Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η διαφορετική Μόλλυ Σουήνη

Η διαφορετική Μόλλυ Σουήνη
Ένα έργο που στηρίζεται σε μία πειραματική μελέτη και μας μαθαίνει την αξία της αποδοχής της διαφορετικότητας. Μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου στο θέατρο Κνωσσός και από τις 22 Ιανουαρίου στο θέατρο Μεταξουργείο έως και την 1η Απριλίου.

Ένα έργο που στηρίζεται σε μία πειραματική μελέτη και μας μαθαίνει την αξία της αποδοχής της διαφορετικότητας. Μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου στο θέατρο Κνωσσός και από τις 22 Ιανουαρίου στο θέατρο Μεταξουργείο έως και την 1η Απριλίου.

Η εταιρεία θεάτρου «Παίκτες» παρουσιάζει το έργο του Μπράιαν Φρίελ «Μόλλυ Σουήνη», σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σάββα, σκηνογραφία του Ανδρέα Βούσουρα και φωτισμούς του Αλέκου Αναστασίου και Εβίνας Βασιλακοπούλου.

Βασιζόμενος σε μια πειραματική μελέτη του περίφημου νευρολόγου Όλιβερ Σακς, ο Μπράιαν Φρίελ, ένας από τους σημαντικότερους Ιρλανδούς συγγραφείς, πλάθει μία ιστορία που αφορά τη Μόλλυ Σουήνη, μία τυφλή γυναίκα που βρίσκει την όραση της μετά από 35 χρόνια.

Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις των προσώπων εναλλάσσονται και ζωντανεύουν οι στιγμές του παρελθόντος ώστε τα τρία πρόσωπα του έργου, η Μόλλυ Σουήνη, ο Φράνκ, ο άντρας της και ο γιατρός Ράις να ξεκινήσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας και να αρχίσουν να ανακαλύπτουν τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν την Μόλλυ σ’ αυτή την περιπέτεια.

Το έργο μιλάει για την επέμβαση στη ζωή των άλλων και την αποδοχή διαφορετικότητας.

Στην σκηνοθεσία συνεργάστηκε ο Αρης Τρουπάκης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Τακτικός, Αρης Τρουπάκης, Μαρία Σάββα.

Info
Μόλλυ Σουήνη, Μπράιαν Φρίελ
Θέατρο Μεταξουργείο
22 Ιανουαρίου έως 1 Απριλίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 10 λεπτά (και ενδιάμεσα δεκάλεπτο διάλειμμα)
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ κανονικό,15 ευρώ φοιτητικό

Σχετικές ειδήσεις
Lessons of leaking του Dmitij Gawrisch και machina ex στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
09.01.2017 17:21
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει στις 13- 15 Ιανουαρίου 2017 την παράσταση Lessons of Leaking του Dmitij Gawrisch και της ομάδας machina ex.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
28.03.2016 14:03
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου υποδέχεται δύο παραστάσεις από το εξωτερικό, το έργο «Some use for your broken clay pots» του Ελβετού Christophe Meierhans και το «Please, continue (Hamlet)» του Καταλανού Roger Bernat και του Ελβετού Yan Duyvendak.
Πλατφόρμα νέων δημιουργών με θέμα τον Εμφύλιο: Οι παραστάσεις στην Πειραματική Σκηνή
23.03.2016 16:01
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου διοργανώνει κατά το διάστημα 30 Μαρτίου ως και 3 Απριλίου 2016 το Θεματικό φεστιβάλ για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια. 
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.