Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αν ζούσα τώρα: Φανταστικές συνεντεύξεις στο Bar Theater Decadence

Αν ζούσα τώρα: Φανταστικές συνεντεύξεις στο Bar Theater Decadence
Μια παράσταση βασισμένη σε φανταστικές συνεντεύξεις με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον

Ιησού Χριστό και τον Χαριεντίν Μπαρμπαρόσα, θα παρουσιάζεται από τις 4 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Bar Theater Decadence.

 

Είναι ο Μέγας Αλέξανδρος γιoς του Άμμονα; Ο Ιησούς Χριστός είναι θύμα της διαφήμισης; Ο Χαριεντίν Μπαρμπαρόσα, ο κουρσάρος του αιγαίου  είναι … αντιιμπεριαλιστής;

 

Ο Νίκος Λακόπουλος στο υπό έκδοση βιβλίο του «ΑΝ ΖΟΥΣΑ ΤΩΡΑ» παίρνει φανταστικές συνεντεύξεις από ιστορικά πρόσωπα σαν να ζούσαν τώρα. 

 

Ο Θοδωρής Βουρνάς επέλεξε τρεις από τις οχτώ συνεντεύξεις του βιβλίου για να σκηνοθετήσει μια θεατρική παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις και ανατροπές.

 

Συντελεστές

 

Κείμενο: Νίκος Λακόπουλος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Ηθοποιοί: Αλέξιος Κοτσώρης, Ειρήνη - Αγγελική Μήτση, Μάριος Ντερντές, Γιάννης Φραγκίσκος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Λεγάτου

Σχετικές ειδήσεις
Enter Sandman, από τον Θέμελη Γλυνάτση στο Skrow Theater
26.01.2017 12:40
Ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου με πλούσιες ακαδημαϊκές θεατρικές σπουδές και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συνεργασίες (Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Θέατρο οδού Κυκλάδων, Γιώργος Κουμεντάκης), επιστρέφει στο Skrow, δυο χρόνια αργότερα μετά την όπερα δωματίου «Cendrillion» της Pauline Viardot, για να παρουσιάσει από τις 21 Φεβρουαρίου μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα Ο Ζάντμαν του E. T. A. Hoffmann.
Μια Παναγιώτα κι ένα κάποτε… της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο Life n’ Art Theater
21.04.2016 14:41
Το Life n’ Art Theater υποδέχεται στις 6 Μαΐου 2016 τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου «Μια Παναγιώτα κι Ένα Κάποτε» για λίγες παραστάσεις στο Lobby του θεάτρου.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.
Problem Solving από την ομάδα 4D στο L.A. Theater
04.03.2016 14:58
Η ομάδα 4D παρουσιάζει στο L.A. Theater την παράσταση Problem Solving.
Quelle décadence: Bar theatre στο χώρο τέχνης Αυλητής Art
26.02.2016 14:42
Στον Αυλητή συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά παραστάσεων bar theatre. Μετά τον «Διωγμένο», έρχεται ο Γιάννης Δημητράκης το "Quelle décadence", σε ένα one man show με πολλές εκπλήξεις.