Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ακόμα και οι άπιστοι θα πιστέψουν στη μαγεία!

Ακόμα και οι άπιστοι θα πιστέψουν στη μαγεία!
Αν είστε αρνητικοί μπροστά σε κάθε τι που συνοδεύεται από ταχυδακτυλουργικά κόλπα και προκαλεί την απορία του θεατή, είναι γιατί δεν έχετε απολαύσει τη μαγεία του Gaetano Triggiano, ο οποίος έρχεται στο Badminton με την περίφημη παράσταση Tablo. Καιρός να αρχίσετε να πιστεύετε στη μαγεία λοιπόν...

Αν είστε αρνητικοί μπροστά σε κάθε τι που συνοδεύεται από ταχυδακτυλουργικά κόλπα και προκαλεί την απορία του θεατή, είναι γιατί δεν έχετε απολαύσει τη μαγεία του Gaetano Triggiano, ο οποίος έρχεται στο Badminton με την περίφημη παράσταση Tablo. Καιρός να αρχίσετε να πιστεύετε στη μαγεία λοιπόν...

Η παράσταση Tablo γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ταχυδακτυλουργικού θεάματος που έπρεπε να διαφέρει απ\' ό,τι έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα στην παγκόσμια αγορά.

Στην πραγματικότητα Tablo σημαίνει «έργο ζωγραφικής», αλλά και ξάφνιασμα, θαυμασμός, αναπάντεχη εναλλαγή καταστάσεων.

Ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά έδωσαν όλοι οι συντελεστές και κατάφεραν μία πολύ μεγάλη επιτυχία, όπου συνδυάζονται η μαγεία, τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα, ο χορός, η μουσική και η υποκριτική.

Δεν πρόκειται για ένα one man show. Το Tablò είναι μία παράσταση στην οποία η μαγεία συναντά το θέαμα και σε αυτό συμβάλλει ένα 30μελές καστ χορευτών και ηθοποιών, το οποίο ιδανικά ντύνουν οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Angelo Talocci και συνοδεύουν ψευδαισθήσεις και μαγικά κόλπα που μέχρι τώρα μόνο ο David Copperfield είχε παρουσιάσει επί σκηνής.

Όλα τα κόλπα του περίφημου μάγου στηρίζονται σε μία ιδανική ιστορία.

Ένα σκοτεινό δωμάτιο, μουσική στο βάθος, ένας πίνακας στον τοίχο, μια πόρτα. Ένας νεαρός άντρας μπαίνει στο δωμάτιο και κάθεται μπροστά στο σημειωματάριό του γράφοντας λόγια χιλιοειπωμένα που αφιερώνει σε μια προ πολλού χαμένη αγάπη.

Οι κινήσεις του νεαρού επαναλαμβάνονται για χρόνια, όμως αυτό το απόγευμα κάτι θ\' αλλάξει για πάντα. Ένα απαλό φύσημα του αέρα ρίχνει ένα βέλο από τον πίνακα κι εκείνη εμφανίζεται πιο όμορφη από ποτέ. Ίσως είναι όνειρο, ή μάλλον αυταπάτη. Μ\' ένα διστακτικό άγγιγμα η αγάπη τους ξαναγεννιέται...

Η ιδέα για ένα εντελώς διαφορετικό τύπο παράστασης, που δεν θα επισκιαζόταν από τις ήδη υπάρχουσες, ήταν του Gaetano Triggiano, και έτσι δημιουργήθηκε μια ιστορία, ένα θέμα, που θα οδηγούσε τους θεατές σ’ ένα μονοπάτι εναλλασσόμενων συναισθημάτων.

Συνεπώς, δεν πρόκειται για το συναίσθημα που προκαλεί ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο, αλλά για το συναίσθημα μιας ιστορίας όπου η ψευδαίσθηση είναι ο συνδετικός κρίκος.

Οι δημιουργοί του Tablo χαρακτηρίζονται από απίστευτα βιογραφικά στο χώρο της τέχνης και του θεάματος και ο καθένας είναι πολύ ξεχωριστός και σπουδαίος για την επιτυχία της παράστασης.

Ο Angelo Talocci φρόντισε για τη μουσική, ο Jean-Jacques Pillet για τη χορογραφία , ο François Babreau για το σχεδιασμό των κοστουμιών, η Lousie Campeau για τη σκηνογραφία, ο Martin Labrecque τον μαγικό φωτισμό, ο Andrea Camerini με δική του σκηνοθεσία και έμπνευση για τα videos και ο Alessandro Salvatori χάρισε τη θαυμάσια φωνή του, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον βραβευμένο Serge Denoncourt

Info
Tablò, με τον Gaetano Trigianno
Από 6 Φεβρουαρίου
Θέατρο Badminton, Αλσος Στρατού, Γουδή
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8840600

Σχετικές ειδήσεις
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Ο Amazing Dio και τα Mind Games στο Faust
29.12.2016 11:53
Γέλιο, μαγεία και μυστήριο στην πιο ανατρεπτική παράσταση της Αθήνας. Ο Amazing Dio και τα MIND GAMES, μετά την επιτυχία τους στο El Convento Del Arte και το Passport Κεραμεικός έρχονται για 4 μοναδικές παραστάσεις στο FAUST! 
Η περίφημη Hangzhou Yue Opera Theatre στα Αισχύλεια 2016
04.08.2016 11:19
Μια φαντασμαγορική, γοητευτική παράσταση που μεταφέρει την μαγεία της Ανατολής, παρουσιάζει η περίφημη Hangzhou Yue Opera Theatre, στις 28 Αυγούστου 2016 στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016, στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας.
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Στης Πλάκας τις ανηφοριές» σε περιοδεία
20.07.2016 16:48
Μετά από τη μεγάλη επιτυχία και την sold out παρουσίασή της στο Θέατρο Badminton, η μουσική παράσταση της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας με τίτλο «Στης Πλάκας τις ανηφοριές» ταξιδεύει στην Ελλάδα.
Στης Πλάκας τις ανηφοριές: μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Badminton
10.05.2016 10:37
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει στο Θέατρο Badminton τη μουσικοθεατρική παράσταση, Στης Πλάκας τις ανηφοριές, για μία μόνο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.