του gazarte στις 28 Νοεμβρίου 2016.
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Petros Klampanis Group live στο Gazarte
25.04.2016 14:39
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού... ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο GAZARTE.
Ο Mario Biondi live στο Gazarte
11.02.2016 10:19
Ο Mario Biondi μετά από τις δύο sold out εμφανίσεις του στο GAZARTE πριν από τρία χρόνια, που έμειναν αξέχαστες σε όποιον είχε την τύχη να βρίσκεται εκεί, επιστρέφει για να μας μαγέψει ξανά.