Αν είστε αρνητικοί μπροστά σε κάθε τι που συνοδεύεται από ταχυδακτυλουργικά κόλπα και προκαλεί την απορία του θεατή, είναι γιατί δεν έχετε απολαύσει τη μαγεία του Gaetano Triggiano, ο οποίος έρχεται στο Badminton με την περίφημη παράσταση Tablo. Καιρός να αρχίσετε να πιστεύετε στη μαγεία λοιπόν…

Αν είστε αρνητικοί μπροστά σε κάθε τι που συνοδεύεται από ταχυδακτυλουργικά κόλπα και προκαλεί την απορία του θεατή, είναι γιατί δεν έχετε απολαύσει τη μαγεία του Gaetano Triggiano, ο οποίος έρχεται στο Badminton με την περίφημη παράσταση Tablo. Καιρός να αρχίσετε να πιστεύετε στη μαγεία λοιπόν…

Η παράσταση Tablo γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ταχυδακτυλουργικού θεάματος που έπρεπε να διαφέρει απ\’ ό,τι έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα στην παγκόσμια αγορά.

Στην πραγματικότητα Tablo σημαίνει «έργο ζωγραφικής», αλλά και ξάφνιασμα, θαυμασμός, αναπάντεχη εναλλαγή καταστάσεων.

Ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά έδωσαν όλοι οι συντελεστές και κατάφεραν μία πολύ μεγάλη επιτυχία, όπου συνδυάζονται η μαγεία, τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα, ο χορός, η μουσική και η υποκριτική.

Δεν πρόκειται για ένα one man show. Το Tablò είναι μία παράσταση στην οποία η μαγεία συναντά το θέαμα και σε αυτό συμβάλλει ένα 30μελές καστ χορευτών και ηθοποιών, το οποίο ιδανικά ντύνουν οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Angelo Talocci και συνοδεύουν ψευδαισθήσεις και μαγικά κόλπα που μέχρι τώρα μόνο ο David Copperfield είχε παρουσιάσει επί σκηνής.

Όλα τα κόλπα του περίφημου μάγου στηρίζονται σε μία ιδανική ιστορία.

Ένα σκοτεινό δωμάτιο, μουσική στο βάθος, ένας πίνακας στον τοίχο, μια πόρτα. Ένας νεαρός άντρας μπαίνει στο δωμάτιο και κάθεται μπροστά στο σημειωματάριό του γράφοντας λόγια χιλιοειπωμένα που αφιερώνει σε μια προ πολλού χαμένη αγάπη.

Οι κινήσεις του νεαρού επαναλαμβάνονται για χρόνια, όμως αυτό το απόγευμα κάτι θ\’ αλλάξει για πάντα. Ένα απαλό φύσημα του αέρα ρίχνει ένα βέλο από τον πίνακα κι εκείνη εμφανίζεται πιο όμορφη από ποτέ. Ίσως είναι όνειρο, ή μάλλον αυταπάτη. Μ\’ ένα διστακτικό άγγιγμα η αγάπη τους ξαναγεννιέται…

Η ιδέα για ένα εντελώς διαφορετικό τύπο παράστασης, που δεν θα επισκιαζόταν από τις ήδη υπάρχουσες, ήταν του Gaetano Triggiano, και έτσι δημιουργήθηκε μια ιστορία, ένα θέμα, που θα οδηγούσε τους θεατές σ’ ένα μονοπάτι εναλλασσόμενων συναισθημάτων.

Συνεπώς, δεν πρόκειται για το συναίσθημα που προκαλεί ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο, αλλά για το συναίσθημα μιας ιστορίας όπου η ψευδαίσθηση είναι ο συνδετικός κρίκος.

Οι δημιουργοί του Tablo χαρακτηρίζονται από απίστευτα βιογραφικά στο χώρο της τέχνης και του θεάματος και ο καθένας είναι πολύ ξεχωριστός και σπουδαίος για την επιτυχία της παράστασης.

Ο Angelo Talocci φρόντισε για τη μουσική, ο Jean-Jacques Pillet για τη χορογραφία, ο François Babreau για το σχεδιασμό των κοστουμιών, η Lousie Campeau για τη σκηνογραφία, ο Martin Labrecque τον μαγικό φωτισμό, ο Andrea Camerini με δική του σκηνοθεσία και έμπνευση για τα videos και ο Alessandro Salvatori χάρισε τη θαυμάσια φωνή του, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον βραβευμένο Serge Denoncourt

Info
Tablò, με τον Gaetano Trigianno
Από 6 Φεβρουαρίου
Θέατρο Badminton, Αλσος Στρατού, Γουδή
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8840600